Köpeklere Kıyafet Giydirmek Zararlı Mı?

Köpeklere Kıyafet Giydirmek Zararlı Mı?

.

Köpeklere kıyafet giydirmek bazen hava koşulları nedeniyle köpeğin üşümemesi içinken bazen de sevimli ve güzel görünmeleri için tercih edilir. Köpeklere kıyafet giydirmek zararlı mı değil mi köpek sahipleri için merak konusudur. Kimse köpeğine bilmeden zarar vermek istemez. Bu nedenle konu hakkında soru işaretlerini giderilmelidir.

İçindekiler

    Köpeklere Kıyafet Giydirmek Zararlı Mı?

    Köpeklere kıyafet giydirmek sürekli tartışma olan konulardan birisidir. Bazıları köpekleri giydirmekte sakınca görmezken bazıları da onların köpek olduğunu ve doğal yaşama uygun olarak kıyafetsiz olmalarını savunur. Her iki tarafta görüşünü ne kadar savunursa savunsun önemli olan nokta köpeklerin kıyafet giymekten rahatsız olup olmamasıdır.

    Köpeklere kıyafet giydirmek zararlı değildir. Tüm köpek ırkları için bu durum geçerlidir. Soğuk hava koşulları, hastalık gibi önemli sebeplerden dolayı giydirilmeleri gerekebilir. Önemli bir sebep olmasa bile köpek sahibi kendi takdirine bağlı olarak köpeğini giydirebilir. Giydiği kıyafetler köpeği rahatsız etmediği sürece bu durumda herhangi bir sakınca yoktur. Kedilere kıyafet giydirmek zararlı mı adlı içeriğimizi incelemek isteyebilirsiniz.

    Köpeklere Kıyafet Giydirmek Doğru Mu?

    Etrafımızda ve sosyal medyada her gün şık ve sempatik bir şekilde giydirilmiş binlerce köpek görebiliyoruz. Köpekler her ne kadar kıyafetlerinin içerisinde gülümseyen pozlar verseler de bu durumun doğru olup olmadığı akıllara takılmaktadır.

    Köpeklere kıyafet giydirmek tercih meselesidir. Bunun doğru olduğu kimse tarafından net bir biçimde söylenemeyeceği gibi yanlış olduğu da söylenemez. Köpek sahibi eğer istiyorsa köpeğine kıyafet giydirebilir. Köpeğin boyutlarına uygun, ona zarar vermeyecek doku ve kumaşlarda kıyafetler giydirildiğinde herhangi bir sakınca olmayacaktır.

    Doğru olmayan şey köpeklere uygun kıyafetler giydirmemektir. İri köpek ırklarından birisine dar bir kıyafet giydirmek, koşup oynamasına engel olan kıyafet giydirmek, yaz günleri kalın kıyafetler giydirmek doğru değildir. Kıyafet giydirirken köpeğin güzel olması değil rahat olması düşünülmelidir.

     

    Köpeklere Ayakkabı Giydirilir Mi?

    Günümüzde pek çok evcil hayvan giyim markası patili dostlarımıza özel ayakkabılar üretiyor. Bazı köpek sahipleri bu ayakkabıları alarak köpeklerine giydiriyor. Köpeklerin ayakkabı giymesi alışılmışın dışında bir durum olduğundan birçok kişiye şaşırtıcı gelir.

    Köpeklere sürekli olarak ayakkabı giydirilmesi uzmanlar tarafından yanlış bulunmaktadır. Köpekler ayakkabı nedeniyle özgüvenlerini yitirmek gibi birçok farklı soruna sürüklenebilir. Çok sıcak bir kumda veya aşırı ıslak bir yerde yürünmeyeceği sürece köpeklere ayakkabı giydirilmemelidir. Patilerinin yere temas etmesi köpekler için en iyisi olacaktır.

    Pet_Paw 3715 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor