Moli Balığı Hangi Balıklarla Yaşar?

Moli Balığı Hangi Balıklarla Yaşar?

Farklı balık cinslerini tek bir akvaryumda beslemek isteyen çoğu kişinin aklı Moli balığı hangi balıklarla yaşar sorusuyla meşgul durumda. Birbiriyle uyumlu olduklarında ortaya harika görüntüler çıkaran akvaryum balıkları agresif ve başkalarına zarar verecek cinslerle bir arada tutulduğunda çok kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

İçindekiler

    Moli Balığı Hangi Balıklarla Yaşar?

    moli balığı hangi balıklarla yaşar

    Bir balığı farklı bir balık cinsiyle bir arada beslemek çok hoş bir durumdur. Hem sahip oldukları renk çeşitliliği hem de farklı yapıları sayesinde ortaya eşsiz manzaralar koyarlar. Bu yüzden siz de akvaryumunuzdaki balık çeşitliliğini arttırma telaşına girmiş olabilirsiniz. Bu bağlamda seçiminizi yaparken mutlaka iyi geçinebilecek balıklardan yana kullanmanızı tavsiye etmekteyiz. Aşağıdaki listede Moli balığı hangi balıklarla yaşar öğrenebilirsiniz.

    Moli balığı yukarıdaki listede bulunan balıklarla benzer yaşam koşullarına sahip olduğu için aynı akvaryumda beslenebilir. Bunun yanında yine bu balık cinslerinin barışçıl bir yapıya sahip olmaları da bu uyumun sağlanmasında önemlidir. Sizler de Moli balığı hangi balıklarla yaşar merak ediyorsanız yukarıdaki balık cinslerini akvaryumunuza rahatlıkla ekleyebilirsiniz.

    Moli Balığı Hangi Balıklarla Yaşayamaz?

    Balıklar doğaları gereği barışçıl ya da agresif olabilirler. Barışçıl olanlar diğer cinslerle uyum içerisinde yaşamakta bir sorun yaşamazken agresif olanlar ise kendi otoritesini kurmak ya da avlanmak için diğer balık cinslerine saldırabilir. Akvaryum hobiciliği ile uğraşan kişilerin asla karşılaşmak istemeyeceği bu durum Moli balıkları için de geçerlidir. Aşağıdaki listede bulunan balık türleri Moli balığı hangi balıklarla yaşamaz sorusuna cevap olarak verilebilir.

    Eğer akvaryumunuzda bir Moli balığı varsa, yukarıdaki listede bulunan balık cinsleriyle bir arada yaşayamazlar. Moli balığı hangi balıklarla yaşar sorusuyla aradaki fark yaşam koşulları, agresiflik ve boyuttur. Aynı su sertliğinde yaşayamayacakları için cinslerden birisi mutlaka hayatını kaybeder. Agresiflik durumunda ise balıklar fiziksel olarak zarar görebilir ya da strese girebilirler. Boyut ise birbirlerini avlamalarına neden olan bir konudur.

    Barb balığı

    barb balığı

    Barb balığı agresif bir türdür. Kendinden daha küçük olan balık cinslerini avlamaya meyilli olurlar. Ayrıca kuyruk yiyen balıklardan oldukları için aynı akvaryum içerisinde bulunurlarsa Moli balığının kuyruk ve yüzgeçlerini ısırıp koparabilirler. Bu yüzden aynı ortamda bulundurulmamaları gerekir.

    Beta balığı

    beta balığı

    Beta balığı kendisine bir bölge belirler ve bu bölgeyi korur. Eğer aynı ortamda bulunurlarsa Moli balığı onun alanına girdiğinde saldırganlaşacaktır. Ayrıca Beta balığının yaşam koşulları Moli balığı özellikleriyle uyuşmadığından aynı ortamda bulunmaları yanlış olur.

    Karides balığı

    karides balığı

    Moli balığı ağzına sığan her şeyi yiyebilen bir balık cinsi olduğu için oldukça küçük olan Karides balığı ile bir arada yaşamamalıdır. Bu Moli balığı için bir sıkıntı değilken sahip olduğunuz Karides balıklarının telef olmalarına neden olurlar. Bu yüzden Moli balığı hangi balıklarla yaşar kategorisinde bulunmazlar.

    Moli Balıkları Japon Balığı İle Yaşayabilir Mi?

    Moli balığı hangi balıklarla yaşar öğrenmek isteyen çoğu kişinin aklına çeşitli balık cinsleri gelmiştir. Fakat bu balıklar arasında en çok göze çarpanı Japon balığı oluyor. Ülkemizde ve dünyada son derece popüler olan Japon balığının akvaryumunuza harika bir hava katacağı kesindir. Peki ya akvaryumunuzda hali hazırda bir Moli balığı varsa? Moli balıkları Japon balığı ile yaşayabilir mi?

     

    Moli balığı

    Japon balığı

    pH

    6.7 - 8.5

    7

    Sıcaklık

    24°C - 27°C

    18°C - 22°C

     

    Yukarıdaki tablodan da anlaşılabileceği üzere Moli balığı ve Japon balığının farklı yaşam ortamları bulunmaktadır. Bu yüzden Moli balıkları Japon balığı ile yaşayamaz. Sahip oldukları farklılıklar nedeniyle her ne kadar bir arada bulunduklarında ortaya harika bir görsel şölen çıksa da ikisinden biri çok kısa bir süre içerisinde hayatını kaybedecektir.

    Bu yazımızda Moli balığı hangi balıklarla yaşar konusundan bahsettik. Eğer akvaryum hobiciliğine yeni başlıyorsanız ve bir Moli balığına sahip olmak istiyorsanız, onunla bir arada yaşayabilecek türlere dikkat ederek hem çok daha sağlıklı hem de çok daha güzel görünen bir akvaryuma sahip olabilirsiniz. Moli balığı hangi balıklarla yaşar konusundaki tecrübelerinizi de yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

    Pet_Paw 9349 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor