Yavru Köpek Sütten Ne Zaman Kesilir?

Yavru Köpek Sütten Ne Zaman Kesilir?

.

Yavruların gelişimi için beslenme çok önemlidir. Bu nedenle yavru köpek sütten ne zaman kesilir bilinerek minik yavruya başka beslenme yolları bulunmalıdır. Dünyaya geldiklerinde temel gıdaları anne sütü olan yavruların sütten kesildikten sonra farklı gıda gruplarıyla beslenmeleri gerekir. Sütten kesildikten sonra yeterince beslenemeyen köpek yavruları ağır hastalıklar geçirir.

İçindekiler

    Yavru köpek sahiplenmeyi düşünenler köpeğin sütten kesilme süresine göre karar verebilirler. Çünkü henüz annesini emen bir köpeği annesinden ayırmak başka gıdaya hemen alışamayacağından oldukça zorlayıcı bir süreç başlatacaktır. Hatta köpek hem annesinden ayrıldığı hem de ememediği için depresyona girebilir.

     

    Yavru Köpek Sütten Ne Zaman Kesilir?

    Yavru köpeklerin sütten kesilme zamanı gündelik rutinlerini oluşturmak, köpeği birçok şeye alıştırmak için çok önemlidir. Yavrunun hayatını şekillendirecek bu zaman dilimi tüm köpek ebeveynleri tarafından iyi bilinmelidir. Yavrunun sütten kesilme zamanına kadar sonrası için planlar yapılmış olmalıdır.

    Yavru köpek sütten 4-6 haftalıkken kesilir. İlk 4-6 hafta süt emmesi bağışıklık sistemi için çok önemlidir. Köpeğin sağlıklı olabilmesi açısından tüm yavruların annesi tarafından emzirilmesine imkan tanınmalıdır. 5. Haftanın ardından anne köpek yavruyu sütten kesmeye başlar. Minik yavru ısrarla emmek isterse ve anne izin verirse en fazla 8 haftalık olana kadar emme süreci devam eder. Ardından yavru kendi kendine emmeyi bırakır. Artık başka lezzetleri denemeye başladığı meraklı döneme geçer.

     

    Yavru Köpek Annesini Kaç Ay Emer?

    Yavru köpekler annelerini ortalama olarak 1,5 ay emer. Dünyaya gelir gelmez annesini emerek beslenen yavru köpekler büyüdükçe annelerini daha az emer. 1,5-2 aylık olduklarına ise annelerini emmeyi tamamen bırakırlar. Yavru köpek annesini emmeyi bırakmak istemese bile annenin sütü zamanla kesilir ve istese de ememez.

    Tüm köpek ırkları yavrularını benzer bir şekilde emzirir ve hemen hemen tüm yavrular aynı zaman diliminde sütten kesilir. İlk 2 ayı kapsayan bu kritik zaman diliminde yavrulara ne kadar iyi bakılırsa ileride o kadar sağlıklı birer yetişkin olurlar.

     

    Yavru Köpek Sütten Kesilince Ne Yer?

    Yavru köpek sütten kesilince ne yer sorusu birçok köpek ebeveyninin aklını kurcalar. Minik yavruların sağlıklı bir şekilde hayatlarını devam ettirebilmeleri için doğru beslenmeleri çok önemlidir. Yavrular katı gıdalara yavaş yavaş alıştırılmalıdır. Katı gıdaya geçmeden önce yaş yavru köpek mamaları verilmelidir. Normal köpek mamaları yavruların ihtiyaç duydukları tüm besinleri karşılayamaz. O nedenle mamanın yavrulara uygun olup olmadığına dikkat edilmelidir.

    Yavru köpeklerin mama haricinde ne yediğini merak ediyorsanız “Yavru Köpek Ne Yer?” başlıklı blog yazımızı inceleyebilirsiniz. Ayrıca mama yokken köpeğinize süt verip vermemekte emin olamıyorsanız “Köpekler Süt İçebilir Mi?” bloğunu da okumalısınız. Böylece köpeğiniz sütten kesildikten sonra onu nasıl besleyeceğiniz konusunda büyük oranda fikir sahibi olursunuz.

    Pet_Paw 3087 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor