Köpeklerin Tüyleri Ne Kadar Sürede Uzar?

Köpeklerin Tüyleri Ne Kadar Sürede Uzar?

Köpeklerde tüy bakımı köpek sahipleri tarafından en çok zorlanılan alanlardan birisidir. Köpeklerin tüyleri ne kadar sürede uzar araştırmasını yapıyorsanız köpeğinizin tüyleri hakkında merak ettikleriniz var demektir. Köpeklerin kesilme veya dökülme sonucu tüylerinin uzaması ne kadar sürer detaylı inceleyelim.

İçindekiler

    Köpeklerin Tüyleri Ne Kadar Sürede Uzar?

    Köpeklerin tüyleri ne kadar sürede uzar sorusuna doğrudan yanıt vermek pek mümkün değildir. Köpeğinizin tüylerinin eski haline gelebilmesi birçok farklı koşula bağlıdır. Köpeğinizin tüylerinin ne kadar sürede eski haline geleceğinden bahsetmeden önce hangi koşullar altında sürenin değişebileceğini sizlerle paylaşmak istiyoruz

    Köpeklerin tüyleri ortalama 2-3 ay arasında tekrar uzarlar. Kesildik andan itibaren çok kısa bir süre içerisinde uzamaya başlayan tüylerin eski görünümlerine kavuşmaları listemizdeki nedenleri bağlı olarak değişmektedir. Ancak ortalama bir süre vermek gerekirse köpekler 2-3 ay gibi kısa bir süre içerisinde tüylerine kavuşurlar.

    Köpeğimin Tüylerini Ne Zaman Kestirmeliyim?

    Köpeklerin tüyleri ne kadar sürede uzar sorusuna yanıt verdikten sonra bu bilgiyi nasıl kullanacağınızı da belirtmek gerekir diye düşünüyoruz. Artık köpeğinizin tüyleri ne zaman uzar biliyorsunuz. Peki, köpeğinizin tüylerini ne zaman kestirmelisiniz? Köpeklerde tüylerin uzaması kadar önemli olan bir durum da tüylerin kesilme zamanıdır.

    Köpeklerde tüy dökme sorunu Sonbahar ve İlkbahar yani bahar aylarında artış göstermektedir. Köpeğinizin tüy dökmesini azaltmak, engellemek için bahar aylarında tüylerini kestirebilirsiniz. Köpeğinizin tüylerinin tekrar çıkacağı zamanı kışa yakın tutmalı ve soğuk günlerde köpeğinizin tüysüz kalmasını engellemelisiniz. Daha önce kedilerin tüyleri ne kadar sürede uzar konusunu da incelemiştik.

    Pet_Paw 2539 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor