Sibirya Kurdu Nasıl Beslenir? Husky Ne Yer?

Sibirya Kurdu Nasıl Beslenir? Husky Ne Yer?

Sibirya kurtları ülkemizde en çok sevilen köpek cinsleri arasındadır. Sibirya kurdu sahiplenmek isteyen köpek severlerin sıklıkla düşündüğü konuların başında da Sibirya kurdu nasıl beslenir gelmektedir. Bildiğiniz gibi her köpek cinsi benzer şekilde beslenmemelidir.

İçindekiler

    Sibirya Kurdu Nasıl Beslenir?

    Sibirya Kurdu Nasıl Beslenir?

    Doğru beslenmenin Huskyler üzerindeki olumlu etkisi düşünüldüğünde Sibirya kurdu nasıl beslenir diye merak etmeniz kadar doğal bir şey yoktur. Köpek sahibi olan insanlar can dostlarının temel ihtiyaçlarını en ideal, en doğru şekilde karşılamaya çalışıyorlar. Ancak bu şekilde sağlıklı bir hayatı besledikleri Sibirya kurtlarına sunabiliyorlar. Sibirya Kurdu nasıl beslenir?

    • Kuru meyveler (kuru üzüm, kuru erik vs)
    • Soğan ve soğan içeren besinler
    • Pişirilmiş kemikler (artıklar değil)
    • Ek hazır gıdalar

    Sibirya kurdu özelliklerinden bahsettiğimiz içerikte de belirttiğimiz gibi Huskyler kendi boyutlarındaki köpeklere göre çok daha az porsiyon yiyen köpeklerdir. Daha önce bir köpek beslediyseniz aradaki farkı kolayca anlayabilirsiniz. Genlerinden gelen kurt özelliklerini unutmamalı hazır gıdaların yanında kemik desteğini aksatmamalısınız.

    Yavru Sibirya Kurdu Ne Yer?

    Ne konu hakkında sorusu olanlar ne de biz sadece olgun köpekler hakkında konuşmuyoruz tabii. Yavru Sibirya kurdu ne yer sorusuna yanıt arayan hayvan severler için de en sağlıklı, en doğal yanıtları vererek husky cinsi köpeğinizin sağlıklı büyümesine katkıda bulunmak isteriz.

    Yavruların sindirim ve parçalama açısından olgun Sibirya kurtlarıyla aynı potansiyelde olduklarını söylemek hata olacaktır. Bu süreci hızlandırmak, kolaylaştırmak için Sibirya kurdu ne yer adlı soru için verdiğimiz yanıtları daha küçük parçalara ayırarak yavru Huskylerin beslenmesini sağlayabilirsiniz.

    Sibirya Kurdu Beslenmesi Nasıl Olmalı?

    Husky köpeklerin diğer benzer boyutlardaki akrabalarına nazaran çok daha az yediklerinden bahsetmiştik. Bu az beslenmenin doğal bir sonucu olarak ek besinlere, minerallere ihtiyaç duyarlar. Katı beslenmenin aksine Sibirya kurtlarına bol sıvı takviyesi sağlanmaktadır.

    • Bol su
    • Bol süt

    Özellikle doğal ortamlarından uzak olan Sibirya Kurtları sıcak havalarda aşırı su kaybı yaşarlar ve bu durumun siz sahipler tarafından ortadan kaldırılması gerekmektedir. Kendilerine özgü yapılarıyla dikkat çeken Huskyler ne yer diye düşünürken ne içerler sorusuna da yanıt bulmak en iyisi olacaktır.

    Sibirya Kurdu nasıl beslenir adlı içeriğimizde konunun teknik detaylarına da biraz inmek gerektiğini düşünüyoruz. Huskyler hepçil canlılardır. Genellikle kurt genleri taşımaları nedeniyle ot yemedikleri varsayılsa da kurt soyundan gelen canlılarda özel durumlarda ot tüketmek doğal bir davranıştır.

    Sibirya Kurdu Hangi Mamayı Yemeli?

    Sibirya kurdu mama önerileri birçok kullanıcımız tarafından, Husky sahibi tarafından araştırılmaktadır. Bu konuda verilebilecek en güzel yanıt deneme, yanılma olacaktır. Özellikle Huskyler gibi duygusal, sosyal köpeklerin kendilerine özgü ağız tatları vardır. Yani genelleme yapmak hiç doğru olmayacaktır. Husky mama önerileri arasından seçtiğiniz mamayı az miktarlarda alıp köpeğinizin beğenisine sunmalısınız.

    Zamanla Sibirya kurdunuzun en çok sevdiği mamayı anlayabilir ve ister kuru, ister yaş mama olarak köpeğinizin beğenisi kazanmış olan mamayı kullanmaya başlayabilirsiniz. Sadece gıda ürünlerinden bahsetmiyorsak Sibirya kurdu nasıl beslenir; sevgiyle, ilgiyle ve düşünceyle…

    Pet_Paw 6990 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor