Köpekler Günde Kaç Kilo Yemek Yer?

Köpekler Günde Kaç Kilo Yemek Yer?

.

Sevimli dostumuz köpeklerin beslenmeleri ve öğünlerini en iyi şekilde almaları köpeğimizin sağlığı ve fiziksel gelişimi açısından oldukça önemlidir. Köpek sahiplerinin en çok merak ettiği sorulan başında köpekler günde kaç kilo yemek yer gelmektedir.

İçindekiler

    Köpeğimizin ideal sağlığa ve uzun ömürlü bir yaşama kavuşması için köpeğimizin ırkına göre de değişkenlik gösterebilir. Sevimli dostlarımıza uygun beslenme süreçlerinde uzman veterinerden destek almamız gerekebilir.

    Köpeklere Kaç Saatte bir Yemek Verilmeli?

    Sevimli dostlarımızın beslenme alışkanlıkları yaş aldıkça değişkenlik göstermektedir. Köpeğimizin belirli oranda mevcut mamaya ihtiyacı olduğu kadar çeşitli besinler maddelerine, vitaminlere ve ek gıdalara da ihtiyaç duyulmaktadır. Yazımızın devamında köpeklere  kaç saatte bir yemek verilmeli sorusu için siz sevgili hayvanseverleri bilgilendirelim 

    İlk olarak köpeğimizin yaşı, boyu, kilosu ve gelişim süreci iyi gözlemlenmeli ve bu süreç için dikkat edilmesi gereken belli başlı durumları maddeler halinde sıralayabiliriz,

    • Öncelikli olarak köpeğimizi  tartmalıyız ve mevcut kilosunun yaşına ve cinsine göre ideal olup olmadığını bilmemiz gerekir,
    • Köpeğimizin beslenme takvimini ve yaş aldıkça arttırılacak besileri ve takviyeleri uzman veteriner hekim eşliğinde belirlemeliyiz.
    • Köpekler günde kaç kilo yemek yemeli olarak karşılaştığımız süreçte kendisine öğünleri düzenli bir şekilde ve ihtiyacı olan bir beslenme takvimi hazırlamalıyız.

    Köpekler Günde Kaç Kilo Yemek Yer?Köpekler Günde Kaç Kilo Yemek Yer?

    Yukarıda ki mama tablosunda da gördüğünüz gibi köpeklerin günde yiyebileceği miktar cinisine yaşına boyuna kilosuna göre değişilik göstermektedir. Köpekler günlük olarak yiyebileceği miktarı aşağıda görebilirsiniz;

    • 2,3 kg bir köpeğe 50-65 gram mama yeterlidir.
    • 4,5 kg bir köpeğe 75-100 gram mama yeterlidir.
    • 9,10 kg bir köpeğe 130-180 gram mama yeterlidir.
    • 18 kg bir köpeğe 230-305 gram mama yeterlidir.
    • 36 kg bir köpeğe günde 375-510 gram mama yeterlidir
    • 45 kg+ bir köpeğe günde 435-610 gram mama yeterlidir.

    Tabi ki sizin köpeğiniz cinsi küçük ama kilosu 45 ise yine gidip ona 435 gram mama vermeyin, veteriner eşliğinde diyete başlatmanızda fayda olacaktır.

    Yavru Köpek 1 Ayda Kaç Gram Mama Yer? 

    Yavru köpeklerin beslenme süreci yetişkin köpeklere kıyasla  daha özenli takip edilmesi gerekir. Öncelikli olarak yavru köpeğimiz bize geldiğinde daha önce bulunduğu yerde kendisine verilen mama ile yeni ortamına alıştırılmalıdır. Köpeğimizin beslenme süreçleri oluşturulurken yaşları, cinsi ve ağırlıkları bizim başlıca kriterlerimiz arasındadır.

    Beslenme takvimlerini bu üç temel bilgi üzerine oluşturmamız gerekir. Aniden mamadan kesilmemesi ve adaptasyonu bizim için başlıca dikkat etmemiz gereken husustur. Yeni mamaya geçiş sürecinde eski mama ile karıştırarak verilmeli ve gerekirse bu 1 haftalık bir sürece yayılmalıdır. Sevimli dostlarımızın cinsleri de iştah konusunda değişiklik gösterebilir, ne kadar mama verilmesi gerektiği de hep tartışılan bir konudur. Peki yavru köpek 1 ayda kaç gram mama yer sorusuna yanıt arayalım.

    Yetişkin köpeklere kıyasla yavru köpeklerimizin iştahı ve enerjisi de farklılık göstermektedir.  Yavru köpeğimizin mevcut kilosuna baktıktan sonra süreci sağlıklı bir şekilde ilerletebiliriz.

    Yavru Köpeğiniz sütten kesildikten sonra, genel kabul olarak görülen bir kural ise eğer ki köpeğimizin ağırlığı 5 kilogram ise günlük ihtiyacı olan mama 100  gram olacaktır.  Günlük gıdası taze olarak hazırlanmalıdır. Suyu özellikle içme suyu olmasına dikkat edilmelidir. Köpeğimizi  aynı kişi ve aynı saatte beslemek oldukça önemlidir.

    Yavru köpeğimize enerjiye çok ihtiyaç duyduğu için beslenme süreçlerinde B ve E vitaminleri de takviye olarak verilebilir.Köpeğimiz  mamanın yanısıra evde bizlerinde beslendiği gıdalardan kimi zaman yiyebilir.

    Yetişkin Köpek 1 Ayda Kaç Kilo Mama Yer? 

    Köpeğimizin sağlıklı bir ömür sürdürebilmesi için besinlerinden yeterli kaloriyi alması gerekmektedir. Sevimli dostlarımızın enerjileri ve günlük yaşamdaki etkinlikleri de beslenme sürecinde yetersiz kalmamak için dikkat etmemiz gereken hususlar arasındadır. Yetişkin köpeğimize ortalama günde iki kez mama vermek ve bu mamayı eşit miktarlarda vermeliyiz.  Ortalama 20 kilogram ağırlığında olan yetişkin bir köpeğe günde 400-500 gram mama verilmesi uygundur. Bu durumda yetişkin bir köpeğin ayda ortalama 13-15 kilogram mama tüketebildiğini söyleyebiliriz. 

    15 Kg Köpek Maması Ne Kadar Gider?

    Yavru ve yetişkin köpeklerin günde yediği mamaları, miktarlarını  yazımızın öncesinde açıklamıştır. Ancak piyasada paketlerde satılan mamalar genellikle 5- 10- 15 kg şeklindedir. Bu noktada satın almış olduğumuz 15 kg köpek maması ne kadar gider, sevimli dostlarımıza ne kadar süre yeterli gelir bu sorumuza cevap arayalım.

    Köpeğimizin yaşı, kilosu, cinsi ve mamayı ne kadar sevip sevmediği, iştahı göz önünde bulundurulursa,ortalama yetişkin bir köpek için 15 kg köpek maması 1.5- 2 ay yetebilir. 

    10 Kg Köpek Maması Ne Kadar Gider? 

    Sevimli dostlarımızın gelişimi ve sağlıklı bir ömür sürdürebilmeleri için sağlıklı beslenmeleri ve rutinlerinin bozulmaması bizim için oldukça önemlidir. Kedilerimiz için piyasada ya da petshoplarda bizlere sunulan paket mamaların kiloları ve fiyatları da köpek sahiplerinin ilgisi olduğu bir konudur.Sağlıklı beslenen yetişkin ortalama bir köpeğe 10 kg mama 1 ay yetebilmektedir. 

    Pet_Paw 37715 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor