Van Kedisi Gözleri Ne Renk Olur?

Van Kedisi Gözleri Ne Renk Olur?

Asil görünüşleri ve bembeyaz renkleriyle görenleri mest eden Van kedisi gözleri ne renk olur sık sık sorulmaktadır. Farklı göz rengine sahip olabilen ender kedi cinsleri arasında bulunmalarından dolayı dünyanın en popüler kedilerinden olan Van kedilerinin hangi göz renklerine sahip olabileceğine yakından bakalım.

İçindekiler

    Van Kedisi Gözleri Ne Renk Olur?

    Van kedisi gözleri ne renk olur?

    Kedilerin göz renkleri çok farklı olabilmektedir. Bazı kedilerde yeşil gözler çok yaygınken özellikle siyah kedilerde sarı göz rengi görülür. Her cinsin kendine has sahip olabileceği göz rengi bulunmaktadır. Bu tek bir renk olabileceği gibi birden fazla da olabilir. Bir kedi cinsinin farklı bireylerinde farklı renklere sahip gözleri görmek normaldir. Peki Van kedisi gözleri ne renk olur?

    • Mavi
    • Kehribar

    Van kedisi gözleri mavi ve kehribar renginde olur. Beyaz kedi cinslerinde en çok görülen göz renkleri bu renklerdir. Vaz kedisi gözleri ne renk merak eden çoğu kişi gördükleri bazı beyaz kedilerde yeşil göz rengini görünce onları Van kedileriyle karıştırmaktadır. Fakat Van kedisi özellikleri arasında sadece mavi ve kehribar göz rengi bulunmaktadır. Mavi renk turkuaza yakın bir tonda olurken kehribar renginin farklı tonları olabilmektedir.

    Van Kedilerinin Gözleri Farklı Renk Mi Olur?

    Dünyanın en popüler kedi cinslerinden olan Van kedilerinin baktıkça hayran kalacağınız gözleri vardır. Olukça derin bakışlarıyla sizi adeta hipnotize eden bu gözleri sevmemek elde değildir. Van kedisi özellikleri arasında en çok göze çarpan ise onu diğer kedi cinslerinden ayıran gözlerinin rengine etki eden genetik mutasyondur. Van kedisi gözleri ne renk olur sorusundan sonra en çok Van kedilerinin gözleri farklı renk mi olur sorusu sorulur.

    Van kedilerinin gözleri farklı renk olabilir. Bir gözün mavi diğer gözün kehribar rengi olduğu çok sıklıkla görülür. Bu da onları dünyanın en popüler kedilerinden birisi yapar. Farklı göz rengine sahip ender kedilerden olan Van kedilerinin gözleri farklı renk mi olur sorusuna her zaman evet yanıtı verilmez. Her iki gözün aynı renk olduğu kediler de vardır.

    Van Kedileri Kör Mü?

    Farklı göz rengine sahip olduklarından ötürü Van kedilerinin herhangi bir görme engeline sahip oldukları düşünülebilir. Genetik bir mutasyon sonucu oluşan bu durumun görme bozukluklarına neden olduğuna inanılmaktadır. Bunun sonucunda Van kedileri kör mü sorusu ortaya çıkmaktadır.

    Van kedileri kör değildir. Sahip oldukları genetik mutasyon sonucunda oluşan farklı renge sahip gözler herhangi bir görüş bozukluğuna neden olmaz. Diğer kedi cinsleriyle görüş yeteneği arasında herhangi bir fark bulunmamaktadır. Van kedileri kör mü diye endişe etmenize gerek yoktur.

    Van kedisi gözleri ne renk olur öğrendiğinize göre farklı göz renklerine sahip her kedinin Van kedisi olmadığını biliyorsunuz. Van kedileri hakkında daha ayrıntılı bilgilere sahip olmak için bizi takip etmeyi unutmayın!

     

    Pet_Paw 12915 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor