Köpeklerde Karma Aşı Nereye Yapılır?

Köpeklerde Karma Aşı Nereye Yapılır?

Köpeklerle yaşamanın getirdiği sorumlulukların başında aşı takvimi gelmektedir. Özellikle henüz yeni doğmuşken yapılan karma aşı en önemli olan aşılar arasındadır. Köpeklerde karma aşı nereye yapılır diye merak eden köpek sahiplerinin de bu mutlaka yapılması gereken aşı hakkında öğrenmek istedikleri vardır.

İçindekiler

    Köpeklerde Karma Aşı Nereye Yapılır?

    Köpek sahipleri köpeklerini karma aşı yaptırmaya götürmeden önce hazırlık yapmak için, bölgeyi temizlemek için veya sadece meraktan olacak şekilde köpeklerde karma aşı nereye yapılır diye sormaktadır. Bu soruya yanıt vermenin öneminin farkındayız. Çoğu köpek sahibi aradığı yanıtı veteriner hekimlerle görüşmeden alamıyor.

    Köpeklerin aşıları genelde benzer bölgelere yapılmaktadır. Farklı kullanım bölgeleri olsa da köpeklerde karma aşı nereye yapılır, köpeklerde karma aşı hangi bölgeye yapılır sorusunun yanıtını sırt bölgesi olacaktır. Köpeğinizin vücudunun tam ortasında, sırt bölgesine denk gelecek şekilde uygulanan bu aşı köpeğinizin geleceği için çok önemlidir.

    Karma Aşı Sonrası Aşı Yapılan Bölge Yıkanır Mı?

    Köpeklerin temiz olmasını istemenizden daha doğal bir durum yoktur. Fakat aşılama sonrası yıkama işlemlerinin doğrudan yapılıp, yapılamayacağı konusunda bir anlaşmazlık vardır. Normal şartlar altında tek doz aşılar bittikten sonra köpeklerinizi yıkayabilirsiniz fakat karma aşı gibi birçok doz olarak uygulanan aşılama yöntemlerinde köpeğin yıkanmaması daha uygundur.

    Eğer köpeğinizi yıkamak istiyorsanız tamamlanması gereken yakın zamandaki dozlar tamamlandığında yıkamanız en doğrusu olacaktır fakat aciliyet oluşturacak durumlar yaşanabilir. Acil durumlarda köpeğinizin aşı olduğu, olacağı bölgeye su ve temizlik malzemeleri değmeyecek şekilde temizlik işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

    Pet_Paw 3454 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor