Sultan Papağanı Yumurtası Kaç Günde Çıkar?

Sultan Papağanı Yumurtası Kaç Günde Çıkar?

İnsanlar tarafından köpek ve kedilerden hemen sonra, kuşlarda evcil hayvan olarak sıklıkla tercih edilmektedirler. Eğer ilk defa bir sultan papağanı beklemekteyseniz ve kuşunuz gebeyse, Sultan papağanı yumurtası kaç günde çıkar diye merak edip araştırıyor olmalısınız. Bugünkü yazımızda bu konu hakkında detaylı bilgileri sizlerle paylaşmaktayım. Gelin birlikte sultan papağanları yumurtaları kaç günde çıkar bakalım.

İçindekiler

    Sultan Papağanı Yumurtası Kaç Günde Çıkar?

    Sultan papağanları akılı oluşları ve taklit yetenekleri sayesinde oldukça dikkat çekici kuş türleri arasındadır. Bu sevimli dostlarımız 2 yaşlarına geldiğinde çiftleştirilmek için yeterli olgunluğa ulaşmış olurlar. Çiftleşmeden hemen sonra dişi kuş 5 veya 6 tane yumurta yapabilir. Peki, çiftleştirilen Sultan papağanı yumurtası kaç günde çıkar?

    Son dönemde sıklıkla araştırılan bir soru haline gelen Sultan papağanı yumurtası kaç günde çıkar sorusu insanlar tarafından merak edilmektedir. Bu sevimli e minik dostlarımızın kuluçka dönemleri 19 gün ile 21 gün arasında değişiklik göstermektedir. Bu tamamen dişi kuşun yaşına ve sağlık durumuna bağlı bir durumdur. Bazen bu süreç 19-21 gün den daha erken ya da daha geç olabilir. Bunun sebep olan tamamen dişi kuş ve doğacak yavrunun sağlık durumundan kaynaklıdır. Ortalama olarak uzmanlar bir yumurtanın 18 gün veya 23 gün içerisinde çıktığını söylemektedirler.

    Sultan papağanı ücretsiz bir şekilde sahiplenmek istiyorsanız ve bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip değilsiniz sizler için yazılmış olan ücretsiz sultan papağanı sahiplenme adlı diğer makalemizde bakabilirsiniz. Sizleri bekleyen birçok can dostumuz olduğunu unutmayın.

    Sultan Papağanı Yavrusuna Zarar Verir Mi?

    Sultan papağanları yavrusuna zarar verir mi diye bakacak olursak bunu cevabı bazı durumlarda evettir. Sultan papağanları doğan yavrularını öldürebilir. Bu genelde sık rastlanan bir durum değildir fakat bazen üzücü bir şekilde gerçekleşebilir. Buna neyin sebep olduğu uzmanlar tarafından hala araştırılmakta olan bir konudur. Fakat genel görüş olarak depresyon veya diğer çeşitli zihinsel problemlere bağlı olduğu düşünülmektedir.

    Bizler bir hayvan sahiplenirken onlarına bizler gibi canlı varlıklar olduğunu çoğu zaman unutabiliyoruz. Kuşlar da insanlar gibi zihinsel problemler ile uğraşabilirler. Kuşlarda en yaygın olan zihinsel hastalık depresyondur. Eğer beslediniz sultan papağanınızın depresyonda olduğunu hissediyorsanız lütfen veteriner hekimle görüşün.

    Pet_Paw 4324 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor