Kedilere Kıyafet Giydirmek Zararlı Mı?

Kedilere Kıyafet Giydirmek Zararlı Mı?

Kimse hayat arkadaşı kedisine zarar vermek istemez ama bazen onları soğuktan korumak için bazen de sadece güzel göründükleri için kedilere kıyafet giydirmek istiyoruz. Kedilere kıyafet giydirmek zararlı mı, kediler kıyafet giymekten keyif alır mı gibi sorulara yanıt vermeye çalışacağız.

İçindekiler

    Kedilere Kıyafet Giydirmek Zararlı Mı?

    Kedilere kıyafet giydirmek kedi severler tarafından düzenli olarak tartışılan bir konudur. Büyük bir kalabalık kedilere kıyafet giydirmedin kedileri rahatsız ettiğini ve onlarda pek işe yaramadığını savunur.  Yine büyük bir grup da bunun soğuktan ve sıcaktan korumak gibi işlevsel bir durum olduğunu ve kedilerin kıyafet giymekten keyif aldıklarını iddia ederler.

    Bilimsel açıdan konuya dahil olmak gerekirse, kedilere kıyafet giydirmek zararlı değildir. Hatta soğuk günlerde kalın kıyafetler giymeye ihtiyaç bile duyabilirler. Ancak bu cümlelerden yola çıkarak kedinizi alerjisini tetikleyecek, gereksiz zararlar verecek farklı kıyafetler seçmekten kaçınmalısınız. Kedilere giydirdiğiniz kıyafetlere dikkat ettiğiniz takdirde kediniz için kıyafetler zararlı değildir. Daha önce köpeklere kıyafet giydirmek zararlı mı sorusuna yanıt vermiştik.

    Kedilere Kıyafet Giydirmek Doğru Mu?

    Sosyal medyada, diğer kedi sahiplerinin galerisinde ve televizyonlarda gördüğümüz kıyafetli kedilere bize bazı sorular sordurtuyor, kedilere kıyafet giydirmek doğru mu? Kediler için kıyafet giymenin zararlı olmadığından bahsetmiştik ama zararlı olmayan her şey aynı zamanda doğru değildir.

    Kedilere kıyafet giydirmek doğru anlarda gerçekleştiğinde sadece bir tercih meselesidir. Yani kedilere kıyafet giydirmenin doğru veya yanlış olduğunu kararlı bir şekilde söylemek hata olacaktır. Kedilerin üzerlerinde bir giysi bulundurmanın doğruluğu duruma ve zamana göre farklılık gösterecektir.

    Doğru olan kedinizin iyiliğini düşünmek ve buna göre araştırma yapıp uygulamaya geçmekken yanlış olan da çok nettir. Kedinize uygun olmayan, kedinizin canını yakan, alerjen özellik taşıyan, kanserojen etki yayan kıyafetler kullanmak tabi ki yanlıştır. Kediler için kullandığınız kıyafetlerin sağlıklı olup olmadığı doğru olup olmadığını etkilemektedir.

    Kedilere Ayakkabı Giydirilir Mi?

    Son zamanlarda hayvanlara özel tekstil ürünleri üreten markaların çıkmasıyla beraber kedi ayakkabıları gibi şaşırtıcı ürünlerle tanıştık. İnsanlar ilk başta bu kedi ayakkabılarını şaşırtıcı ve saçma bulsa da gözler alıştıkça kedi ayakkabıları insanlar için çekici ve komik bulunmaya başlandı.

    Kedilere geçici olarak, kısa süreliğine ayakkabılar giydirilebilir ama uzmanlar tarafından açıklanan bilgilere göre kedilere uzun süreler ayakkabı giydirmek oldukça zararlıdır. Karşılaşabileceğiniz sorunlar düşünüldüğünde kedinize ayakkabı giydirmemenizi tavsiye edebiliriz. Kediler için ayakkabı seçmeden önce kedilerin kaç tırnağı var ve kedilerin kaç parmağı var adlı içeriklerimizi okumak isteyebilirsiniz.

    Pet_Paw 3567 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor