Neon Tetra Hangi Balıklarla Yaşar?

Neon Tetra Hangi Balıklarla Yaşar?

İlk defa Neon Tetra balığı besleyecekseniz ve Neon Tetra hangi balıklarla yaşar merak ediyorsanız bu yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Akvaryum içerisinde oluşturdukları ahenk ile evinize bambaşka bir hava katacak akvaryum canlılarının hangilerinin birbiriyle uyumlu olduğunu öğrenmeniz için bu yazımızı hazırladık.

İçindekiler

    Neon Tetra Hangi Balıklarla Yaşar?

    neon tetra hangi balıklarla yaşar

    Neon Tetra balığı akvaryum balıkları arasında en çok tercih edilen türlerdendir. Onun için hazırladığınız ekosistemde diğer balıklarla uyum içerisinde yaşadığında karşı konulamaz bir seyir zevki ortaya koymasından dolayı hemen hemen herkes Neon tetra ile uyumlu balıkların hangileri olduğunu öğrenmek istiyor. Peki Neon Tetra hangi balıklarla yaşar?

    • Harlequin Rasbora balığı
    • Zebra balığı
    • Balta balığı
    • Lepistes balığı
    • Sivrisinek Rasbora balığı
    • Cüce Gurami balığı
    • Çöpçü balığı
    • Kuhli Loach balığı
    • Palyaço Vatoz balığı

    Neon Tetra balığı yukarıdaki listede bulunan balıklarla uyumlu yaşar. Neonlar uyumlu ve barışçıl yapıları sayesinde akvaryum içerisinde bulunan diğer türlere zarar vermezler. Kendilerini güvende hissetmelerini sağlayacak bir grup ile beraber yaşamalarını sağlarsanız, yukarıdaki balık türlerinden bir yada birkaçı ile beraber besleyebilirsiniz. Neon tetra hangi balıklarla yaşar konusunda en çok barışçıl balıkları tercih etmelisiniz.

    Neon Tetra Balığı Hangi Balıklarla Yaşayamaz?

    Akvaryum balıkları arasında bazı türlerin asla bir arada tutulmaması gerektiğini biliyoruz. Eğer balıklarınızın birbirine zarar vermemesini, hatta öldürmemesini istiyorsanız hangi balıkların bir arada tutulmaması gerektiği konusu hakkında bilgi sahibi olmanız şart. Aşağıdaki listede Neon Tetra balığı hangi balıklarla yaşayamaz sizler için sıraladık.

    • Barb balığı
    • Beta balığı
    • Akvaryum köpek balığı
    • Agresif cikletler
    • Piranalar

    Neon tetra balığı yukarıdaki balık türleriyle bir arada yaşayamaz. Bu balıklar agresif olduğu için Neon Tetralarınıza zarar verme ihtimalleri son derece yüksektir. Çoğu zaman Neonlarınızı yaralı ya da yenmiş şekilde bulabilirsiniz. Neon Tetra balığı hangi balıklarla yaşayamaz konusuna dikkat etmediğiniz taktirde balıklarınızın ölme ihtimali çok yüksektir.

    Barb balığı

    barb balığı

    Neon tetra hangi balıklarla yaşar konusunda asla kullanmamanız gereken Barb balığı agresifliği ile öne çıkıyor. Çoğu zaman Neonlarınızı kovalarlar ve imkanını buldukları taktirde öldürmekten çekinmezler.

    Beta balığı

    beta balığı

    Beta balığı bir diğer agresif balık türüdür. Bırakın başka türlerle yaşamayı kendi türüyle bir arada yaşarken bile sorunlar yaşayabilir.

    Akvaryum köpek balığı

    akvaryum köpek balığı

    Akvaryum köpek balığı gerçek hayattaki akrabalarına nazaran daha ufak boyutlara sahip olsa da avcı özelliklerini kaybetmemiştir. Bu yüzden Neonlarınızı avlama konusunda gayet istekli olacaklardır.

    Agresif çiklitler

    agresif çiklitler

    Limon çiklit, Mbuna çiklit, Zebra çiklit, Ateş ağız çiklit, Jack Dempsey çiklit en çok bilinen agresif çiklitlerdir. Neonlarınıza zarar verme konusunda sıkıntı çekmezler.

    Piranalar

    piranalar

    Piranalar bırakın Neonları başka hiçbir balık cinsi ile bir arada tutulmamalıdır. Metali bile kesebilen sivri dişleri ve güçlü çenesi ile akvaryumunuzda bulunan diğer balıkları rahatlıkla parçalarına ayırabilirler.

    Neon Tetra Japon Balığı İle Yaşar Mı?

    Akvaryumunuzu harika bir hale getirebilecek iki balık türü vardır: Neon tetra ve Japon balığı. Bir çok akvarist bu iki balığı aynı anda beslemenin hayalini kuruyor. Bakalım Neon tetra Japon balığı ile yaşar mı?

    Neon tetra Japon balığı ile yaşar. Barışçıl özelliklerinden dolayı Japonlarla aynı akvaryumu paylaşmaktan sıkıntı duymazlar. Fakat Japon balıkları akvaryumun suyunu Neon tetralar için kirli bir hale getirebilir. Çok büyük olanları ise ufak Neonlarınızı yutar.

    Neon tetra hangi balıklarla yaşar konusunda sahip olduğunuz bilgi ve tecrübeleri yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz. Bu sayede Neon tetra hangi balıklarla yaşar sorusunu soran acemi akvaristlere yardımcı olabilirsiniz.

    Pet_Paw 11394 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor