Yavru Kedilerin Karakteri Ne Zaman Oturur?

Yavru Kedilerin Karakteri Ne Zaman Oturur?

Kedi sahipleri tam olarak ne zaman kedilerin nasıl birer karaktere sahip olduklarını öğrenmek istiyorlar. Bu nedenle yavru kedilerin karakteri ne zaman oturur sorusu çokça araştırılmaktadır. Kedilerin karakterini etkileyecek süreçleri, alışkanlıkları ve karakter oluşumunun tamamlanacağı zamanı ele alacağız.

İçindekiler

    Yavru Kedilerin Karakteri Ne Zaman Oturur?

    Çevrenizde göreceğiniz kedilerin neredeyse tamamının karakter olarak birbirinden çok farklı olduğunu görebilirsiniz. Kediniz bir oyun hamuru gibi yaşadığı ortamla, yukarıda sıraladığımız başlıklarla yoğurulur ve sonunda bir şekil alır. En son aldığı şekil kedinizin karakteri olarak anılmaktadır. Köpeğinizin karakteri son şeklini ne zaman alır, yavru kedilerin karakteri ne zaman oturur?

    Tıpkı biz insanlarda olduğu gibi kedilerde de eğitimin neredeyse tamamı yavruyken öğrenilmektedir. Yeni doğan bir kediyi istediğiniz gibi eğitebilir, karakterini çok büyük oranda istediğiniz özelliklerle süsleyebilirsiniz. Yavru kedilerin karakteri 4-48 ay arasında yani yeni doğan döneminden 4 yaşlarına kadar değişebilmektedir. Ortalama üç yaşında kedilerin karakteri oturur.

    Kedilerin Karakterlerini Etkileyen Faktörler Nelerdir?

    Kediler de diğer canlılar gibi aslında birbirlerinden oldukça farklı özelliklere sahiptirler. Bu farklılık sahip oldukları kalıtımsal özellikler nedeniyle olabileceği gibi yetiştirilme biçimleri nedeniyle de olabilir. Kedilerin büyük birçoğunun birbirlerinden çok farklı karakterlerde olduğunu söyledik, kedilerin karakterlerini etkileyen faktörler nelerdir?

    Kedilerde Oyunlarla Karakter Eğitimi

    Yavru kedilerin karakterleri ne zaman oturur sorusuna verdiğimiz yanıtın yanında bu karakterin nasıl olumlu yönde etkilenebileceğini de düşünmek, açıklamak gerekecektir. Kedilerin karakterinin oluşmasındaki en önemli faktörler arasında kedilerin yavruyken oynadığı oyunlar gelmektedir. Kedinizin karakter eğitimini tamamlamak istiyorsanız doğru zamanda oyun eğitimi vermelisiniz.

    Küçük bir çocukla ders çalıştığınızı hayal ederek kedilere oyunlarla eğitim verebilir ve bu süreci iki taraf için de çok eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Kedilerin oyunlarla olan eğitimi 4-18 ay arasında gerçekleşmektedir. Doğru oyunların ve doğru oynanış biçimlerinin sayesinde kedinizin çok sağlam bir karaktere sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Yavru kedilerde karakter eğitimi sandığınızdan çok daha önemlidir.

    Kedilerin Karakteri Değişir Mi?

    Kedi belirli bir olgunluk dönemine geçtikten sonra artık eğitilmesi gerçekten çok zorlayıcı olabilir. Farklı yöntemlerle eğitilmeye çalışılsa bile ancak alışkanlık haline gelebilecek eğitimler olgun kedilerde kalıcı hale gelebilir. Kedilerin karakteri belirli bir yaştan sonra değişmemektedir. Bu nedenle yavru kedilerin eğitilmesine, karakterlerinin oluşturulmasına çok dikkat edilmeli ve özen gösterilmelidir. Özellikle yeni kedi sahiplenenler karakter değişimi konusunda ciddi sorunlar yaşayabilirler.

    Pet_Paw 842 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor