Köpek Sahiplenmeye Hazır Mıyım?

Köpek Sahiplenmeye Hazır Mıyım?

Başka bir canlıya ev sahibi yapmanın sorumlulukları insanları korkutmaktadır. Bize sorarsanız korkutmalıdır da... Köpek sahiplenmeye hazır mıyım diye düşünüyorsanız en önemli basamağı çoktan atlamışsınız demektir. Bir köpeği sahiplenme fikrine sahipseniz ve yeterli imkanlara sahip olup olmadığınızı düşünüyorsanız bahsi geçen köpek doğru ellere gidiyor diyebiliriz. Sahiplenme köpekler için olduğunda sorumluluk gerektirir ve sorduğunuz soruyu baz alırsan bunu çoktan biliyorsunuz.

İçindekiler

    Köpek Sahiplenmeye Hazır Mıyım?

    Köpeklerle aynı evi paylaşmanın zorluklarından bahsetmeden bu zorluklara karşı göğüs gerip geremeyeceğinize karar vermeniz konusunda size yardımcı olmaya çalışacağız. Köpekler için evinizin kapısını açmadan önce sahiplenmeye hazır olduğunuza emin olmalısınız. Aksi taktirde hem köpek için hem de sizin için hoş bir süreç olmayacaktır. Köpekler için kendinizi hazırlamak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip etmelisiniz;

    • Çevrenizdeki köpeklerle zaman geçirin,
    • Köpekler hakkında, sahiplenmek istediğiniz köpek cinsi hakkında bilgi alın,
    • Masraflar konusunu önceden araştırın ve hesap yapın,
    • Evinizin ve yaşantınızın köpekler adına uygunluğuna göz gezdirin,
    • Köpek isimleri ve köpek resimleri arasında vakit geçirin,

    Sizler için sıraladığımız listedeki hazırlıkları tamamlayabildiğinizi, içerdiğinizi düşünüyorsanız köpek sahiplenmek için hazırsınız demektir. Köpeklerle yaşamaya başlamanın, bir köpeği ilanlarımız arasından alıp sahiplenmek için gerekenler işte bu kadar basittir. Asıl zor olan köpekleri edineceğiniz ilanları oluşturmak ve köpeklere veda etmektir. 

    Köpek Sahiplendirmeye Hazır Mıyım?

    Köpek sahiplendirme ilanlarını oluşturmanın çok daha zor olduğunu, sorumluluk almaktan sorumluluk vermenin daha ağır bir yük olduğundan bahsetmiştik. Köpeklerinden, can dostlarından ayrılmak zorunda kalan köpek sahipleri ilan oluşturarak sahiplendirme işlemlerine başlamak için köpek severleri beklemektedirler. Köpek sahiplendirmeye hazır olmak neredeyse mümkün değildir. Evlatlarınızın başka bir haneye gidecek olması kabul gibi görünse de bazı zorunluklardan dolayı gerçekleşen sahiplendirmeler dostlarınız için iyi bir yaşantının başlangıcı olabilir.

    Maddi, manevi nedenlerle, alerji gibi sağlık sorunlarıyla, taşınma gibi barınma imkansızlıklarıyla ve benzer onlarca haklı nedenle sahiplendirme ilanı açmak zorunda kalabilirsiniz. Bu gibi durumlarda köpeğinizi sokağa atmak, satmak yerine sizler kadar ona değer verecek köpek severlerle buluşturmak istemeniz en doğrusu olacaktır. Köpeğinizden ayrılmak için hazır olmamanız çok normaldir ama köpeğinizi sahiplendirmek için hazır olmalı, olası zorunlu ayrılıklarda bu seçeneği düşünmelisiniz.

    Pet_Paw 949 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor