Sultan Papağanı Kaç Yıl Yaşar?

Sultan Papağanı Kaç Yıl Yaşar?

Sultan papağanları, akıllı ve oyuncu yapıları ile insanlarla anlaşabilen kuş türleri olarak bilinmektedir. Eğer bu kuş türü sahibiyseniz veya beslemekteyseniz, Sultan papağanı kaç yıl yaşar diye merak etmiş olmalısınız. Zamanla can dostumuz haline gelen kuşların yaşam süreleri yaşadıkları ortamın koşullarına göre değişim göstermektedir. Bu yazımızda sultan papağanı ne kadar yaşar gibi sorularınıza yanıt bulmaya çalışacağız.

İçindekiler

    Sultan Papağanı Kaç Yıl Yaşar?

    Bazı kuş türlerinin ömrü çok fazla olurken, bazı kuş türleri ise daha kısa ömürlü olmaktadır. Bu durum tamamen kuşun türüne ve yaşam koşullarına bağlı olduğu bilinmektedir. Son dönemde sultan papağanı kaç yıl yaşar sorusu oldukça meral edilen bir sorudur. Bizimle yaşamakta olan, büyüttüğümüz ve beslediğimiz minik dostlarımızın ne kadar yıl bizimle kalacağını elbette bilek öğrenmek isteyebiliriz.

    Sultan papağanı kaç yıl yaşar diye bakacak olursak bunun cevabı yaklaşık olarak, 10 yıl ile 15 yıl arasında değişim göstermektedir. İyi koşullarda bakılan ve beslenen bu kuş türlerinin yaşam süreleri 18 yıla kadar da çıktığı bilinmektedir. Beslediğimiz ve baktığımız kuşların yaşam sürelerine, sahipleri olarak bizler ciddi ölçüde etki etmekteyiz. Eğer kuşunuz sağlıklı beslenmek ve yeterli ilgiden uzak kalırlarsa yaşam süreleri ciddi ölçüde azalmaktadır.

    Bu minik dostumuzun ortalama yaşam süresi bulundukları ortama ve kendi içlerindeki türlerine göre değişim göstermektedir. Sultan papağanı kaç yıl yaşar sorusunun cevabı da bu şekilde olmaktadır.  Unutmayalım ki her canlı güzel ve sağlıklı bir yaşamı hak etmektedir. Onlara bunu sunmakta biz sahiplerinin sorumluluğundadır.

    Sultan papağanları evde kaç yıl yaşar?

    Minik dostlarımız evde yaşamak için uygundurlar. Ev ortamında yaşayan bit sultan papağanı 11 yıl ile 18 yıla kadar yaşadığı bilinmektedir. Yaşadıkları ortamın koşullarına ve bakımlarına bağlı olarak, bu süre uzayabilir veya kısalabilmektedir.

    Güzel bakılmaya ihtiyaç duyan bu minik tür, zaman içerisinde can dostumuz olurlar. Sultan papağanı evde kaç yıl yaşar sorusunun cevabı bu şekildedir. Evde bizimle birlikte yaşamakta olan canlılar ihmal edip unutmamamız gerekmektedir. Unutmayalım ki onlarda bizler gibi birer canlıdır, süs eşyası değil.

    Doğal ortamında sultan papağanı ne kadar yaşar?

    Sultan papağanları çok güçlü bir vücut yapısına sahiptir ve bu yüzden doğan ortamlarında da yaşayabilirler. Soğuğa karşı diğer kuş türlerine oranla daha dayanıklıdırlar. Fakat aşırı soğuk hava şartlarında hasta da olabilirler. Kabarık ve yoğun tüyleri sayesinde diğer kuş türlerinden daha dikkat çekici bir yapıya sahiptirler. Sultan papağanı doğal ortamlarında yaklaşık olarak 7 yıl ile 13 yıl arasında yaşamaktadır.

    Sultan papağanının ömrü nasıl uzar?

    Sultan papağanı sahibiyseniz kuşunuzun ömrünü nasıl uzatacağınızı merak ediyor olmalısınız. Kuşlar dikkatlice bakılması gereken hayvan türleri arasında yer almaktadır. Yaşam sürelerini artırmak için sağlıklı bir beslenme düzenine ve yeterli ilgiye ihtiyaç duyarlar.

    Kuşunuzun ömrünü uzatmak için düzenli olarak veteriner kontrolüne götürülmesi ve kuşunuzun zihinsel sağlılarına dikkat etmeniz gerekmektedir. Kuşlarla ilgili tuhaf olan bir durum ise insanlar gibi depresyona girebilirler. Bu durum kuşunuzun ömrünü oldukça kısıtlayabilir. Bu gibi durumlar kontrol altına alındığında sultan papağanın ömrü ciddi ölçüde uzar.

    Pet_Paw 25381 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor