Köpekler Ne Zaman Kısırlaştırılır?

Köpekler Ne Zaman Kısırlaştırılır?

Köpek sahipleri üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirebilmek için araştırmalar yapıyorlar. Bu araştırmalardan birisi de köpekler ne zaman kısırlaştırılır sorusu olarak karşımıza çıkıyor. Birçok köpek severin merakla araştırdığı konuya geniş ve kapsamlı bir şekilde yanıt vermeye çalışacağız. Köpeklerde kısırlaştırma işleminin zamanı oldukça kıymetlidir.

İçindekiler

    Köpekler Ne Zaman Kısırlaştırılır?

    İsabetli bir karar vererek köpeğinizi kısırlaştırmaya karar verdiğinizde aklınıza ilk olarak belirli sağlık soruları gelecektir. Köpeğinizin sağlığı konusunda endişelenmeyi de bıraktığınızda köpekler ne zaman kısırlaştırılır sorusuna yanıt arayabilirsiniz demektir. Köpeklerin ne zaman kısırlaştırılacakları gerçekten çok önemli ve sonucu etkileyen bir etkendir.

    Yanlış zamanda kısırlaştırılan köpeklerde tekrar, yeniden bir operasyona ihtiyaç duyulabilir. Hem köpeğinizi hem kendinizi tekrar tekrar sıkıntıya sokmamak için kısırlaştırma işlemini köpeğiniz için en ideal zamanda yaptırmalısınız. Bu süreyi elbette veteriner hekimler kararlaştıracaktır ancak elimizde ortalama veriler mevcut. Köpeklerin kısırlaştırılma zamanları;

    Erkek Köpekler Ne Zaman Kısırlaştırılır?

    Erkek köpekler için köpeğin cinsi pek önemli değildir. Küçük ırklar veya büyük ırklar çok fark etmeksizin olgunluk dönemine girildiği andan itibaren kısırlaştırılabilirler. Erkek bir köpeğin olgunluk dönemine girmesi 6 aylıkken başlar. Yani erkek köpekler 6-9 aylık olduklarında kısırlaştırılmalıdır. Köpeğiniz altı aylık olduğunda veteriner hekiminizle kısırlaştırma işlemlerini konuşmaya, planlamaya başlamalısınız.

    Dişi Köpekler Ne Zaman Kısırlaştırılır?

    Erkek köpeklerin aksine dişi köpeklerde cins oldukça önemlidir. Küçük köpek cinsleri çok daha geç olgunlaşırken, büyük köpekler erkenden yeteri kadar olgunlaşabilirler. Köpeğinizin cinsine bağlı olarak dişi köpekler 6-10 aylık olduklarında kısırlaştırılabilirler. Yine dişi köpeğiniz altı ayını doldurduğunda veteriner hekiminizle kısırlaştırma işlemleri için görüşmeye başlamanızı tavsiye ediyoruz. Daha önce kısırlaştırılan köpek kızgınlık dönemine girer mi konusunu incelemiştik.

    Kısırlaştırılan Köpek Kaç Günde İyileşir?

    Köpeklerin kısırlaştırılması ve zamanlaması hakkında konuşurken sadece uygulanacak müdahalenin zamanından bahsetmek yeterli olmayabilir. Köpekler kaç aylıkken kısırlaştırılır sorusunun yanıtını artık biliyorsunuz. Peki, kısırlaştırılan köpek kaç günde iyileşir? İyileşme süreci cerrahi müdahalenin başarısıyla, köpeğin yaşı ve vücut dirençleriyle bağlantılı olarak değişmektedir.

    Kısırlaştırma işlemleri çok büyük oranda olumlu sonuçlanır. Tamamen olumlu sonuçlanan bir kısırlaştırma işlemi ortalama bir hafta ile iki hafta arasında iyileşmektedir. Biraz daha iyimser konuşmak gerekirse 6-10 gün arasında köpeğiniz normal yaşantısına dönebilir. Normal derken, yeni normal yaşantısına… Kısırlaştırma sonrası beslenme alışkanlıkları gözden geçirilmelidir.

    Pet_Paw 487 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor