Kediler Ne Zaman Yaşlı Sayılır?

Kediler Ne Zaman Yaşlı Sayılır?

Kedi bakımı sırasında en çok dikkat edilmesi gereken konuların başında yaşlılık gelmektedir. Kediler ne zaman yaşlı sayılır konusunda bilgi sahibi olmak birçok hastalığa önceden hazırlıklı olmanızı, kedinizin son zamanlarını tahmin etmenize sağlar. Biraz moral bozucu olsa da kedilerin yaşlılığının farkında olmak önemlidir.

İçindekiler

    Kediler Ne Zaman Yaşlı Sayılır?

    Kedinizin yaşlı olduğunu bilmek sizi üzebilir ve düşünmek istemediğiniz bazı durumları aklınıza düşürebilir. Fakat kedilerin yaşları hakkında bilgi sahibi olduğunuzda yaşına göre beslenme, diyet, spor gibi aktiviteleri düzenleyebilir ve kedinizin daha sağlıklı bir yaşlılık dönemi geçirebilmesini sağlayabilirsiniz. Sağlıklı yaşlılık uzun ömür demektir.

    Kediler ölmeden önce ne yapar adlı içeriğimizde kullanıcılarımız tarafından en çok sorulan sorular arasında kediler ne zaman yaşlı sayılır sorusunu görmüştük. Kediler yaşlarına göre olgun, yaşlı ve geriatrik olmak üzere üç farklı başlık altında değerlendirilir ve tamamen bu başlıklardaki yerlerine göre yaşlı sayılırlar. Kedinizin yaşlı başlığı altında olduğunu anlamak için yaşını bilmelisiniz.

    Kediler Kaç Yaşında Yaşlı Sayılır?

    Kediler ne zaman yaşlı sayılır konusunda kediniz hakkında bilgi sahibi olmak için öncelikle kedinizin yaşını tam olarak bilmeniz gerektiğini söylemiştik. Kedi yaşı nasıl hesaplanır adlı içeriğimizi okuyarak dostunuzun yaşını öğrenebilir ve okumaya devam edebilirsiniz. Kedilerin yaşlılık düzeylerinin üç farklı başlık altında incelendiğini söylemiştik.

    • Olgun: 7-10 yaş
    • Yaşlı: 11-14 yaş
    • Geriatrik: +15 yaş

    Listedeki yaşlardan da görebileceğiniz gibi kediler insanlara göre oldukça az yaşayan canlılardır. Kısacık ömürlerinde sizinle geçirdikleri vakitlerin ne kadar önemli olduğunu unutmamalı ve bir gün kaybedeceğiniz patili dostunuzla mümkün olduğu kadar mutlu, eğlenceli vakit geçirmelisiniz. Eğer kediniz 11-14 yaş arasındaysa yaşlı sayılır. Köpekler ne zaman yaşlı sayılır konusuna da değinmiştik.

    Yaşlı Kedi Nasıl Anlaşılır?

    İnsanlar sadece kendi kedileri için değil sahiplenmeyi düşündükleri kediler için de yaşlı kedi nasıl anlaşılır sorusuna yanıt bulmak istiyorlar. Sahiplenmeyi düşündüğünüz, sokakta bulduğunuz kedinin yaşı konusunda kandırılmak, şaşırmak istemiyor olabilirsiniz. Öyleyse yaşlı kedi nasıl anlaşılır bakalım. Yaşlı kediler;

    • Tüyler grileşir, soluklaşır
    • Hızlı ve atik olamazlar,
    • Görme kaybı yaşarlar,
    • Duyma kaybı yaşarlar,
    • Koklama kaybı yaşarlar,
    • Enerjileri düşüktür,
    • Esnekliklerini kaybederler,
    • Refleksleri zayıflar.

    Kediniz önceden yaptığı çok basit hareketleri artık yapamıyorsa, normal bir kediye göre çok daha yavaş ve etkisiz hareket ediyorsa yaşlanmış demektir. Yaşlı bir kediyi anlamak için listemizden faydalanabilirsiniz. Bahsettiğimiz özelliklerin kedi cinsine göre değişebileceğini unutmamalısınız. Kediniz yaşlandığında onunla daha sık ilgilenmeli ve listedeki eksiklikleri daha az hissetmesini sağlamalısınız.

    Pet_Paw 1029 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor