Muhabbet Kuşları Neden Öter?

Muhabbet Kuşları Neden Öter?

Evinde muhabbet kuşu besleyen insanların büyük çoğunluğu muhabbet kuşları neden öter diye merak ediyorlar. Eğer siz de muhabbet kuşunuzun netin ötüp durduğunu merak ediyorsanız henüz onun hayatı ve alışkanlıkları hakkında yeteri kadar bilgi sahibi değilsiniz demektir. Dilerseniz açıklamaya çalışalım, muhabbet kuşunuz neden ötüyor olabilir?

İçindekiler

    Muhabbet Kuşları Neden Öter?

    Muhabbet kuşlarının iletişim kurabilmesi için kullanabilecekleri pek az yol vardır. Bunlar; dokunma, hissetme ve en önemlisi ötmektir. Biz insanların en anlaşılır, en sağlıklı iletişim organının konuşmamız olması gibi muhabbet kuşları da aslında temel olarak iletişim güdüsüyle öterler. Biz insanlar onları tam olarak anlayamadığımız için ötüşlerine anlam yüklemeye çalışır, mümkün olduğu kadar isteklerini yerine getirmeyi deneriz.

    • Yanına birisini istediği için,
    • Bir ihtiyacı olduğu için,
    • Çiftleşme döneminde olduğu için,
    • İletişim kurmak istediği için,
    • Deprem gibi titreşimlerden dolayı ötebilirler.

    Yukarda sıraladığımız maddelere bakacak olursanız kuşların ötmesinin temelinde gerçekten sadece iletişim ihtiyacı olduğunu anlayabilirsiniz. Eğer muhabbet kuşunuzun neden öttüğünü anlamaya başlarsanız gerçekten kuşunuz ile samimi olduğunuzu ve iyi bir iletişiminiz olduğunu söyleyebiliriz. İyi bir muhabbet kuşu sahibi olmanın yolu iletişimden geçmektedir.

    Muhabbet Kuşunun Ötmesi Güzel Haber Mi?

    Bazı muhabbet kuşu besleyenler kuşlarının sürekli ötmesinden endişe duyabiliyorlar. Bu ötüşün altında bir sağlık sorunu, bir psikolojik sorun veya benzeri problemler olup olmadığını merak ediyorlar. Endişelenmenizi çok iyi anlıyor ve hak veriyoruz ancak unutmamalısınız ki muhabbet kuşlarının ötmesinden daha doğal bir şey yoktur.

    Muhabbet kuşunuzun ötüyor olması sağlıksız olduğuna işaret edebileceği gibi çok sağlıklı ve mutlu olduğuna da işaret edebilir. Burada önemli olan tam olarak sorunu veya sorun olup olmadığını anlayacak kadar kuşları, kuşunuzu tanımaktır. Eğer bu alanda kendinizi yeterli görmüyorsanız veya bazı sorunlardan şüpheleniyorsanız en kısa sürede profesyonel destek alsanız iyi edersiniz. Şimdilik söyleyeceklerimiz bu kadar.

    Pet_Paw 4176 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor