Köpekler Rüyalarında Neler Görür?

Köpekler Rüyalarında Neler Görür?

Köpekler rüyalarında neler görür diye merak ediyorsanız evcil dostlarımızın geceleri uyurken ne kadar garip davranışlar sergileyebildiklerine denk gelmişsiniz demektir. Köpekler geceleri yattıkları yerde koşar gibi hareket edebilir hatta zıplamaya bile çalışabilirler. Köpeklerimizin gördükleri rüyaların hem psikolojik hem de fiziksel olarak üzerlerinde etkili olduğunu biliyor muydunuz?

İçindekiler

    Köpekler Rüyalarında Neler Görür?

    Köpekler rüya görür mü adlı içeriğimizde köpeklerin neden ve nasıl rüya gördüklerinden bahsetmeye çalışmıştık. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken köpeğin nasıl rüyalar gördüğü ve gördüğü rüyalara nasıl tepki verdiğidir. Daha önce rüyasında koşan bir köpeğin uyanır uyanmaz koştuğunu ve istemsizce yüksek yerlerden düştüğünü duymuşsunuzdur. Köpeklerde bu duruma gerçekle rüyanın karıştırılması diyoruz. Köpekler rüyalarında neler görür;

    • Yemek yediklerini,
    • Çiftleştiklerini,
    • Koştuklarını,
    • Kaybolduklarını,
    • Oyun oynadıklarını görebilirler.

    Köpeğinizin hangi tarzda bir rüya gördüğünü bilmek aslında anlık olarak dostunuzun ne istediğini anlamanıza da yarayacaktır. Rüya görmenin köpekler üzerinde ne kadar etkili olduğunu tam olarak bilmesek de verdiğimiz örnekte olduğu gibi kendilerine geldiklerinde rüyanın etkisinde kaldıklarına çok kez denk geldik. Artık köpekler rüyalarında neler görür sorusunun yanıtını biliyorsunuz. Merak edilen diğer sorulara da değinelim.

    Köpekler Rüyalarında Sahiplerini Görür Mü?

    Köpeğinizin ne kadar farklı aktiviteleri rüyasında bile görebildiğini öğrenince doğal olarak biraz alınmış, meraklanmış olabilirsiniz. Bunca eğlencenin içinde köpekler rüyalarında sahiplerini görür mü diye düşünüyorsanız yanıtımız her zaman evet olacaktır. Bahsettiğimiz tüm aktivitelerde köpekler aslında sahipleriyle birliktedir.

    Can dostunuz sizin tarafınızdan terk edildiğini bile görebileceği için köpeğiniz uyandığında sizi görebilecek uzaklıkta olması da önemlidir. Aslına bakacak olursanız köpeklerin uykusu sırasında çıkardığı sesler ve yaptığı hareketlerin neredeyse tamamı rüyalar ile alakalıdır. Bir hayatı paylaştığınız dostunuzun rüyasına bile dikkat etmek zorunda olduğunuzu bilmek yorucu görülse de köpeklerle yaşamanın sorumluluk gerektirdiğini biliyor olmalısınız.

    Pet_Paw 844 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor