Siyam Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Siyam Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Siyam kedileri insanlarla en iyi anlaşan kedi cinsleri olarak bilinmektedir. Siyam kedisi kaç yıl yaşar diye merak etmiş olmalısınız. Ne yazık ki her canlı gibi kedilerde ölümsüz değildir. Bizimle yaşayan ve ailemizden bir parça olan kedilerin yaşam süreleri yaşam şartlarına bağlı olarak değişim göstermektedir. Bu yazımızda siyam kedisi ne kadar yaşar gibi sorularınıza yanıt bulmaya çalışacağız.

İçindekiler

    Siyam kedisi kaç yıl yaşar?

    Bazı kedi cinsleri daha uzun ömürlü olurken, bazı kedi cinsleri ise erken yaşlarda aramızda ayrılmaktadır. Bu durum tamamen kedinin cinsine ve yaşam şartlarına göre değişmektedir. Son döneme siyam kedisi kaç yıl yaşar sorusu oldukça merak edilen konudur. Bizlerle yaşayan sevimli dostlarımızın ne kadar süre bizimle yaşayacağını bilmek öğrenmek isteyebiliriz.

    Siyam kedisi kaç yıl yaşar diye bakacak olursak bunun cevabı ortalama olarak, 8 yıl ile 15 yıl aralığında olmaktadır. Bu süre kendi içlerinde bazı cinslerinde 16 yıla kadar çıktığı da bilinmektedir. Baktığımız veya beslediğimiz kedilerin yaşam sürelerine, bizler oldukça etki etmekteyiz. Eğer sağlıklı beslenmez ve ihmal edilirlerse yaşam süreleri ciddi ölçüde azalmaktadır. 

    Yaşam sürelerini artırmak için düzenli olarak veterinere götürülmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra ilgilenilmesi ve düzenli olarak egzersiz yaptırılması gerekmektedir. Siyam kedilerinde beslenme düzeninde oldukça önemlidir. Bu gibi durumlar kontörle alındığında, sevimli dostlarımız bizlerle uzun süreler boyunca yaşamaktadır.

    Siyam kedileri evde kaç yıl yaşar?

    Siyam kedileri evde yaşamaya daha uygundurlar. Ev ortamında yaşayan bir siyam kedisi 10 yıl ile 14 yıla kadar yaşadıkları gözlemlenmektedir. Yaşam şartlarına ve bakımlarına bağlı olarak, bu süre uzayabilir ya da kısalabilir. Kısırlaştırılmış siyam kedileri daha uzun süre yaşadıkları bilinmektedir.

    İlgiye, sevgiye ve güzel bakılmaya ihtiyaç duyan bu sevimli cins, zamanla ailemizden biri konumuna gelmektedir. Siyam kedileri evde kaç yıl yaşar sorusunun cevabı bu şekildedir. Evde bizlerle yaşayan canlıları ihmal edip unutmamamız gerekmektedir

    Siyam kedileri sokakta kaç yıl yaşar?

    Siyam kedileri ev ortamında yaşamaya daha uygun kedi cinsleri olarak bilinmektedir. Fakat zekâlarından ötürü sokakta da yaşayabilirler. Yapılarından ötürü oldukça güçlü bir vücuda sahiptirler. Soğuğa ve yağmura karşı dayanıklıdırlar. Fakat bunların dışında düzenli beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Siyam kedileri sokakta kaç yıl yaşar diye baktığımızda, bu süre ortalama olarak 6 ile 9 yıl arasında olmaktadır. Bu sayı her geçen gün sokak şartlarına bağlı olarak azalıp yükselmektedir.

    Siyam kedisi ömrünü etkileyen faktörler

    Siyam kedisi kaç yıl yaşar sorusu merak edildiği kadar, Siyam kedisi ömrünü etkileyen faktörler de çok merak edilen bir diğer sorudur. Bu faktörlerin en başında yaşadıkları ortamın şartları gelmektedir. Kötü ve ilgisiz şartlarda bakılan dostlarımızın, yaşam süreleri ciddi ölçüde azaldığı gözlemlenmiştir. Siyam kedisi yaşam sürelerini ciddi ölçüde etkileyen faktörler şunlardan oluşur:

    • Genetik
    • Yanlış ve sağlıksız beslenmeleri
    • Yaşadıkları ortam şartlarının kötü olması
    • Kısırlaştırılmamaları
    • Düzenli olarak veterinere götürülmemeleri

    Yukarıda yazılmış olan faktörler dostlarımızın yaşam sürelerini ciddi ölçüde etkiler. Bu sevimli cins, sıcak bir ortamda yaşamak, sağlıklı yiyecekler ve bolca sevgi isterler. Bu şartlar olmadığında yaşam süreleri çok uzun olmayacaktır.

    Pet_Paw 6062 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor