Şişman Kedi Nasıl Zayıflar?

Şişman Kedi Nasıl Zayıflar?

.

Kediler şişmanlamaya oldukça yatkın hayvanlardır. Şişman kedi nasıl zayıflatılır birçok kedi ebeveyninin ortak derdidir. Çünkü kediler o denli kilo alabilirler ki hareket edemez hal gelirler. Bu da sevimli tüylülerin yaşam kalitesini düşürürken üzerine bir sürü hastalığın olmasına ortam yaratır. Fazla kilo kimse için faydalı olmadığı gibi kedilere de faydalı değildir. Şişman kediler diğer kedilere göre daha fazla hasta olurlar. Hastalıklarla mücadele ederken de oldukça zorlanırlar.

İçindekiler

    Şişman kedinin zayıflayıp ideal kilo ölçülerine düşmesi sağlık açısından elzemdir. Minik patililerimizin uzun yıllar sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi için her kedi ebeveyni bu konuda sabırla uğraşmalıdır. Biraz ilgi gösterilip zaman ayrıldığı takdirde kedi tüm çabalara olumlu yanıt verip kilo vermeye başlar.

     

    Şişman Kedi Nasıl Zayıflar?

    Obezite hastalığı günümüzde kediler arasında da oldukça yaygındır. Birçok kedi ırkı artık obeziteye yatkın hale gelmeye başlamıştır. Evde beslenen kedilerde bu sayı daha yüksektir. Düzensiz beslenmenin üzerine bir de hareketsizlik eklendiğinde kedilerin şişmanlamasının önüne geçilememektedir. Oysaki şişman kedi nasıl zayıflar bilinip ona göre kedilere yardımcı olmak gerekir.

    Şişman kedi doğru beslenip bolca hareket ederek zayıflar. İlk olarak kedinin beslenme düzenine göz gezdirilmelidir. Mama kabı sürekli olarak doluyorsa ve kedi gelip gidip yiyorsa şişmanlaması için yeterince imkan tanınmış demektir. Bunun yerine düzenli saatlerde öğün bazlı beslenmeleri tercih edilmelidir. Saati geldiğinde normal düzeyde mama verilmelidir. Öğünleri düzenlemek ve kaç gram mama vermenizi kararlaştırmak için uzman desteği almanız faydalı olur. Ayrıca “yavru kedi ayda kaç kilogram mama yer” bloğumuza da göz atabilirsiniz.

    Tüm gün eve yatarak hiçbir kedi zayıflamaz. Hareket olmadığı sürece kediye az mama verilse bile faydası olmaz. Kediye beslenme düzeni oluşturulduğu gibi yeni bir egzersiz düzeni de oluşturulmalıdır. Pasif ve hareketsiz bir yaşam yerine her gün dinamik olacak bir yaşam tarzı kurgulanmalıdır.

    Kedinin hareket etmesi için en eğlenceli yol oyun oynamaktır. İlk günlerde hemen yorulup oyunu bırakacak olsa da her seferinde tekrardan oynamaya ikna edilmelidir. Bunun yanı sıra kediye özel oyuncuklar alınarak merak edip hareket etmesi sağlanabilir. Mümkün olduğunca haftanın belli günleri dışarıya çıkarılıp yürüyüş yaptırılabilir. Tırmanma tahtası gibi kediyi harekete teşvik edecek eşyalar alınabilir.

    Şişman kedi zayıflarken dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan birisi de su tüketimidir. Su metabolizma ve sindirim için gerekli olduğundan kilo vermeye yardımcı olur. “Kediler günde ne kadar su içmeli” yazımızdan kedinize gün içinde ne kadar su vermeniz gerektiğini ve onu su içmeye nasıl teşvik edebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

     

    Kedinin Obez Olmaması İçin Ne Yapmalı?

    Obezite yani şişmanlık kedilerin en sık yaşadığı sorunlardan birisidir. Kedinin obez olmaması için henüz sağlıklıyken önlem alınması gerekir. Düzenli beslenmesine dikkat edilmelidir. Sürekli olarak kedi kilo cetvelinden ayına ve yaşına göre kaç kilo olması gerektiğine bakılıp var olan kedisiyle kıyaslanmalıdır. Olması gerekenin 3-4 kilo üstüne çıkmaya başladığından ise hemen beslenme düzeni değiştirilip egzersiz oranı artırılmalıdır.

    Bazı kedi cinsleri obez olmaya daha yatkındır. Genetik yapılarından dolayı böyle olan kediler yaşlandıkça hızlı bir şekilde kilo alır. Kilo artışı sonucunda diyabet, idrar yolu hastalıklar, kireçlenme gibi sağlık sorunları görülebilir. Bu nedenle kilo almaya eğilimli kediler daima gözetim altında tutulmalıdır.

    Yeterli-dengeli beslenme, egzersiz, az stres kedilerin obez olmaması için alınabilecek en iyi önlemlerdir. Sevimli dostlarımızı abartıdan kaçınarak iyi beslemeli, ihtiyaçları olan egzersiz fırsatını sunmalıyız. Daha az stres olmalarını sağlayarak kilo almalarının önüne geçebiliriz.

    Pet_Paw 1565 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor