Van Kedisi Sağır Mı?

Van Kedisi Sağır Mı?

Sahiplendiğiniz kediniz ismine tepki vermiyor ve etrafındaki diğer seslere karşı duyarlı değilse Van kedisi sağır mı sorusunu sorabilirsiniz. Dünyada da nam salmış ülkemizin en nadide canlılarından olan Van kedisi çeşitli işitme engelleriyle karşı karşıya kalabildiği için bu durum sahiplerini üzebilir.

İçindekiler

    Van Kedisi Sağır Mı?

    van kedisi sağır mı

    Dünya üzerindeki mavi gözlü beyaz kedilerin çoğunun sağır olduğuna inanılır. Çeşitli üniversite ve araştırma enstitüleri tarafından yapılan çalışmalar bunun bir kısmının doğru olduğunu kanıtlamıştır. Bu da akıllarda bir diğer soruyu getirir: Van kedisi sağır mı?

    Ülkemizin gurur kaynaklarından olan Van kedisi inanılanın aksine sağır değildir. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Kedisi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 6 yıl boyunca yaklaşık 300 Van kedisi üzerinde yapılan işitme araştırmaları sonucunda %86 oranında çok iyi bir işitme yeteneğine sahip oldukları kanıtlanmıştır. Dünya üzerinde bulunan 20 beyaz kedi cinsi arasında en yüksek işitme oranına sahiptir. Bu yüzden Van kedisi sağır mı sorusuna rahatlıkla hayır yanıtını verebiliriz.

    Van Kedisi Çağırıldığını Anlar Mı?

    Kedi isimleri verilirken onların isimlerine alışmalarını seslendiğimiz zaman bizi anlamalarını isteriz. Fakat çeşitli işitme problemi bulunan kedilerde bunun yaşanma olasılığı yoktur. Mavi gözlü beyaz kedilerin çoğunda işitme sıkıntısı yaşandığı bilindiği için Van kedisi çağırıldığını anlar mı sorusuna yanıt aranmaktadır.

    Yukarıda Van kedilerinin sağır olmadığını söylemiştik. Bu yüzden Van kedisi çağırıldığını anlar. Onun için seçtiğiniz isme ve size alıştıktan sonra onu çağırdığınız zaman yanınıza gelir. Kalabalık içerisinde sizin sesinizi ayırt ederek sesin geldiği noktaya doğru yönelir. Beyaz kedilerde sağırlık sık sık karşılaşılan bir problem olmasına rağmen bu durum Van kedilerini fazla etkilememektedir.

    Van Kedilerinde Duyma Engeli Genetik Mi?

    Genetik hastalıklar kalıtsal yollarla ebeveynlerde yavrulara aktarıldığı için bir nesil boyunca devam eder. Her iki gözü de mavi ya da bir gözü mavi bir gözü farklı bir renk olan kedilerde sağırlık oranının yüksek olduğu düşünüldüğünde bu kedilerden olan Van kedilerinde duyma engeli genetik mi? sorusu sorulur.

    Van kedilerinde duyma engeli genetiktir. Eğer çiftleşen dişi ve erkekten herhangi birinde duyma engeli varsa bunun kalıtsal olarak yavruya geçme ihtimali de bulunmaktadır. Daha önce Van kedilerinde işitme oranının %86 civarında olduğunu söylemiştik. Bu yüzden sahip olduğunuz Van kedisi sağır mı? ve Van kedilerinde duyma engeli genetik mi? soruları sizi endişelendirmemelidir.

    Pet_Paw 2091 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor