Van Kedisi Ne Yer?

Van Kedisi Ne Yer?

Beslenmenin evcil hayvanların sağlığı üzerindeki etkisi düşünüldüğünde Van kedisi ne yer sorusu akıllara gelebilir. Sağlıklı bir yaşam sürmeleri açısından hazırlanan diyetlerin onlara uygun olması gerekir. Hangi yiyecekleri yiyip hangi yiyecekleri yiyemeyeceğini bilmeniz önemlidir.

İçindekiler

    Van Kedisi Ne Yer?

    van kedisi ne yer

    Evcil hayvan beslemek büyük bir sorumluluk gerektirir. Konu özellikle beslenme olduğu zaman çok daha çetrefilli bir hal alabilmektedir. Evcil hayvanınıza çok iyi bakmak istiyorsanız hangi yiyecekleri tüketebileceğini ve hangi yiyeceklerden uzak durması gerektiğini bilmeniz, bilmiyorsanız öğrenmeniz gerekir. Peki ülkemizin en nadide ve en popüler kedi cinslerinden birisi olan Van kedisi ne yer? Van kedisi ne ile beslenir?

    • Kırmızı et
    • Beyaz et
    • Balık eti
    • Çeşitli meyve ve sebzeler

    Van kedisi hayvansal protein ile beslenir. Van kedisi özellikleri arasında onun etçil olması et türlerini onun için en doğru yiyecektir. Fakat tüketebileceği tek besin et ürünleri değildir. Özellikle kavun ve karpuz gibi meyveleri de büyük bir iştahla yemesi Van kedisi ne yer merak edilmesine yol açmıştır. Süt ve süt ürünleri dışında aşırı yağlı ve karbonhidrat içeriği yüksek besinleri de tüketebilir fakat bu yiyeceklere karşı alerjisinin olmadığına ve veteriner hekim tarafından onaylandığına dikkat edilmelidir.

    Van Kedisi Mama Önerisi

    Ev içerisinde beslenen çoğu kediye sahipleri tarafından kuru mama verilir. Fakat rastgele bir mama kullanımı son derece yanlış olacaktır. Van kedisi mama önerisi olarak kaliteli ve hayvansal protein oranı yüksek mamalar tercih edilmelidir. Kedinizin tercihine bağlı olarak farklı aromalara sahip mamaları kullanmanız tavsiye edilir.

    Van kedisi mama önerisi arasında yaş mamalar da bulunur. Onlar için özel olarak formüle edilen karbonhidrat oranı düşük, yağ oranı dengeli ve kaliteli proteinleri barındıran yaş mamaları çok severler. Su ihtiyaçlarının bir bölümünü yaş mama kullanarak giderebilirler. Kullandığınız mamaların onlara alerji yapıp yapmadığını iyi bir şekilde gözlemlemeniz tavsiye edilir.

    Yavru Van Kedisi Ne Yer?

    Yavru kediler de tıpkı insanlarda olduğu gibi belirli bir olgunluğa erişene kadar anne sütüne muhtaç olurlar. Fakat dişleri yeteri kadar büyüdüğünde ve sindirim sistemleri geliştiğinde farklı yiyeceklerle tanıştırılma anları gelmiş demektir. Unutulmamalıdır ki Van kedisi yavruları henüz tam büyümediği için her şeyi sindiremeyebilirler. Bu bilgiler ışığında bir çok Van kedisi sahibi yavru Van kedisi ne yer merak etmeye başlamıştır.

    Yavru Van kedisi yavrular için özel hazırlanan yaş ve kuru mamaları tüketebilir. Yavru Van kedisi ne yer konusunda dikkat edilmesi gereken şey mamaların onların diş ve ağız yapısına uygun olmasıdır. Çok sert ve büyük kurumamaları yerken dişlerine zarar verebilecekleri için doğru seçimi yapmanız gerekir. Kullanacağınız mamaları veteriner hekiminize danışarak seçmeniz sizlere büyük fayda sağlayacaktır. Van kedisi yavrusu ne yer öğrendiğinize göre onlar için en uygun mamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.

    Pet_Paw 2622 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor