Kuduz salgınlarının büyük ölçüde artmasından sonra kedi tırmalaması kuduz yapar mı gibi soruların sorulma sıklığı da arttı. İnsanların kuduzdan korunmak ve çevresini de korumak için önlem alması gerektiği yönündeki açıklamalar yüzünden kuduzun nasıl bulaştığı merak ediliyor ve araştırılmaya devam ediliyor.

İçindekiler

    Kedi Tırmalaması Kuduz Yapar Mı?

    Kedilerin sizi tırmalamasının doğrudan kuduza neden olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Kedi tırmalaması kuduz yapar mı diye düşünüyorsanız normal şartlar altında kedilerin tırmalaması sizi kuduz yapmaz ancak kuduz belirtisi olan kedilerin sizi tırmalamaları sorunun yanıtını değiştirmeye yetecektir. Konuya daha yakından bakalım.

    Kedi tırmığı hastalığı denilen hastalıkla daha önce tanışmadıysanız bir kedi tarafından tırmalanmadan önce tanışmanız çok daha iyi olacaktır. Kedilerin tırmalaması sonucu sizlere kuduz hastalığının geçip geçmeyeceğinden önce kedi tırmığı rahatsızlığının geçip geçmeyeceği de sorulabilir. İki hastalık da bulaş özellikleri göstermektedir.

    Kuduz Kedi Tırmalaması Kuduz Yapar Mı?

    Kuduz belirtilerini gösteren, daha doğru bir tabirle kuduz olan bir kedi tarafından tırmalandıysanız kuduz olma ihtimaliniz vardır. Yani kuduz kedi tırmalaması kuduz yapabilir. Süreç kesin değildir ancak önlem almak konusunda hızlı ve kararlı olmanız en doğrusu olacaktır. Kuduz olduğu kesin olan veya olmayan kediler fark etmeksizin doğrudan önlem alma aşamasına geçmelisiniz.

    Kedi tırmalayınca ne yapmalıyım sorusuna daha önceki içeriklerimizde yanıt vermiştik. Kuduz ve benzeri bulaş riski taşıyan hastalıklara sahip kediler tarafından tırmalandığınızda en kısa sürede profesyonel bir yardım almalı ve süreci yakından takip etmelisiniz. Düşündüğünüzden çok daha riskli zamanlar yaşadığınızı söyleyebiliriz. Ancak her tırmalama büyük risk taşımamaktadır.

    Pet_Paw 1159 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor