Köpekler Neden Tatlı Yiyemez?

Köpekler Neden Tatlı Yiyemez?

.

Köpeklere tatlı yedirilmemesi gerektiği birçok uzman tarafından dile getirilir. İnsanların yediği birçok şeyi yerken köpekler neden tatlı yiyemez birçok kişi tarafından bilinmez. Bu nedenle köpeğine tatlı verip onun rahatsız olmasına sebep olan sahipler bile vardır.

İçindekiler

    Köpek sahiplenme kararı almış olan bir kişinin yapması gereken ilk şey köpeklere zararlı olan şeyler öğrenmek olmalıdır. Böylece köpek bakımı esnasında aklında şüphe oluşmadan hayvanıyla ilgilenebilir. Aksi halde bilmeden can dostuna zarar verebilir. Tatlı vermek de böyle bir konudur. Köpeklere neden tatlı verilmez köpek ebeveynlerince bilinmelidir.

     

    Köpekler Neden Tatlı Yiyemez?

    Tatlıların köpekler için zararlı olduğu araştırmalar sonucunda tıbbi olarak netleştirilmiştir. Şeker içeren bütün yiyecekler köpeklerin sağlığını tehdit eder. Şeker, köpekler için en tehlikeli olan besin maddesidir. Şeker tüketen köpeklerde çok ciddi hastalıklar baş gösterir. Hatta bu hastalıklar sonucunda birçok köpek hayatını kaybeder.

    Köpek ırklarının birçoğu şeker hastası olmaya yatkındır. Eğer köpeğinizin şeker hastası olduğunu bilmiyorsanız ve ona şekerli gıdalar veriyorsanız köpeğiniz daha da hastalanacaktır. Şeker yükselmesi sonucunda koma haline dahi girebilir.

    Köpekler neden tatlı yiyemez sorusunu ele almaya devam ettiğimizde yalnızca şeker hastalığını tetiklemediğini görüyoruz. Tatlı yani şekerli besinler köpeklerde sindirim güçlüğü oluşmasına ve obeziteye sebep olur. Her iki durumda köpekler için hayati tehlike barındırmaktadır.

     

    Köpekler Tatlı Yerse Ne Olur?

    Çok masum görünen tatlılar yavaş yavaş köpeklerin hayatına son verirler. Köpeğiniz farklı tatlar tatsın diye veya siz bir yerken çok istedi diye tatlı verirseniz köpeğinizi zehirlemiş olursunuz. Çünkü şeker köpekler için en tehlikeli zehirlerdendir. Aşırı derece tatlı yiyen köpeklerde zehirlenme vakaları ile karşılaşılır.

    Köpek tatlı yerse vücudu fazla yağlanabilir. Fazla yağlanma sağlık için oldukça risklidir. Bu konuda en yaygın olarak pankreas ve karaciğer hastalıkları akla gelir. Her iki hastalıkta farkına varılmayıp tedavi edilmezse köpeğin yaşamının sonlanmasın sebep olabilir.

    Köpeklere tatlı olarak en fazla verilen yiyecek çikolatadır. Köpekler sert yapıdaki çikolataları keyifli biçimde yerler. Onları böyle keyifli gören ebeveynleri ise çikolata yedirmeye devam ederler. Köpekler çikolatada bulunan theobromine maddesini neredeyse hiç sindirmedikleri için vücutlarında bu madde sürekli olarak birikir. Theobromine birikmeye devam ederse zehirlenmeye yol açar.

     

    Köpekler Tatlı Yerse Kör Mü Olur?

    Köpekler neden tatlı yiyemez sorusunun cevabı olarak birçok sebepten bahsettik. Görüldüğü üzere köpeklerin tatlı yememeleri gerektiği çok açıktır. Şeker köpekler için çok zararlıdır. Hatta köpekler tatlı yerse kör olup olmayacakları merak konusudur.

    Köpek tatlı yerse kör mü olur sorusu tatlının köpek ebeveynlerinin aklına takılır. Köpekler tatlı yiyerek vücutlarına sürekli olarak şeker alırlarsa gözlerinde katarakt oluşabilir. Katarak, göz merceğinin saydamlığını kaybederek puslu hale gelmesidir. Bu hastalık sonucunda ciddi oranda görme kaybı yaşanır.

    Kısacası köpekler tatlı yerse kör olmazlar ancak katarakt olarak görme kaybı yaşayabilirler. Bu nedenle köpekler tatlı besinlerden uzak tutulmalıdır. Her ne kadar isteseler de şekerli gıdalar verilmemelidir. Köpeğe yiyecek alışverişi yapıldığında içindekiler kısmı iyice incelenmelidir.

    Pet_Paw 16589 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor