Safkan Van Kedisi Nasıl Anlaşılır?

Safkan Van Kedisi Nasıl Anlaşılır?

Ülkemizin en popüler kedisi konumunda bulunmasından dolayı orijinal olup olmadığı merak edilen Van kedileri hakkında safkan Van kedisi nasıl anlaşılır sorusu daima sorulmaktadır. Sahiplenmeye karar verdiğiniz kedinizin safkan olup olmadığını anlamanıza yardımcı olmak adına bu yazımızı hazırladık. Van kedisi nasıl anlaşılır?

İçindekiler

    Safkan Van Kedisi Nasıl Anlaşılır?

    safkan van kedisi nasıl anlaşılır?

    Eğer safkan bir kedi sahiplenmeye karar verdiyseniz sahiplenme esnasında sürprizlerle karşılaşmamak adına ödevinizi iyi yapmış olmanız gerekir. Beyaz ve renkli gözlü birden fazla kedi cinsi olduğu için karışıklık yaşamamak adına safkan Van kedisi nasıl anlaşılır hakkında yeteri kadar bilgi öğrenmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Benzerlerinden ayırt etmek için orijinal Van kedisi nasıl anlaşılır beraber öğrenelim.

    • Şecere
    • Ebeveynler
    • Cins özellikleri
    • Irk dernekleri
    • DNA testi

    Safkan Van kedisi nasıl anlaşılır? sorusunun ilk yanıtı şeceredir. Şecere kedinin soy ağacını gösteren bir belgedir. Bu sayede Van kedisi orijinal olup olmadığı anlaşılabilir. Yavrunun ebeveynlerine bakmak da işe yarayacaktır. Eğer ebeveynler safkan Van kedisi ise yavruda doğal olarak safkan Van kedisi yavrusu olur. Van kedisi özellikleri sayesinde de tecrübeli kişiler bu ayrımı yapabilmektedirler.

    Safkan Van kedisi nasıl anlaşılır bir diğer yöntemi ırk dernekleridir. Van kedisi koruma derneği sayesinde sahipleneceğiniz Van kedisi yavrularının orijinal olup olmadığını anlama konusunda yardım isteyebilirsiniz. Safkan Van kedisi nasıl anlaşılır en doğru sonuca DNA testi ile ulaşılır. DNA testi sayesinde Van kedisi yavrusunun orijinal olup olmadığı kesinlikle ortaya çıkmaktadır.

    Gerçek Van Kedisi Özellikleri

    Van kedisi özellikleri onu akrabalarından ve diğer kedi cinslerinden ayıran en önemli unsurlardır. Gerçek Van kedisi özellikleri onların karakterler yapıları ve dış görünüşleri hakkında en doğru bilgileri verir. Bundan dolayı evinizin yeni ferdi Van kedisi yavrularının özellikleri hakkında bilgi sahibi olmanız sizlere kolaylık sağlayacaktır. Safkan Van kedisi nasıl anlaşılır sorusunun yanıtına onun gerçek özellikleri üzerinden ulaşmak mümkündür.

    Yüz Hatları

    Van kedisinin yüz hatları diğer çoğu kedi cinsiyle benzerlik gösterir. Zaman zaman biraz daha tombul olarak göze çıksalar da genellikle Van kedilerini yüz hatlarından ayırt etmek zordur. Fakat yüz kaslarını çok koordineli bir şekilde hareket ettirebildiklerinden dolayı karşılaştıkları olaylar karşısında farklı yüz ifadeleri sergileyebilirler.

    Tüy Rengi

    safkan van kedisi nasıl anlaşılır?

    Van kedisi özelliklerinin en belirgin olan iki kısmından biri tüy rengidir. Beyaz kedi cinslerinden olan Van kedilerinin tüyleri saf bembeyaz bir renge sahiptir. Ancak yukarıdaki resimde görüldüğü üzere kulaklarında ve tüylerinde farklı renklere rastlanılması mümkündür. Vücut bölgesinde farklı bir rengin görülmesi ise çok nadir bir olaydır.

    Dış Görünüş

    Van kedileri çok asildir. Yürüyüş şekillerinden dış görünüşlerine kadar bunu her hareketleriyle daima belli ederler. Adeta bir minyatür aslana benzeyen Van kedilerinin kuyruğu bol tüylü ve yürürken diktir. Dik kulaklarının yanı sıra tüylerinin zaman zaman rüzgarda bir aslan yelesini andırırcasına savrulması asil görünüşünün temelini oluşturur. Van kedisi yavrularının iki kulağının arasında bir iki siyah nokta görülmesi de normaldir.

    Gözleri

    safkan van kedisi nasıl anlaşılır?

    Dünya üzerindeki beyaz tüylü farklı göz rengine sahip en nadir kedilerden olan Van kedisi gözleri üç şekilde görülebilir. Yukarıdaki resimde görebileceğiniz üzere yaygın olan inanışın aksine Vaz kedisi gözleri kesinlikle farklı renkte olacak diye bir kural yoktur.

    • Her iki göz mavi
    • Her iki göz kehribar
    • Bir göz mavi bir göz kehribar

    Yukarıdaki listede Van kedisi gözlerinin üç çeşidi de verilmiştir. Mavi genellikle turkuazı andıran bir tonda bulunurken kehribar renginin çok farklı tonlarda ortaya çıktığı sıklıkla görülmektedir. Safkan Van kedisi nasıl anlaşılır sorusunda gözler her zaman belirleyici rol oynamamaktadır.

    Safkan Van Kedisi Yavrusu Nereden Alınır?

    Eğer yukarıdaki özelliklerini okuduktan sonra safkan Van kedisi yavrusu nereden alınır? diye merak ediyorsanız Van kedisi sahiplenme sayfamız üzerinde bulunan ilanlar aracılığıyla bu dileğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak onları sahiplenmenin farklı yolları da bulunmaktadır. Aşağıdaki listede bunu nasıl gerçekleştirebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

    • Hayvan barınakları
    • Sahiplendirme ilanları
    • Van kedisi üretim çiftliği
    • Bu cinsi besleyen diğer kişiler

    Nadiren de olsa hayvan barınaklarında bu kedilere rastlamak mümkündür. Ancak her beyaz tüylü ve farklı göz rengine sahip kedinin Van kedisi olmadığını unutmamanız gerekir. Safkan Van kedisi yavrusu nereden alınır tereddütte kalmamak için üretim çiftliklerine başvurabilirsiniz. Bu cinsi besleyen kişilerin de elde ettiği Van kedisi yavruları safkan olabilmektedir.

    Safkan Van kedisi nasıl anlaşılır öğrendiğinize göre sahiplenme yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini artık biliyorsunuz. Koruma altında olan bir kedi cinsi olmalarından dolayı safkan özelliği yitirmemesi adına özel çalışmalar yapılan ülkemizin en sevilen canlılarından olan Van kedileriyle hayatınız çok daha anlamlı bir hale gelebilir.

    Pet_Paw 2986 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor