Yavrusuna Çişik Denilen Hayvan Hangisidir?

Yavrusuna Çişik Denilen Hayvan Hangisidir?

Bulmacalar, bilmeceler hayatımıza yeni bilgiler ve sorular katmaktadır. Son zamanlardaki yarışmalar nedeniyle yavrusuna çişik denilen hayvan hangisidir sorusu en çok aratılan konular arasında kendisine yer bulmaktadır. Genel kültürünüze katkıda bulunmak, hayvanları daha yakından tanımak için soruya yanıt bulmalısınız.

İçindekiler

    Yavrusuna Çişik Denilen Hayvan Hangisidir?

    Özellikle bulmaca ve televizyon programlarında karşınıza çıkacak bu soru aynı zamanda köylerde gezerken köyün yaşlıları tarafından da duyabileceğiniz bir kelimeyi içeriyor, çişik. Yavrusuna çişik denilen hayvan hangisidir sorusunun yanıtı biraz ürkek ama çok tatlı bir kemirgendir. Anadolu’da tavşan yavrusuna çişik denilmektedir.

    Yavrusuna çişik denilen hayvan tavşandır ve bu ismi ürkek olmalarıyla almışladır. Köylerde, Anadolu’nun el değmemiş merkezlerde birçok hayvan yavrusuna yetişkin halinden farklı isim verilmektedir. Tavşanlar da bu isimlerden nasibini almıştır. Artık çişik dendiğinde hangi hayvandan bahsedildiğini biliyorsunuz. Tavşan yavrularına çişik denmesinin belirgin bir nedeni yoktur.

    Tavşan Yavrusuna Ne Denir?

    Bir önceki başlıkta yavrusuna çişik denilen hayvanın adını sizlerle paylaşmıştık ancak hala kafanızda soru işareti varsa diye tavşan yavrusuna ne denir sorusunu da yanıtsız bırakmak istemiyoruz. Tavşanlar bölgesel olarak çok farklı isimlerle anılan tatlı canlılardır. Bu güzel hayvanların birçok takma ismi olmasına rağmen yavrularına genelde bir kelime ile seslenilir, çişik.

    Tavşan yavrusuna çişik denmektedir ve bu bilgi sayısız bilgi oyununda insanların karşısına çıkmaktadır. Bulmacalarda beş harften oluşan bir hayvan yavrusu olarak da bulunabilir. Artık bir tavşan yavrusu gördüğünüzde ona nasıl sesleneceğinizi biliyorsunuz, en azından sözlük anlamı olarak. Yavru tavşan ne yer sorusunun yanıtını biliyorsanız ona nasıl seslenirseniz seslenin size doğru gelecektir.

    Pet_Paw 835 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor