Kumru yavrusu ne yer sorusunun sorulma amacı bir şekilde yuvalarından uzaklaşan yavruların kuş sever insanlar tarafından beslenmek istenmesidir. Evlerinde kanatlı dostlar için yeri olan, sadece karınlarını doyurmak için derde düşen yani hayvanlara saygısı olan her insanın öğrenmesi gereken konulardan birisi diyebiliriz. Daha fazla uzatmadan yavru kumruların beslenme alışkanlıklarına geçelim.

İçindekiler

    Kumrular Yavrularını Nasıl Besler?

    Kumrular Yavrularını Nasıl Besler?

    Kumru yavrusu ne yer, kumru yavrusu nasıl beslenir sorularına yanıt arıyorsak öncelikle yavru kumruların normal hayatlarında, doğal yaşantılarında nasıl hayatta kaldıklarını ve nasıl beslendiklerini öğrenmemiz gerekmektedir. Kumrular yavrularını nasıl besler diye merak ediyor olsak da aslında neredeyse hepimiz izlediğimiz belgesellerden duruma biraz olsun hakim sayılırız.

    Yavru kuşların çiğneme, yutma ve sindirme konusunda oldukça başarısız olduklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu nedenledir ki kumrular yavrularının çok daha rahat beslenmeleri için ellerinden geleni yaparlar ve besinleri neredeyse sindirilmiş halde yavru kumruların ağzına bırakırlar. Kumru yavrularının yapması gereken tek şey yutmaktır ve bu şekilde kolaylıkla olgunluğa ulaşabilirler.

    Kumru Yavrusu Nasıl Beslenir?

    Yavru kumru nasıl beslenir sorusunun en güzel ve en basit yanıtı doğal hayatlarındaki gibi beslenirler olacaktır. Yani kumru yavrusu nasıl beslenir, anne kumru gündelik hayatında yavrusu için her ne yapıyorsa bizlerinde o şekilde davranması ve beslenme sürecini benzer şekilde tamamlamasıyla. Bir anne şefkatiyle ve sıcaklığıyla yavru kumruların beslenme sürecini gerçekleştirmek için;

    • Vereceğiniz besinleri ıslatmalı,
    • Yenecek besinleri olabildiğince küçük parçalara bölmeli,
    • Veteriner hekimlerden doğru karışımlar almalısınız.

    Ancak yukarıda bahsettiğimiz şekilde yavru kumrular için sıcak anne yuvasını taklit edebilir ve güzel bir ömür yaşamaları için bebeklik dönemini atlatmalarını sağlarsınız. Anne kumrunun yavrusu için ağızdan beslenme yaptığını söylemiştik, bu durumu canlandırmak ve yavrunun daha kolay yemek yemesini sağlamak için şırınga benzeri enjektörler kullanabilir ve canlıyı doğal yaşantısında hissettirebilirsiniz.

    Kumru Yavrusu Ne Yer?

    Kumru Yavrusu Ne Yer?

    Olgun kumruların yavru kumruları nasıl beslediğini, bizlerin kumru yavruları için nasıl yemekler hazırlamamız gerektiğini ve nasıl yedirmemiz gerektiğini biraz olsun anlamış olmalıyız. Peki, kumru yavrusu ne yer? Yavru kumru ne yer, nasıl besinler tüketmekten hoşlanır gibi sorulara yanıt vermek aslında pek zor değildir. Diğer kuşlar için ne önerdiysek, yavru serçe bakımı nasıl yapılır içeriğimizde ne örneklendirdiysek benzer besinlerden bahsedeceğiz. Kumru yavruları;

    • Islatılarak yumuşatılmış kuşyemlerini,
    • Yine ıslatılmış, küçük parçalara bölünmüş ekmek kırıntılarını,
    • Veterinerlerden alınan sıvıları rahatlıkla yiyebilirler.

    Yavru kumrular neredeyse tüm yavru kuşların yediği besinleri yiyebilirler fakat yavru olmalarının getirdiği sorunlarla birlikte çok küçük parçalar halinde ve mümkün olduğu kadar ıslanmış, yumuşamış şekilde yutabilirler. Bu süreçte kumru yavrulara yardım edebilmek onları en sağlıklı şekilde besleyebilmek için annelerinin besleme yöntemlerini taklit etmek en doğrusu olacaktır. Listeyi dikkate aldığınızda kumru yavrusu ne yer sorusuna doğru yanıtı bulabilirsiniz.

    Enjektör yardımıyla veteriner hekimlerden alınmış özel besinlerin kumru yavrularına ağız yoluyla verilmeleri en sağlıklı seçenek olacaktır. Bu yöntem sayesinde kumru büyüdüğünde diğer kardeşlerinin geçtiği yollardan geçmiş, doğal ortamında yaşayacağı deneyimleri de aynen yaşamış demektir. Doğrudan hazır gıdaya alışan kumruların yavru bakımında zorlandığı gözlemlenmiştir. Bu nedenle en doğal yöntemi denemeden diğer seçenekler denenmemelidir.

    Evde Yavru Kumru Beslenir Mi?

    Evimizde birçok kanatlı dostumuzu gönül rahatlığı ile besliyoruz. Peki, evde yavru kumru beslenir mi? Aslında bu soruya net bir yanıt veremiyoruz fakat kolaylıkla şunu söyleyebiliriz, neden beslenmesin ki? Doğru koşullar sağlandığında, doğal ortama benzer özellikte yuva seçimleri ve sıcaklık değerleri sağlandığında ev koşullarında kumru beslemek imkansız değildir.

    Evde kumru yavrusu beslemeyi düşünüyorsanız etrafta kumru aramak yerine, bir kumruyu ailesinden koparmak yerine kuş sahiplenme sayfamızdan doğru ilanları bularak aradığınız kumruyu zorlanmadan bulabilir ve yardıma muhtaç olan bir kuşun hayatına olumlu katkıda bulunabilirsiniz. Kumrularla bir evi paylaşmak istiyorsanız en mantıklı yöntem bu olacaktır.

    Kumru Yavrusu Bakımı Nasıl Yapılır?

    Kumru yavrusu ne yer adlı içeriğimizin temelinde kumru yavrusu bakımı nasıl yapılır sorusu yatmaktadır. Öncelikle beslenme ve hayatta kalma sorularına yanıt verdikten sonra yavru kumrunun konfor alanını arttırmak için yapılabilecek bakımların nasıl hayata geçirilebileceğini anlatmaya çalışacağız. Yavru kumru ne yer sorusundan sonra yanıt arayacağımız bir diğer soru bakımlarının nasıl yapılacağı olacak.

    Yavru kumrulara bakarken dikkat edilmesi gereken birçok farklı durum vardır. Bakım sürecinde gereksiz ıslanma, rüzgarda kalma gibi sorunlar yaşanmaması gerekmektedir. Ayrıca kuşlar sandığınızdan çok daha sosyal canlılardır. Eğer bir kumrunun bakımını üstlenmek istiyorsanız onu sürekli yalnız ve iletişimsiz bırakarak güzel bir sonuç elde edemezsiniz.

    Kumru yavrusu bakımı emek ve sorumluluk ile mümkün olur. Kuşunuz ile gerçekten ilgilenmeli ve kuş isimleri arasından güzel bir isim seçmek dahil en önemsiz görünen görevlerde bile son derece dikkatli ve özverili olmalısınız. Çünkü kumrular evlerimizde yaşamaya pek alışık değiller, bu süreci atlatmalarında onlara tam anlamıyla destek olmak zorundayız.

    Pet_Paw 37951 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor