Siyam Kedisi Hangi Ülkenin?

Siyam Kedisi Hangi Ülkenin?

Dünya da birbirinden farklı kedi ırkı bulunmaktadır. Bunlardan biride etkileyici mavi gözleri ve oyuncu karakterleri ile siyam kedileridir. Siyam kedileri son dönemin en popüler evcil hayvanlarından biri olarak kabul edilmektedirler. Peki, siyam kedisi hangi ülkenin diye hiç merak ettiniz mi? Bu sevimli dostlarımızı gelin birlikte daha yakından tanıyalım.

İçindekiler

    Siyam kedisi hangi ülkenin?

    Siyam kedileri bilinen en eski kedi türlerinden birdir. İlk olarak 14.yüzyılda güney doğu Asya'da bulunan Tayland şehrinde görülmüştürler. O yüzden Siyam kedileri Tayland'da ait bir kedi türüdür. Sahip oldukları isimlerini Tayland’ın en eski adı olan siyam dan almıştırlar. Oyuncu yapıları, sıcakkanlı oluşları ve asil duruşları ile yüzyıllardır insanların dikkatlerini çekmektedirler. Hatta bu kedi cinsleri Tayland kraliyet ailesinin bile oldukça dikkatini çekmiştir ve favorisi olmuştur.

    Siyam kedileri sevgi dolu karakter özellikleri ve kolay eğitilen yapılarından ötürü çok uzun yıllardan bu yana hayatlarımızda varlıklarını sürdürmektedirler. Sahiplerine veya onları besleyen insanlara karşı oldukça sadıktırlar ve sevgi dolu olurlar. Birçok farklı ülkede oldukça popüler bir kedi cinsi olarak bilinmektedir.

    Siyam kedileri kökenleri Tayland olarak kabul edilir başka bir yerde görülmemiştirler. Siyam kedilerinin tarihi oldukça dikkat çekicidir. Kraliyet ailelerinden, haklarında ki efsanelere kadar uzanan bir tarihçesi bulunmaktadır. Hatta eski çağlarda siyam kedilerine, saray kedileri denmekteydi. Bu zamanla değişmiş şuna ki bilinen adlarına dönüşmüştür. Yani siyam kedileri aslında tapınak ve saray kedileri olarak bilinmekteydi.

    Siyam kedisi Türkiye de yaşar mı?

    Siyam kedileri dünyanın birçok yerinde son derece popüler olan bir kedi ırkıdır. Evde beslemeye uygundurlar. Zekâları sayesinde kolay eğitilebilirler ve oldukça sevgi doludurlar. Bu sebeple insanlar arasında sıklıkla evcil hayvan olarak tercih edilmektedirler.

    Siyam kedisi Türkiye’de yaşamaktadır. Türkiye’de siyam kedisi sahiplenen ve besleyen pek çok çeşitli insan vardır.  Bu sebeple siyam kedileri Türkiye’de de oldukça popüler kedi cinsleri arasında yer almaktadır. Eğer bu kedi cinsinden biri sahiplenmek veya beslemek isterseniz, petarkadaş üye olup size uygun kedi ilanlarını inceleyebilirsiniz. İlanlarda sizleri bekleyen pek çok dostumuz bulunmaktadır.

    Pet_Paw 2538 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor