Melek Balığı Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Melek Balığı Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Uzun yüzgeçleri ve kendine has cazibeli duruşuyla Melek balığı cinsiyeti nasıl anlaşılır sorusu bazen sizleri zorlayabilir. Vücudundaki ince detaylarda gizli bazı özellikleri öğrendiğiniz taktirde Melek balıklarının cinsiyetlerini ayırmakta zorlanmayacaksınız.

İçindekiler

    Melek Balığı Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

    melek balığı cinsiyeti nasıl anlaşılır

    Melek balığı ülkemizde de oldukça rağbet gören akvaryum balıkları arasındadır. Genellikle eşleri ile birlikte yaşamayı tercih ettiklerinden dolayı çift olarak beslenirler. Ancak akvaryumunuza bu güzel balıkları ekleyeceğiniz zaman Melek balığı cinsiyet ayrımı yapmanız gerekebilir. Peki Melek balığı cinsiyeti nasıl anlaşılır? Gelin melek balığı dişi erkek ayrımı nasıl yapılır beraber inceleyelim.

    • Vücut şekilleri
    • Alın şekli
    • Ön yüzgeç yapısı
    • Tüpçük yapısı

    Melek balığı cinsiyet ayrımını yukarıdaki listede bulunan Melek balığı özellikleri sayesinde yapabilirsiniz. Bu ayrımı yapabilmek için iyi bir gözlem yeteneğine sahip olmanız gerekir. Dişi ve erkek melek balıklarının farklı vücut özelliklerine sahip olması bu ayrımı gözle yapabilme imkanı kılmaktadır. Melek balığı cinsiyeti nasıl anlaşılır konusunda Melek balığı yavrusunun cinsiyetini öğrenmek daha zordur. Renkli melek balığı erkek ve dişilerinin kendini belli eden vücut bölgelerini inceleyelim.

    Erkek Melek Balığı Nasıl Anlaşılır?

    erkek melek balığı nasıl anlaşılır

    Eğer akvaryumunuza ekleyeceğiniz Melek balığının dişi mi erkek mi olduğunu merak ediyorsanız vücudunda bulunan bir takım değişiklikler sayesinde bunu anlayabilirsiniz. Satın almadan önce dikkatli bir şekilde incelediğiniz taktirde istediğiniz cinsi aldığınızdan emin olabilirsiniz. Peki erkek Melek balığı nasıl anlaşılır?

    • Erkeklerin büyük ve dairesel bir vücudu vardır.
    • Alınlarında belirgin bir tümsek bulunur.
    • Ön yüzgeçlerinin uçları çatallı yapıdadır.
    • Tüpçük kısmı ince ve sivridir.

    Erkek Melek balığını anlayabilmek için yukarıda saydığımız özelliklere dikkat etmeniz gerekiyor. Dişilerine göre iri vücutları zaman zaman sizleri yanıltabilse de alınlarındaki tümsek benzeri çıkıntı ve yüzgeçlerindeki çatalımsı yapı çoğunlukla erkek Melek balığı nasıl anlaşılır konusunda sizlere ipucu verecektir.

    Dişi Melek Balığı Nasıl Anlaşılır?

    Dişi Melek balığı nasıl anlaşılır merak ediyorsanız onları gözlemlerken vücutlarına odaklanmanız gerekiyor. Erkeklerine göre farklı vücut yapıları sayesinde onların görünüşünü fark ettiğiniz taktirde bir daha ayırt etmekte zorlanmazsınız. Aşağıda dişi Melek balığı nasıl anlaşılır sorusunun yanıtını öğrenebilirsiniz.

    • Dişilerin vücutları küçük ve köşelidir.
    • Alın kısmı düzdür.
    • Ön yüzgeçleri düzdür.
    • Tüpçükleri kalın ve küt şeklindedir.

    Melek balığı cinsiyet ayrımında dişilerinin ön yüzgeçlerinde çatallı yapı bulunmaması en akılda kalıcı özelliktir. Ayrıca erkeklerle yan yana durduklarında daha küçük görünmeleriyle de fark edilebilmektedirler. Ancak melek balığı yavrusu henüz tüm özelliklerini tamamen kazanamadığı için yavruyken ayırt edilemeyebilirler.

    Melek balığı cinsiyeti nasıl anlaşılır sorusunda bilgi ve tecrübelerinizi yorumlar kısmında paylaşarak genç akvaristlerin daha bilgili hale gelmesine yardımcı olabilirsiniz.

    Pet_Paw 5828 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor