Doberman Yavrusu Nasıl Beslenir?

Doberman Yavrusu Nasıl Beslenir?

Ülkemizde birlikte yaşamak amacıyla en çok tercih edilen büyük köpeklerden olan doberman köpekleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyen birçok köpek severe rastlıyoruz. Doberman yavrusu nasıl beslenir, yavru doberman ne yer gibi sorularla dünyaya yeni gelmiş doberman köpeklerinin sağlıklı büyümesini, beslenmesini sağlamak istemeniz onları ne kadar düşündüğünüzü göstermektedir.

İçindekiler

    Doberman Yavrusu Besleme

    Doberman sahiplendirme ilanlarımızın kullanıcılar tarafından, ziyaretçiler tarafından ne kadar çok incelendiğine, tercih edildiğinde bakacak olursak doberman yavrusu besleme konusundaki isteğimiz çok açık bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Ülkemizde de oldukça sevilen, bilinen doberman köpeği yavrusu neredeyse herkesin sevgisini kazanmış gibi görünüyor.

    Yavru doberman besleme süreci uzaktan göründüğü kadar kolay değildir. Evcil hayvanlar sadece beslenme ihtiyaçları giderilerek beslenmezler. Onlarla ilgilenmek, emek ve zaman vermek gerektiği konusunda sizleri uyarmak isteriz. Hayatınıza bir doberman yavrusu almak konusunda istekliyseniz doberman yavrusu nasıl beslenir sorusuna yanıt bulmanız işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

    Doberman Yavrusu Nasıl Beslenir?

    Doberman Yavrusu Nasıl Beslenir?

    Doberman yavrusu nasıl beslenir konusu hakkında doğru bilinen yanlışlarla zehirlenmiş birçok kaynak vardır. Bu kaynakların doğru olma ihtimaline sarılıp hataya düşmemeniz adına yapılan araştırmalar ve edinilen tecrübeler ile yavru doberman nasıl beslenir sorusuna yanıt vermeye çalışacağız. Doberman özellikleri sayfamızda da üzerinde durduğumuz bu konuyu daha ince ayrıntılarıyla inceleyelim.

    • Kuru mama,
    • Yaş mama,
    • Kemik suyu,
    • Kaliteli mama,
    • Vitaminler,
    • Ek gıda,
    • Bol su

    Listemizde gördüğümüz gıda ürünleri sayesinde beslenmenin yavru dobermanlar için en önemli olan adımlarını atmış olursunuz. Özellikle verdiği besinleri ıslatmanız gerekiyorsa, sulu mamalar hazırlıyorsanız kemik suyu kullanmanızın ne kadar önemli olduğunu tahmin bile edemezsiniz. Yavru doberman köpeği beslemek için yapılması gerekenler temel olarak bunlardır.

    Yavru Dobermanlarda Beslenme

    Doberman yavrusu nasıl beslenir hakkında bahsettiğimiz tüm başlıkların yanında yavru dobermanlarda beslenme süreci için de birkaç cümle etmek gerektiğine inanıyoruz. Köpekler için beslenmenin öneminin farkında olmalısınız fakat yavru dobermanlar için bu önem neredeyse iki kat daha fazladır. Hem ağır hem de büyük köpeklerin diğer köpeklere nazaran çok daha fazla kaloriye ihtiyacı olacaktır.

    Bu ihtiyacı karşılamak için gereğinden fazla beslenmek de köpeği kötü etkileyeceği için bu denli özel bir konuda kaliteli araştırma yapmadan adım atmak oldukça zordur. Hayatınızı, malınızı emanet edeceğiniz dobermanın beslenme durumunun gerçekten kaliteli olması en önemli yaşam standartları arasında olacaktır.

    Doberman Yavrusu Ne Yer?

    Doberman yavruları zararlı olmadığını düşündüğü birçok gıda ürününü yeme eğilimi gösterirler çünkü ancak bu şekilde doğru oranda büyüme gösterirler. Dobermanların beslenme sürecini tanımak için önce onları tanımak gerekir. Doberman ne demek adlı içeriğimizde bu konu hakkında çok daha bilgilendirici olarak konuşmuştuk. Dobermanlar için dengeli bir beslenme listesi hazırlamak istiyorsanız her besinden azar azar kullanmanız gerekir.

    Listemizde gördüğünüz ürünleri düzenli ve sistemli bir şekilde köpeğinizin mama kabına koyduğunuz taktirde beslenme başarısına çok kısa bir süre zarfı içerisinde ulaşabilirsiniz. Farklı denemeler yaparak minik dobermanınızın hangi yemeği daha çok sevdiğini de kısa bir deneme süresi sonunda kolayca öğrenebilirsiniz.

    Doberman Yavrusu Kaç Kilo Olmalıdır?

    Dobermanlar yaklaşık iki kilogram doğarak oldukça büyük halde dünyaya gelirler. Doberman yavruları doğru beslenmenin etkisiyle, doberman yavrusu nasıl beslenir için verdiğimiz yanıtların sayesinde ağırlıklarını on kat arttırarak çok kısa bir sürede 20 kilograma kadar çıkabilirler. Yeni doğmuş bir doberman yavrusundan bahsediyorsanız 3 haftalık bir süre içerisinde en azından 10 kg olmasını bekleyebilirsiniz.

    İşleri zamana bırakmak çok mantıklı olsa bile sağlığı zamana bırakmak her zaman mantıklı değildir bu nedenle köpeğinizin olması gerektiği ağırlıkta olmadığını hissettiğiniz anda beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmeli eğer yeterli düzen sağlanmadıysa veteriner hekim gözetiminde güzel bir diyet listesi hazırlamalısınız.

    Yavru Doberman Yemiyor ve İştahsız

    Yeni doğmuş bir doberman yavrusu ihtiyacı olduğu kadar yemiyorsa ve iştahsızsa büyük bir sorununuz var demektir. Bu güzel, güçlü canlıların aslında ne kadar duygusal olduklarını, bağlılık için yaratıldıklarını unutmamalısınız. Köpeğinize sadece doğru beslenme hazırlamak yeterli olmayacaktır. Tüm bu bilgilerin ışığında yavru doberman köpeğiniz için ilgi ve sevgi de göstermelisiniz ki köpeğiniz mutlu ve sağlıklı olsun.

    Bu süre içerisinde ne kadar ilgilenirseniz ilgilenin doberman yavrusunda bir ilerleme göremiyorsanız ilk iş olarak profesyonel destek almayı düşünmelisiniz. Köpekler hakkında, dobermanlar hakkında ne kadar bilgili ve ilgili olursanız olun veteriner hekimler kadar sonuç odaklı olamazsınız. Doberman yavrusu nasıl beslenir adlı içeriğimizin sonuna geldik.

    Pet_Paw 5185 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor