Köpeklerin Sağır Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Köpeklerin Sağır Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Bir yavru köpeğin sağlığı hakkında endişelenmeniz gereken onlarca şey vardır. Köpeklerin sağır olduğu nasıl anlaşılır diye merak ediyorsanız köpeğinizin henüz duymaya başlamadığına şahit olmuş olabilirsiniz. Köpeğinizin henüz duymuyor olması sağır olduğu anlamına gelmez ancak tedbiri elden bırakmamak önemlidir.

İçindekiler

    Köpeklerin Sağır Olduğu Nasıl Anlaşılır?

    Özellikle yavru köpeklerle ilgilenen köpek sahiplerinin köpeklerin sağır olduğu nasıl anlaşılır konusunda ciddi araştırmalar yaptığını biliyoruz. Yavru köpekler ne zaman duymaya başlar adlı içeriğimizde bu konu için ideal süreden bahsetmiştik. Eğer yavrunun duymaya başlaması gerektiği kadar olgunlaştığını düşünüyor ancak hala duymadığını görüyorsanız bazı testleri yapmanız gerektiğini söyleyebiliriz.

    Köpeklerin duyup duymadığını anlamak için yapılacak testler aslında çok basittir. Köpeğin görmediği bir alanda ses çıkartıp köpeğin kulak hareketlerini ve sese karşı verdiği tepkileri incelemelisiniz. Eğer köpek duyması gereken olgunluğa ulaşmasına rağmen hala sese tepki vermiyorsa köpeğinizin sağır olduğundan şüphelenmelisiniz. Böyle durumlarda en kısa sürede veteriner hekimlerle görüşmelisiniz.

    Hangi Köpekler Sağır Olur?

    Bazı kedilerin diğer kedilere göre daha sık sağır olma olasılığı olduğu hakkında bilgimiz var. Fakat köpekler için benzer bir durumdan bahsetmek mümkün değildir. Köpeklerin sağır olma olasılığı biz insanlarda olduğu gibi tamamen anne karnında yaşanacak, sonrasında meydana gelecek sorunlar nedeniyle artmakta, azalmaktadır.

    Her cins köpek sağır olabilir ve sağır köpeklerle yaşamak sanıldığı kadar zorlu değildir. Köpeğinizin böyle bir eksikliği olduğunda onunla olan bağınızın çok daha sıkı olacağından emin olabilirsiniz. Sadece sağır olduğu için sokağa atılan köpeklerin arabalar yüzünden ne kadar büyük bir risk altında olduğunu tahmin bile edemezsiniz. Artk köpeklerin sağır olduğu nasıl anlaşılır biliyorsunuz, onlarla yaşamayı öğrenmek çok daha kolay olacaktır.

    Pet_Paw 503 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor