Köpekler Tuvaletini Ne Kadar Tutabilir?

Köpekler Tuvaletini Ne Kadar Tutabilir?

Köpekler tuvalet konusunda çok hassas hayvanlardır. Tuvaletlerini her yere yapmak istemezler ve tutarlar. Köpekler tuvaletini ne kadar tutabilir sorusunu sahibi evden ayrılacaksa veya köpeği uzun bir yolculuğa götürecekse merak eder. Köpek son ana kadar tuvaletini tutmaya çalışsa da belirli bir süre sonra dayanamayıp olduğu yere tuvaletini yapar.

İçindekiler

    Köpekler Tuvaletini Ne Kadar Tutabilir?

    Gün içerisindeki akışa göre köpeğin tuvaletini tutması beklenebilir. Bazen uzun yolculuğa çıkılabilir, bazen veterinerde uzun süre kalabilir ve köpeğin çişini tutması gerekebilir. Tuvalet eğitimi almış olan bir köpek dışarıda tuvaletini yapmaktan pek hoşlanmaz.

    Köpek kendi kendine tuvaletini tuttuğundan bazen ne kadar dayanabilecekleri unutulabilir. Son ana kadar tuvaletini tutan köpek, artık dayanamayıp yapar. Bu nedenle köpekler tuvaletini ne kadar tutabilir bilinip işler ona göre planlanmalıdır. Köpeğin tuvalet ihtiyacını gidermek için uygun bir ortam yaratılmalıdır.

    Köpekler tuvaletini tutma konusunda pek başarılı sayılmazlar. Çok fazla sıvı tüketmediği günlerde bir köpek tuvaletini 6 saatten fazla tutabilir. Hatta 8 saate kadar çişini tutabilen köpeklere şahit olunabilir. Tuvaletlerini tutabilseler de bu iyi bir şey değildir. Zaman ilerledikçe köpek gerginleşir ve hatta strese girer.

    Yavru Köpek Tuvaletini Ne Kadar Tutabilir?

    Yavru köpeğin tuvaletini tutma süresi yetişkinlere göre daha düşüktür. Yetişkin bir köpek 6-8 saat arası tuvaletini tutabilirken yavru köpek genellikle 3-4 saate kadar tuvaletini tutar. Tuvalet eğitimi verilmemiş bir yavru ise tuvaletini tutma gereğinde bulunmaz ve her an her yere yapabilir.

    Yavru köpeklere tuvalet eğitimi annesi veya diğer köpekler tarafından verilebileceği gibi sahibi tarafından da verilebilir. Tuvalet eğitimi verilmeden önce yeterince bilgi edinilmesi gerekir. Böylece yavru köpek doğru bir şekilde yönlendirilebilir. Yeni doğan köpeklerin tuvalet sorunu biraz daha zorlayıcı olabilir.

    Pet_Paw 779 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor