Köpekler Çocuklara Zarar Verir Mi?

Köpekler Çocuklara Zarar Verir Mi?

Çocukluğu ailelerin köpeklerle yaşamak için bazı sorulara yanıt bulması gerekmektedir, köpekler çocuklara zarar verir mi? Köpeklerle veya çocuklarla yaşamak için bir diğerinden vaz geçmek zorunda kalmamak aileler için en önemli konuların başında gelmektedir. Köpeklerin bazen insanlara karşı sergiledikleri davranışlar çocuklar özelinde de geçerli mi?

İçindekiler

    Köpekler Çocuklara Zarar Verir Mi?

    İnsanoğlu çok uzun yıllardır kadim dostlarıyla, köpeklerle birlikte yaşıyor. Köpekleri evimize aldıktan sonra düşünmemiz gereken temel sorunların başında evimizde yaşayacak diğer canlılar, daha doğrusu kendi kanımızdan olan canılar gelmektedir. Çocuklarımızın köpeklere karşı sergileyeceği tutumlar karşısında köpekler nasıl yanıt verir, köpekler çocuklara zarar verir mi? Kıskançlık, saldırganlık gibi durumlarla köpeğinizin çocuğunuza zarar verip vermeyeceğini merak ediyorsanız en doğru adrestesiniz.

    Köpeklerin çocuklara karşı doğrudan zarar verdiğini düşünmek çok büyük hata olacaktır. Net bir yanıt vermek gerekirse; Hayır, köpekler çocuklara zarar vermez. Ancak çocukların köpekler üzerinde kuracağı baskı, köpeğinizin piskolojik olarak kötü durumda olması veya normalden çok daha agrasif bir köpeğe sahip olmanız köpeğin çocuğunuza istemeden de olsa zarar vermesine neden olabilir. Köpeklerin çocuklarla iyi veya kötü anlaşmasını etkileyecek en temel farkların başında köpek cinsleri gelmektedir.

    Hangi Köpek Cinsleri Çocuklarla Daha İyi Anlaşır?

    Bazı köpek cinslerinin çocuklarla diğer köpek cinslerine göre çok daha iyi anlaştığını bir önceki başlığımızda belirtmiştik. Çocuklarla daha iyi anlaşan köpek cinsleri temelde temastan hoşlanan, insanlara agrasif yaklaşmayan, ısırma ve tırmalama özellikleri en düşük olan köpeklerden oluşmaktadır. Uzun yıllardır evcil yaşayan köpeklerin veya çocuklarla ortak olarak büyüyen köpeklerin çocuklara zarar vermediğini biliyoruz.

    Sizler için yukarıdaki listede paylaştığımız köpek cinslerinin neredeyse tamamının ortak özelliği insanlarla uzun süredir iyi anlaşmaları ve temastan diğer köpeklere göre çok daha az nefret etmeleridir. Köpekler çocuklara zarar verir mi sorusuna net bir yanıt arıyorsanız köpek ve çocuk küçük yaştan itibaren birlikte büyüdüğünde çok daha iyi anlaşabilir ve cinsten bağımsız olarak hem çocuğa hem köpeğe zarar gelmeden yetişkinliğe ulaşabilirler.

    Pet_Paw 409 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor