Kediler Neden Nesneleri Gömer?

Kediler Neden Nesneleri Gömer?

Kedilerden bahsederken onların içgüdüsel eylemlerinden de bahsetmek gerekir. Kediler neden nesneleri gömer diye merak ediyorsanız kakasını gömen bir kedi veya bir eşyayı gömen bir patiliyi görmüş olabilirsiniz. Kediler çok farklı nedenlerle eşyaları gömüyor olabilir. Nedenleri Petarkadaş ile birlikte öğrenebilirsiniz.

İçindekiler

    Kediler Neden Nesneleri Gömer?

    Kediler kendi başlarına avlanabilecek, günümüzde hala tamamen kendi kendilerine karınlarını doyurabilecek kadar iyi avcılardır. Hayatta kalma içgüdüleri köpeklere nazaran hala daha sağlam ve insanlardan bağımsızdır. Özgürlüklerine düşkün olan bu güzel canlıların garip huyları vardır. Kediler nesneleri devirdikleri gibi göme de bilirler. Kediler neden nesneleri gömer biliyor musunuz?

    • İçgüdü
    • Sıkıntı
    • Oyun

    Bir insanın neden bir nesneyi saklamak isteyebileceğini düşünün, eğer çok farklı alışkanlıklarınız yoksa çok büyük oranda kedilerle benzer nedenleri düşünüyor olmalısınız. Kediler tamamen yaşam faaliyetleri için veya eğlence için nesneleri gömer ve eşyaları saklarlar. Maymunlar gibi hınzırlık peşinde koştuklarını görmek neredeyse mümkün değildir.

    İçgüdü

    Bir kedi yiyeceğinden çok avlandığında veya besin bulduğunda onu diğer kedilerle paylaşmak istemeyebilir. Ancak bu şekilde hayatta kalabileceği bir ortamda yaşıyorsa ya kavga etmesi gerekir ya besin ürünlerini saklaması. Kediler içgüdüsel olarak yemeklerini diğer canlıların yaklaşamayacağı yerlerde yerler, ağaçların tepesi gibi. Kediniz daha sonra yemek isteyeceği bir ürünü tamamen içgüdüsel olarak gömebilir, saklayabilir.

    Sıkıntı

    Biz insanların sıkıntıdan neler yaptığını düşünürsek aslında kedi ve köpeklerin nesneleri neden gömdüklerini düşünürken onlar için de anlayışlı olmak gerektiğini söyleyebiliriz. Evet, kulağa biraz saçma geliyor ama kediler tamamen sıkıntıdan nesneleri gömebilirler. Sonuçta gömebiliyorlar, neden gömmesinler ki? Kedinizin cinsine göre sıkılmasını engellemek için sosyal aktiviteler uydurmaya çalışabilirsiniz.

    Oyun

    Kediniz oyun oynamak amacıyla da gömme eylemini gerçekleştirebilir. Nasıl onlardan topların peşinde koşmalarını bekliyor, lazer ışığını takip etmelerinden keyif alıyorsak onlar da bir şeyi gömüp sonra bulmaya çalışmaktan zevk alıyorlar. Kediler kendi kendilerine, kendi aralarında veya doğrudan sizlerle oyun oynamak için nesneleri gömme ihtiyacı duyabilirler.

    Kedilerin Gömme Alışkanlığı Nasıl Engellenir?

    Kedilerin eşyaları gömme alışkanlığı üzerine çok düşünülmesi gereken bir durum değildir. Ancak bu durum sandığımızdan çok daha kötüye gidiyor ve çevreye, kediye zarar veriyorsa bir şekilde durdurulması gerekmektedir. Kedilerin gömme alışkanlığı nasıl engellenir diye merak ediyorsanız ne yazık ki evde, kendi şartlarınızla sorunu çözmeniz pek mümkün değildir.

    Kedinizin yaşadığı bu sorunu ancak profesyonel destek alarak ortadan kaldırabilirsiniz. Kediler eşyaları gömerken neye, nasıl zarar verdiklerini tam olarak anlayamayabilirler. Böyle durumlarda aşırı tepki vermemeli, kedinizin bunu eğlenceli bir oyun olduğunu sanmasına neden olmamalısınız. Aksi halde durum daha büyük bir alışkanlığa dönebilir.

    Pet_Paw 905 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor