Köpekler Sokakta Yaşayabilir Mi?

Köpekler Sokakta Yaşayabilir Mi?

Evlerde ve sokaklarda belki de en çok sevip beslediğim hayvan köpektir. Hemen hemen her sokakta birer tane sevimli köpeğe rastlamak mümkün. Peki, köpekler sokakta yaşayabilir mi sorusunun yanıtını her hayvan sever biliyor mu? Gelin beraber bu sorunun yanıtı bulalım.

İçindekiler

    Köpekler Sokakta Yaşayabilir Mi?

    Her hayvan sever evinde veya imkanları dahilinde bir tane hayvanı besler, göz kulak olup tedavi ettirir. Bu belki de insan olmanın doğasında var olan en cömert özelliktir. Eski zamanlardan günümüze kadar köpekler hep bizlerin dostu olmuştur. Evlerde, iş yerlerinde veya sokaklarda köpek bakan kişilerin sayısı oldukça fazladır. Köpek sahiplenme kategorimiz köpeklere kapısını açmak isteyenler için yardımcı olmaktadır.

    Evlerde yaşam alanlarımızı paylaştığımız köpekler sıcak bir yatak ve yeterli miktarda mama bulma şansına sahipler. Aynı şey sokaktaki köpekler için de geçerli midir? Daha doğrusu köpekler sokakta yaşayabilir mi şeklinde sorulabilir. Birçok köpek sokak şartlarında yaşamlarını oldukça zor idare etmektedir ve saldırganlıkları da bu sayede artmaktadır.

    Köpekler sokakta yaşayabilirler tabii ki. Burada kıyaslama yapabileceğimiz konu ne kadar yaşayabilecekleridir. Köpeklerin sokakta yaşam şansları maalesef ev veya korunaklı bir bahçede yaşam sürmek ile aynı olmuyor. En başında, sokaktaki köpeklerin yemek bulması bir problemdir. Yetersiz beslenen köpekler hasta olabilirler, yaraları geç iyileşir ve yaşam kaliteleri düşer. Bu nedenle sokakta yaşayan köpeklerin diğerlerine göre daha az yaşam şansı oluyor.

    Köpekler sokakta yaşayabilir mi diye merak edenlere söylenebilecek bir diğer yanıt da araba çarpması, insanların zarar vermesi veya başka köpeklerle kavga etmesi sebebiyle daha az şanslarının olduklarıdır. Bazı köpeklerin hırçın yetişmesi de diğer canlılara zarar verebilecekleri boyutlara ulaşabilmektedir. Bu nedenle sokakta köpeklerin yaşaması oldukça zor. Sizler bu sorunun çözümüne ortak olabilmek ve onların hayatlarına dokunmak isterseniz köpek sahiplenebileceğiniz harika bir site de bulunuyor

    Köpekler Sokakta Nasıl Beslenir?

    Sokaklarda yaşayan köpeklerin bakımı evdekilere göre daha zordur. Sokakta yaşayan köpeklerde hastalık görülme oranı daha fazladır. Köpekler sokakta yaşayabilir mi diye merak eden kişiler, köpek sahiplenmeden önce nasıl bakılacağını öğrenmelidir. Aslında son derece kolay bir iştir. Biraz mama ve sevgi ile bakamayacağınız hiçbir canlı yoktur.

    Evlerde beslendiği gibi sokaktaki köpeklerin de sağlıklı olmak için mama yemesi gerekir. Su her canlı için hayattır. Bu nedenle sokaktaki köpekler için de bol miktarda su bırakmak hayati önem taşır. Sizler de köpekler sokakta yaşayabilir mi diye endişe ediyorsanız bu canlıların sahiplendirmesine yardımcı olabilir ve dilerseniz sizler de evlerinizde bir tanesine bakabilirsiniz.

    Bunun için sokakta gördüğünüz bir köpeği alabilir veya bununla ilgili sahiplendirme sitelerine bakabilirsiniz. Sokaktan köpek sahiplenme nasıl olur sorusuna yanıt bularak sizler de evlerinize alabileceğiniz bir köpek bulabilirsiniz. Üstelik bu sayede yardıma muhtaç bir canlının da hayatına dokunmuş, onu koruyup kollamış olursunuz. 

    Artık Köpeğime Bakamıyorum

    Evlerinde evcil hayvan bakan kişiler bazen ellerinde olmadıkları sebeplerden ötürü hasta olabilir, taşınabilir veya farklı bir durumla karşı karşıya kalabilir. Bu gibi durumlarda en çok evde beslenen evcil hayvanlar olmaktadır. Bazı durumlarda evdeki evcil hayvana bakmak istemeyebilirsiniz. Bu durumda kendinize köpekler sokakta yaşayabilir mi diye sormanız gerekir. Onları sokağa atmadan önce sahiplendirerek hayatlarını riske atmamış olursunuz.

    Köpek bakan sahiplerin muhakkak köpeğin hayatını rahatça sürdürebilmesi için imkân yaratması gerekmektedir. Köpeklerin veterinere zamanında götürülmesi ve aşılarının tam olarak yapılması can alıcı bir noktadır. Köpekler sokakta yaşayabilir mi diye merak edenler, sokaktaki canlıların ne kadar çok zorluk çektiğini anladıklarında onların başka birine sahiplendirilmesini sağlarlar. Çünkü köpekler duygusal zekâları gelişmiş canlılardır.

    Evde bakılıp sokağa bırakılan köpeklerin yaşam şansları daha da düşüktür. Bu nedenle zorunlu olarak köpeklerini bırakacak kişiler internet sitelerine ilan vererek onlara yuva bulabilirler. Bu sayeden köpeğiniz onu çok sevecek ve güzelce bakacak bir sahibe kavuşabilir. Hayvanların terkedilmek yerine sahiplendirilmesi günümüzde daha çok karşılaştığımız olumlu bir gelişmedir. Sizler de bakamayacağınız köpek dostlarınızı hayvan severlere sahiplendirme yapabilirsiniz.

    Pet_Paw 1753 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor