Yetişkin Köpek Maması Kaç Aylıkken Verilir?

Yetişkin Köpek Maması Kaç Aylıkken Verilir?

Köpeklerin beslenmesi sırasında yaşa göre beslenme oldukça önemlidir. Yetişkin köpek maması kaç aylıkken verilir sorusunun da amacı oldukça doğrudur. Köpeğinizle olan birlikteliğiniz uzadıkça bu soruya yanıt aramaya başlamalısınız. Artık yavru olmayan köpeğiniz için yetişkin köpek maması kullanımı çok önemlidir.

İçindekiler

    Yetişkin Köpek Maması Kaç Aylıkken Verilir?

    Bir köpeğin yavru dönemden çıkıp daha olgun hale gelmesine yetişkinlik diyoruz. Bu süreçte köpeklerin alışkanlıkları, görünüşleri hatta karakterleri değişeceği ve oturacağı için beslenmelerinin de bu değişime ayak uydurması gerekmektedir. Yetişkinlik aşamasına geçen köpeklere yetişkin maması verilmesi köpeğin diyetinde oldukça önemlidir. Köpeğinizin sağlığı için yetişkin köpek maması kaç aylıkken verilir sorusuna doğru yanıtı bulmalısınız.

    Köpeklerin yetişkin sayılması köpek cinsine ve köpeğin daha önce yaşadığı ciddi hastalıklara göre değişim gösterebilmektedir. Ortalama bir sayı vermek gerekirse yetişkin köpek maması 18 aylık ve daha büyük köpeklere verilmelidir. Bir buçuk yaşını doldurmuş köpekler için yetişkin köpek maması ne zaman verilir sorusunun zamanı gelmiş hatta geçiyor demektir. Peki, yetişkin köpeğinize daha küçük köpekler için üretilen mamalar verirseniz ne olur?

    Yetişkin Köpek Yavru Köpek Maması Yerse Ne Olur?

    Yavru köpeklerle yetişkin köpeklerin alışkanlıklarının, ihtiyaçlarının çok büyük oranda farklılık göstereceğini söylemiştik. Büyümekte olan yavru çok daha fazla öğüne ve gıdaya ihtiyaç duyacaktır. Aşırı hareketli olduğu için daha fazla enerji harcayacak ve bu açığı doldurmak için daha fazla enerji alması gerekecektir. Yetişkin köpekler için ise böyle bir durum söz konusu değildir. Yetişkin köpek maması ne zaman verilir adlı içeriğimizin sonuna gelirken bir ihtimali daha değerlendirelim.

    Eğer yetişkin bir köpeğe enerjik bir yavru köpek için üretilen mamalardan verecek olursanız köpeğin obeziteyle veya şeker hastalığıyla karşı karşıya kalmasına neden olabilirsiniz. Yetişkin köpeklerin vücut değerlerini daha sağlıklı tutabilmesi için kendi yaş gruplarına uygun mamalarla beslenmeleri ve öğün sayısının da belli bir oranda düşürülmesi gerekmektedir. Köpeklerde diyet yetişkin mamalarıyla başlamaktadır. 

    Pet_Paw 376 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor