Melek Balığı Ne Kadar Büyür?

Melek Balığı Ne Kadar Büyür?

Akvaryum balıklarıyla ilgilenen kişilerin merakına konu olan Melek balığı ne kadar büyür sorusuna yanıt arıyoruz. Akvaryum meleği olarak adlandırılan bu balıkların ulaşabileceği boyutları öğrenmek adına yazımızın devamını okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

İçindekiler

    Melek Balığı Ne Kadar Büyür?

    melek balığı ne kadar büyür

    Melek balığı özellikleri, renkleri ve muhteşem görünüşüyle akvaryumunuza renk katar. Akvaryum hobicilerinin favori balıklarından olan bu cins büyüklüğü ile de hayranlarını etkilemektedir. Ulaştığı boyutlar ile akvaryumunuzda görkemli bir yapıya sahip olabilecekleri için onlara uygun bir ortam hazırlamanız gerekmektedir. Gelin Melek balığı ne kadar büyür birlikte öğrenelim.

    Melek balığı ortalama olarak 20 cm büyür. Fakat bu tıpkı Melek balığı kaç yıl yaşar yazımızda belirttiğimiz gibi Melek balığı cinslerine göre farklılık gösterebilmektedir. Bu yüzden aldığınız cins Melek balığı ne kadar büyür konusuna da hakim olmanız gerekmektedir. Bu sayede ne kadar büyüyeceğini öğrenerek buna uygun şartları hazırlama konusunda sıkıntı çekmezsiniz.

    Melek Balığı Kaç Cm Büyür?

    Melek balığının ortalama olarak 20 cm büyüyeceğini söylemiştik. Ancak bu her Melek balığı cinsleri için geçerli değildir. Sahip oldukları renklerin yanında vücut ölçüleri de değişiklik gösterebildiğinden onlara uygun bir akvaryum hazırlarken dikkatli olmamız gerekir. Aşağıdaki tabloda farklı cinslerdeki Melek balığı kaç cm büyür görebiliriz.

    Tür

    Yaş

    Boyut

    Koi Melek Balığı

    1-2

    9-10 cm

    Siyah Melek Balığı

    2-3

    18-20 cm

    Mavi Melek Balığı

    2-3

    18-20 cm

    Kırmızı Melek Balığı

    2-3

    28-31 cm

    Gold Melek Balığı

    1-2

    9-10 cm

    Beyaz Melek Balığı

    2-3

    13-15 cm

    Altum Melek Balığı

    2-3

    25-33 cm

    Gri Melek Balığı

    2-3

    55-60 cm

    Melek balığı cinsine göre 33 cm’ye kadar büyür. Fakat daha küçük olanlar da vardır. Doğal ortamlarında bu boylara ulaşmaları daha güç olabilmektedir. Beslenmenin buradaki önemi düşünüldüğünde Melek balığı çeşitlerinin akvaryumda daha fazla büyümesi beklenebilmektedir.

    Melek Balığı Kaç Gram Olmalı?

    Melek balıkları yetişkinliğe erdiklerinde yeteri kadar vücut kütlesine sahip olmamaları halinde hastalıklara daha açık hale gelebilirler ve bu da yaşam sürelerini doğrudan etkiler. Bu yüzden onları düzgün bir şekilde beslemek son derece önem taşımaktadır. Melek balığı ne kadar büyür konusunda ağırlıkta önemli bir yere sahiptir. Aşağıdaki tabloda yetişkin Melek balığı kaç gram olmalı inceleyebilirsiniz.

    Tür

    Ağırlık

    Koi Melek Balığı

    800-900g

    Siyah Melek Balığı

    1100-1200g

    Mavi Melek Balığı

    1100-1200g

    Kırmızı Melek Balığı

    1300-1500g

    Gold Melek Balığı

    800-900g

    Beyaz Melek Balığı

    900g

    Altum Melek Balığı

    1500-1600g

    Gri Melek Balığı

    1700-1900g

    Boyutlarına ve cinslerine göre farklılık gösteren ağırlık zaman içerisinde değişebilir. Veterineriniz tarafından tavsiye edilen yem miktarlarına uyduğunuz taktirde Melek balığı kaç gram olmalı endişesine kapılmadan sağlıklı bir şekilde onu beslemeye devam edebilirsiniz.

    Melek Balığım Büyümüyor Ne Yapmalıyım?

    Melek balığı çeşitlerinin büyümeleri 1 yıldan fazla sürebilir. Bazı Melek balığı cinslerinin tam boyutlarına ulaşabilmeleri için 2 yada 3 sene beklemeleri gerekebilir. Ancak bazı kişiler balığının olması gereken boyutlara ulaşamadığını görebilir. Bu durumda neler yapılması gerektiğine dair arayış içine girmeleri normaldir. Siz de Melek balığım büyümüyor ne yapmalıyım diye düşünüyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

    • Veteriner hekiminize danışın
    • Balığı satın aldığınız kişiye danışın
    • Daha önce bu balık cinsini besleyen kişilerden yardım isteyin

    Melek balığım büyümüyor ne yapmalıyım diye endişeleniyorsanız ilk yapmanız gereken şey veterinere gitmek olacaktır. Bu durumun altında herhangi bir sağlık sorunu ya da stres yatıyor olabilir. Beslenme şekilleri de büyümeyi doğrudan etkiler. Bir diğer seçenek ise balığı satın aldığınız yere başvurmak. İstediğiniz cinse çok benzeyen farklı bir balığı satın almış olabilirsiniz. Ya da bu balık cinsi hakkında tecrübesi bulunan kişiler de sizlere tecrübelerini aktarabilir.

    Melek balığı ne kadar büyür konusunda tecrübe sahibiyseniz yorumlar kısmında tecrübelerinizi bizimle paylaşın. Bu sayede hem biz hem de akvaryum hobiciliğine yeni başlayan kişiler Melek balığı ne kadar büyür konusu hakkında çok daha fazla bilgi sahibi olabilir.

    Pet_Paw 3619 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor