Kangal Köpeğinin Boyu Nasıl Uzar?

Kangal Köpeğinin Boyu Nasıl Uzar?

Köpeklerin dünyasında ülkemizi en iyi temsil eden köpek cinsleri arasında olan kangallar güçlü yapılarıyla, insanlara olan sevgileriyle kangal köpeğinin boyu nasıl uzar gibi soruları bizlere sorduruyorlar. Birlikte yaşamaya alıştığımız bu kısa süre zarfında kangal köpekleri hakkında birçok konuyu öğrenmek, bilgilenmek istiyoruz.

İçindekiler

    Kangal Köpeğinin Boyu Nasıl Uzar?

    Kangal Köpeğinin Boyu Nasıl Uzar?

    Köpek severlerin, kangal sahiplerinin boy uzatma konusundaki nedenlerini, isteklerini yazımızın devamında inceleyeceğiz. Konunun neden bu kadar merak edildiğini, araştırıldığını belirtmeden önce kangal köpeğinin boyu nasıl uzar konusundaki bilimsel, tecrübe edilmiş önerilerimize başlayalım. Yavru kangal köpeğinin boyunu uzatmak istiyorsanız aşağıdaki listeye dikkat etmelisiniz. Kangal boyu uzatmak için;

    • Yemeklerine su yerine kemik suyu katmak,
    • Mama seçiminde veteriner hekiminizden öneri almak,
    • Faydası görülmeyen mamayı değiştirmek,
    • Faydalı meyvelerin tüketilmesini sağlamak,
    • Ekstra vitamin kullanmak,
    • Sebze tüketimine dikkat etmek gerekir.

    Yavru kangal köpeğinin boyunu uzatmak için neler yapabileceğiniz hakkında sizleri bilgilendirmeye çalıştık. Bu konuda elinizden gelenlerin yanında elinizde olmayacak faktörler de vardır. Genetik sorunlar, kalıtımsal ortalama ve maddi imkanlar kangalların boylarını belirleyen ve genelde köpek sahiplerinin elinde olmayan nedenlerdir. Kangal köpeğinin boyu nasıl uzar sorunuza yanıt vermeye çalıştık.

    Kangal Köpeğinin Boyu Kaç CM Olmalı?

    Kangal köpeğinin boyu nasıl uzar, yavru kangalların boyu nasıl uzatılır gibi sorulara yanıt verdikten sonra köpeğinizin ortalama boyunun ne kadar olması gerektiği konusunda konuşmak gerekir. Eğer köpeğinizin ortalama boyu hakkında doğru bilgiye sahip olmazsanız doğru yolda olup olmadığınızı bilemezsiniz. Belki de boyunu uzatmak istediğiniz kangalınız normal kangal köpeklerinden çok daha uzundur.

    Kangal köpekleri ortalama 80 cm boyuna kadar uzamaktadırlar. Bu ortalama sayılar kangalın cinsiyetine göre önemli ölçüde değişiklik göstermektedir. Sadece cinsiyet değil, safkan olma durumu da boy uzunluğunda önemli bir faktördür. Safkan kangal yavrusu nasıl anlaşılır adlı içeriğimizde bu konuya değindiğimize göre cinsiyetlere göre kangalların boyuna geçelim. Kangal özellikleri adlı içeriğimizi okuyarak konu hakkında fikir üretebilirsiniz.

    Dişi Kangalın Boyu Kaç CM Olmalı?

    Dişi kangallar erkeklere nazaran çok daha kısa boylu olarak yaşamlarını sürdürürler. Çiftleşme sırasında da mümkün olduğu kadar kendilerinden uzun, yapılı erkekleri tercih etmektedirler. Dişi kangalın boyu 71-77 cm’e kadar uzayabilir. Diğer köpek cinslerine göre bu sayı gayet yeterli gözükse bile erkek kangalların yanında kısa denebilir.

    Erkek Kangalın Boyu Kaç CM Olmalı?

    Erkek kangalların boyu 77-87 santimetreye kadar uzayabilir. Bu uzunluk köpekler arasında gerçekten çok ciddi bir büyüklüğe denk gelmektedir. Boyu diğer erkek kangallardan kısa olan erkek kangal köpekleri kendilerine eş bulma konusunda sıkıntı yaşayabilirler. Fakat boyun kısa olması her zaman gücün de az olduğu anlamına gelmemektedir.

    Kangalın Boyu Neden Uzun Olmalı?

    Kangal besleyenlerin kangal köpeklerinin boyunu uzatmak konusunda istekli olmasını yadırgıyor olabilirsiniz. Yine de bu güzel isteğe karşı şaşırmamanız gerektiğini söyleyebiliriz çünkü kangalların boyunun uzamasını isteyen insanların geçerli nedenleri olduğu aşikar. Uzun boylu kangallar diğer kangal köpeklerinin yanında çok daha başarılı görevler yapmaktadır.

    • Daha sağlıklı çiftleşme için,
    • Avcılık yeteneklerinin gelişimi için,
    • Caydırıcı olmalarını sağlamak için,
    • Daha güçlü olmaları için,
    • Öz güvenlerini arttırmak için boylarının uzun olması gerekmektedir.

    Kangal köpeğinin boyu nasıl uzar diye merak etmenize gerek kalmadığına göre artık boyu uzamakta olan köpeğinizin hangi özelliklerinin artacağını, boyunun uzadığında hangi konularda tatmin olacağını daha rahat anlamış olmalısınız.

    Kangal Boyu Ne Zamana Kadar Uzar?

    Kangalların boyunun uzaması diğer köpeklere göre çok daha geç başlar. Doğumdan itibaren neredeyse 1 ay boyunca boyda uzama gözlemlenmez. 2-3 hafta arasında kangalların boyu uzamaya başlar ve bu süreç neredeyse 2 yaşına kadar devam eder. Yani kangallar 1-2 yaşını doldurduğunda boylarındaki uzama durur. Net bir yanıt vermek gerekirse kangallar 1.5 yaşlarına kadar uzayan köpeklerdir.

    Boylarının uzamasının durduğunu tahmin etmek hiç zor olmayacaktır ama biz insanlarda da olduğu gibi kangallarda yaşlandıkça 2-3 santimetre kadar boy kısalması da gözlemlenmiş bir durumdur. Olgunluk dönemi geçip yaşlılık dönemine girildiğinde canlılarda boy kısaltması nadiren de olsa yaşanmaktadır ve bu duruma önlem almak neredeyse mümkün değildir.

    En Uzun Boylu Kangal Kaç CM?

    Sahiplendiğiniz, beslediğiniz kangalınızın boyunu uzatmak istemenizi anlayabiliriz fakat bu istekte bulunurken kayıtlara geçmiş en uzun boylu kangal köpekleri hakkında da bilgi sahibi olmanız çok iyi olacaktır. Sizlerle paylaştığımız bilgiler sayesinde rekor kırmış bile olabilirsiniz çünkü kayıtlara geçmiş en uzun boylu kangal 82 santimetre boyundadır.

    Kangal köpeğinin boyu nasıl uzar konusunda bahsettiğimiz tüm başlıkları sizler için hazırlarken en uzun boylu kangal köpeğinin yanında en kısa boyu kangal köpekleri hakkında da biraz araştırma yaptık. Henüz bu konuda detaylı bir araştırma yok ancak olduğunda sizleri bilgilendirmek için içeriğimizi güncelleyeceğiz.

    Kangallarda Boy Uzatma

    Kangallarda boy uzatma kültürü özellikle güzel ülkemizin güzel bir şehri olan Sivas ilimizde yaygındır. Daha kolay avlanmaları, daha iyi çoban köpekliği yapmaları ve dışarıdan gelecek tehditlere karşı çok daha korkutucu olmaları adına boy uzatma teknikleri araştırılmaktadır. Kangal köpeğinin boyu nasıl uzar konusunda gerekli tecrübeye sahip olan kangal besleyicilerinin kalıtımsal özellikleri taşıyarak çok daha uzun ve çok daha güçlü yavru kangallar yetiştirdiği bilinmektedir.

    Pet_Paw 11966 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor