Köpekler Neden Saç Yalar?

Köpekler Neden Saç Yalar?

Günlerinin büyük kısmını uyuyarak geçiren hayvanlar arasında olan köpekler neredeyse tüm gün uyurlar. Uyandıklarında ise uzun uzadıya yalanma ve kaşınma ihtiyacı duyarlar. Köpekler neden saç yalar, köpeğim saçımı yalama çalışıyor diyen köpek sahipleri arasındaysanız kendinizi yalnız hissetmemelisiniz.

İçindekiler

    Köpekler Neden Saç Yalar?

    Köpeklerin kendi tüylerini yalamasının birçok farklı nedeni vardır. Temiz olmak zorunda olmaları bu nedenlerin başında gelmektedir. Temiz olmak, temizlenmek için yalanmalarının dışında köpekler genel olarak yalanmayı severler. Bu nedenledir ki köpekler neden sabun yalar gibi saçma görülen sorularla bile karşılaşmaktayız.

    Köpekler yalanmak için adeta neden arayan tatlı canlılardır. Bu cesur hayvanların bizlerle yaşarken gösterdi davranışlar arasında saçlarımızı yalamaları da gelmektedir. Köpekler bildiğiniz gibi sadece kendilerini değil, dostlarını, yavrularını da yalayarak temizleyebilirler. Bizleri, saçlarımızı yalamaya çalışmalarını da bu şekilde açıklayabiliriz. 

    Köpeğim Neden Saçımı Yalamaya Çalışıyor?

    Köpeklerin yalanma nedenlerinin çok büyük ölçüde temizlikten kaynaklandığını söylemiştik. Buradan yola çıkacak olursak köpeğinizin saçınızı yalaması da sizi temizlemeye çalışmasından kaynaklanıyor olabilir. Tabi bu durum saçınızın köpeğinize göre kirli olduğuna anlamına gelmemektedir. Köpekler size olan sevgilerini göstermek için temizleme çalışmasına başlamış olabilirler.

    Köpeğim neden saçımı yalamaya çalışıyor diye düşünüyorsanız konudan fazla sapmanıza, ekstra düşünmenize gerek yok demektir. Köpeğiniz size olan düşkünlüğünü anlatmaya, sevgisini göstermeye çalışıyor olabilir. Köpekler insanların saçlarından beslenmek gibi bir davranış göstermeyeceklerine göre saçınızın yalanmasının tek nedeni klasik temizlenme ve temizleme ihtiyacıdır.

    Köpeklerin İnsanları Yalaması Ne Anlama Gelir?

    Köpekler neden saç yalar sorusuna yanıt verirken üzerinde en çok durduğumuz konu olan temizlik konusu ilk defa yazımızın bir başlığında anlamını yitirmektedir. Köpeğinizin saçınızı yalaması daha önce de dediğimiz gibi saçınızın kirli olmasıyla alakalı değildir. Köpeğiniz size karşı olan duygularını ifade etmenin bir yolunu bulmuş diyebiliriz. Köpekler sadece olumlu duygular hissettikleri canlıların temizlikleriyle ilgilenirler.

    • Sizi ailesi olarak gördüğü,
    • Temizlenmenize yardımcı olmak istediği,
    • Sevginize karşılık verdiği,
    • Konforlu hissettiği anlamına gelir.

    Daha önceki yazılarımızdan olan köpekler neden sahiplerini yalar ve köpekler neden ayak yalar adlı içeriklerimizde de bu konu hakkında uzun uzadıya konuşmuştuk. Köpeğinizin sizi yalamasının her zaman bir nedeni olmayabilir ama bu etkinliği olumlu düşünmek ve olumlu hale getirmek tamamen sizin elinizdedir. Köpeğinizle olan ilişkinizi güçlendirmenin güzel bir yolu yalanmasına müdahil olmamaktır.

    Pet_Paw 900 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor