Köpeklerin Ateşi Kaç Olmalı? Vücut Isısı Kaç Derece

Köpeklerin Ateşi Kaç Olmalı? Vücut Isısı Kaç Derece

Neredeyse tüm memelilerle önemli olan vücut ısısı köpeklerde de hayati önem taşımaktadır. Köpeklerin ateşi kaç olmalı, köpeğin ateşi kaç derece olmalı gibi sorulara yanıt vererek köpeğinizin vücut ısısında bir sorun olup olmadığını anlamanıza yardımcı olmaya çalışacağız.

İçindekiler

    Köpeklerin Ateşi Kaç Olmalı?

    Bir köpeğin kaç derece vücut ısısına sahip olduğunda sorun olduğunu anlamak ciddi anlamda bilgi sahibi olmayı gerektirir. Köpeklerin ateşi kaç olmalı sorusuna net bir yanıtınız varsa ne kadar çabalarsanız çabalayın köpeğinizin ateşinin olup olmadığını anlayamazsınız. Köpeklerin ateşi kaç derece olmalı, hangi dereceler arasında köpeğiniz sağlıklı hayatına devam ediyor, inceleyelim.

    Normal şartlar altında köpeklerin ateşi 37.9 °C ile 39.9 °C arasında olmalıdır. Köpeğinizin ateşini nasıl öleceğinizi bilmiyorsanız ilgili içeriğimizi okuyarak konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ateşi ölçülen köpeğin değerleri incelenmeli ve biz insanlarda da olduğu gibi tehlikeli noktalara doğru giden aşırı yükselmeler ve düşüşler en kısa zamanda bir veteriner hekim tarafından incelenmelidir.

    Köpeklerin Vücut Isısı Kaç Derecedir?

    İnsanlar tarafından en sık karıştırılan sağlık terimlerinden birisi de ateştir. Vücut sıcaklığı ve ateşi farklı birer konu gibi ele alıyoruz ve kafamızı iyice karıştırıyoruz. Köpeklerin ateşi ve vücut sıcaklıkları tamamen aynıdır. Yani köpeklerin vücut ısısı kaç derecedir sorusunun yanıtını ancak köpeğinizin ateşini ölçerek bulabilirsiniz. Eğer sordunuz soru köpeklerin vücut ısısı kaç derece olmalıdır ise daha önce de söylediğimiz gibi ideal olan vücut ısısı köpeklerde 37.9 °C ile 39.9 °C’dir.

    Köpeklerde ateş değerleri yorumlanırken köpeğin durumu ve hava sıcaklığı kesinlikle unutulmamalıdır. Çok sıcak günlerde, güneşe uzun süre maruz kalındığında veya yavru köpeklerde ölçülen ateş normalden çok daha yüksek çıkabilir. Hemen korkmamalı ancak köpeği gözlemeye devam etmelisiniz. Köpeklerin ateşi kaç olmalı sorusunun da yanıtı çevre koşullarına ve köpek cinsine göre değişiklik göstermektedir.

    Köpeklerin Ateşi Yüksekse Ne Yapılır?

    Daha önce köpeklerin ateşi nasıl düşürülür adlı içerik paylaşmıştık. Fakat neredeyse her sağlık sorununda birinci öncelik olarak veteriner hekimlerden destek almanızı önermemiz gibi ateş konusunda da öncelikle bir profesyonelle görülmenizi ivedilikle tavsiye ediyoruz. Köpeğinizin cinsi, yaşı ve başka sağlık sorunları ateşin biraz yüksek görünmesine neden olmuş olabilir. Hangi değerlerde korkmanız gerektiğini en yakın veteriner kliniğinden öğrenseniz iyi edersiniz.  Artık köpeklerin ateşi kaç derece olmalı biliyorsunuz, yapmanız gereken profesyonel destek almak.

    Köpeklerin Ateşi Düşükse Ne Yapılır?

    Köpeklerin ateşlerinin yükselmesi kadar düşmesi de büyük bir sorundur. Köpeğinizin ateşinin düşük olmasına çok sık rastlamazsınız. Toplum içinde en yaygın bilinen ateş problemi ateşin yükselmesidir fakat düşük dereceler çok daha tehlikeli olabilir. En doğru olanı yapmak için veteriner kliniğine gitmeli ve durumu izah etmelisiniz. Evinizde yaptığınız ölçümler hatalı bile olabilir, profesyonel destek köpeğinizin sağlığını korumanın temel adımıdır. Köpeklerin vücut ısısı kaç derecedir adlı içeriğimizin sonuna geldik.

    Pet_Paw 1743 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor