Köpeklerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Belirtileri

Köpeklerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Belirtileri

Köpek sahiplerinin en sık araştırdığı hastalıklar arasında olan köpeklerde üst solunum yolu enfeksiyonu ve belirtileri hakkında sorumluluklarınızı yerine getirebilmeniz için bilmeniz gereken her soruya yanıt vermeye çalışacağız. Petarkadaş ailesi olarak diğer hastalıklara olduğu gibi Herpes Virüs Enfeksiyonu olarak da bilinen bu hastalığa karşı da duyarlı davranmaya çalışıyoruz.

İçindekiler

    Köpeklerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Belirtileri Nelerdir?

    Özellikle yavru köpeklerin başına sık sık gelen, köpek sahiplerinin en çok korktuğu ve aynı zamanda en çok denk geldiği hastalıklar arasında olan köpeklerde üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri ile birlikte tanındığında, hakkında bilgi sahibi olunduğunda atlatması çok zor bir köpek hastalığı değildir. Halk arasında üst solunum yolu adıyla bilinse de bilimsel olarak Herpes Virüs Enfeksiyonu olarak tanımlanmaktadır. Köpeklerde üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri;

    • Öksürük nöbetleri,
    • Hırıltı,
    • Gözlerde akıntı,
    • Kilo kaybı,
    • Ateş,
    • Burun akıntısı,

    Belirtileri liste haline getirip inceledikten sonra kolaylıkla söyleyebiliriz ki köpeklerimizin sağlığı ve günlük davranışları ile biraz ilgilenmek bile bu zorlu hastalığın ilk günlerinde hastalığı teşhis etmeye yetecektir. Fakat doğru teşhisin konması için öncelikle doğru belirtilerin hangileri olduğu bilinmelidir. Köpeklerde üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri hakkında bilgi sahibi olmak köpeğinizin sağlığını güvence altında tutacaktır.

    Köpeklerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Neden Olur?

    Yavru köpeklerin üst solunum yolu enfeksiyonuyla karşı karşıya kalmalarının nedeni iki aylarını yani sekiz haftalarını doldurduklarında olmaları gereken köpeklerde karma aşıyı olmamalarından kaynaklanıyor olabilir. En basit nedeni aşısızlık ve hastalığa karşı dirençsizlik olarak söyleyebiliriz. Bağışıklık sisteminin güçsüzlüğü de Herpes Virüs Enfeksiyonuna neden olabilir.

    Yaş olarak daha büyük ve iki aylıkken karma aşınışını da olan köpeklerde de bu üst solunum yolu hastalığının görülmesi mümkündür. Bu duruma neden olan da karma aşının düzenli olarak yapılması gerektiğidir. Unuttuğunuz hem sizin hem de köpeğinizin aşı takvimi başına iş açabilir. Köpeklerde karma aşı nedir adlı yazımızı okuyarak konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

    Köpeklerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Bulaşıcı Mıdır?

    Hızlı ve net bir yanıt vermeden önce konuya daha açıklayıcı girmek gerekir. Köpeklerde üst solunum yolu enfeksiyonu bulaşıcı bir hastalıktır ve bulaş tipi de hastalığın adıyla doğrudan bağdaşmaktadır. Yani köpeklerin üst solunum hastalığı solunum yoluyla bulaşmaktadır. Köpeklerde üst solunum yolu enfeksiyonu belirtilerinden birkaçına rastladığınızda onu diğer köpeklerden diğer uzak tutmanız gerekir.

    Köpeklerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Öldürür Mü?

    Bulaş hastalıkların genelde köpekleri zorladığını biliyoruz. Özellikle üst solunum yolu gibi öncesinde kesinlikle aşı gerektiren ve sorunun yaşanmadan ortadan kalması gereken bir hastalık için ölüm hakkında sorular sormanız çok doğaldır. Ne yazık ki bu konuda içinizi rahatlatamayacağız. Köpeklerin üst solunum yolunda yaşanan sorunlar ölüme kadar varabilir. Fakat önlemek şansımız da vardır.

    Köpeklerde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Tedavi Yöntemleri

    Köpeklerde görülen üst solunum yolu enfeksiyonu tedavi yöntemleri konusunda birçok farklı görüş internet ortamlarında ve köpek sahipleri arasında dolaşmaktadır. Fakat konunun uzmanı olan veteriner hekimlerin fikirlerine danışmak gerekirse üst solunum yolunun tek ve etkisi tedavisi aşıdır. Doğru aşının doğru zamanda kullanılması ile bu hastalık sorunsuz olarak atlatılmaktadır.

    Köpeğinizin karma aşısının süresi, yavruyken yapılıp yapılmadığı gibi durumlarda bilgi sahibi olmak için aşı takvimini aksatmadan değerlendirmelisiniz. Köpeklerde üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri sahiplerce anlaşılmalıyken, tedavi yöntemleri de sadece veteriner hekimlerce yapılmalıdır.

    Pet_Paw 1122 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor