Köpekler Portakal Yer Mi?

Köpekler Portakal Yer Mi?

Köpek dostlarımız kendileri için zararlı veya zararsız olan her meyveyi yemeyi seven canlılardır. Peki, köpekler portakal yer mi veya portakal onlar için faydalı mı sorusunu merak etmiş olmalısınız. Köpekler Yiyeceklerin kokusunu aldıklarında sahiplerine karşı silah olan masum bakışları sayesinde istedikleri her şeyi yemeyi çok iyi bilirler. Bakalım portakal onlar için sağlıklı mı? Bu konu hakkındaki tüm detaylar…

İçindekiler

    Köpekler Portakal Yer Mi?

    Köpekler için meyvelerin doğal bir vitamin kaynağı olduğunu ve sağlıklı için çok yararlı olduklarını biliyoruz. Hatta köpek dostlarımıza ödül maması olarak meyve verildiği bilgisini oldukça popülerdir. Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi, meyveyi de çok fazla tüketmek dostlarımız için zararlı olabilir. Bu nedenle kontrolü bir beslenme düzeni oluşturmanız ve buna uymanız gerekmektedir. Meyveleri çok seven dostlarımız köpekler portakal yer mi?

    Armut, elma, mandalina ve nar gibi birçok meyvenin köpekler için çok sağlıklı olduğunu biliyoruz. Fakat sevimli dostlarımız her meyveyi yememesi gerekiyor. Bu yememesi gereken meyvelerin dışında kalan portakal ise köpekler tarafından elbette tüketilebilir. Evet, köpekler portakal yerler ve onlar için oldukça sağlıklı bir besindir. Dikkat etmemiz gereken en önemli şey meyvenin miktarıdır. Sürekli olarak vermek zararlı olabilir. Bu nedenle aşırıya kaçmadan tüketmek doğru olandır. Aynı zamanda diyabet hastası olan veya sindirim sorunları yaşayan köpeklerde portakal vermeniz doğru olmaz.

    Portakalı sevimli köpeğinize verirken miktarına dikkat etmeniz, kabuklarını soymanız ve içindeki çekirdeklerden arındırdığınıza emin olmanız gerekmektedir. Bu gibi önemli şeylere dikkat ettiğiniz takdirde köpeğinize portakal yedirebilirsiniz. Köpekler portakal yer mi sorusunun cevabı bu şekilde olmaktadır.

    Köpekler İçin Portakal Faydalı Mı?

    Köpekler için portakalın faydalarını say say bitiremeyiz. Öncelikle portakal doğal bir vitamin kaynağıdır ve içeriğindeki şeker köpeğiniz için zararlı değildir. Portakal köpeklerde, özellikle kış aylarında bağışıklıklarını güçlendiren meyveler arasında yer almaktadır. İçeriğindeki c vitamini sayesinde köpeğinize oldukça fayda göstermektedir. Yavru köpek neler yer adlı içeriğimizi inceleyerek konu hakkında daha detaylı bir liste sahibi olabilirsiniz.

    Bazı köpekler de diyabet vardır. Bu nedenle şeker ve kalori içeren besinlerden uzak durulması ve onlara uygun yiyecekler yemesi gerekmektedir. Diyabet hastalığına sahip köpeklere portakal verilmesi doğru değildir. Ne kadar sağlıklı bir meyve olsa da, diyabetik bir köpek için fazla şeker içermektedir. Bu nedenle köpeğinize bir şey yedirmeden önce veteriner hekiminize danışınız.

    Pet_Paw 2346 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor