Kedilerde Neden Kepek Olur?

Kedilerde Neden Kepek Olur?

Kedinizin o güzel tüylerini severken elinize yabancı bir cisim gelmesinden rahatsız olmaz mıydınız? Kedilerde neden kepek olur sorusu aslında hepimizin yanıtını bildiği bir sorudur. Kepek köpeklerde, insanlarda ve kedilerde oluşabilen, rahatsız edebilen bir sorundur. Kedilerde kepeklenmeden kurtulmak için dikkatli ve bilgili olmalısınız.

İçindekiler

    Kedilerde Neden Kepek Olur?

    Kedilerde kepeklenme başlarda çok ciddiye alınmayan hatta sadece dış görünüşü etkileyen bir problem olarak ele alınmaktadır. Fakat kedilerin cildinin adeta pul pul dökülmesine yol açan kepeklenme kedilerden uzak tutulmalı, kedi sahipleri tarafından iyice araştırılmalıdır. Kedilerde neden kepek olur diye düşünüyorsanız nedenleri sıralayalım;

    • Aşırı sıcaklar,
    • Cilt kuruluğu,
    • Tüy bakımsızlığı,
    • Banyo sonrası kurulanmama,
    • Obezite,

    Gibi sorunlar kedinizin cildinin kepeklenmesine neden olabilir. Neredeyse tüm sorunların aslında sağlıksız bir deriye işaret ettiğini anlamak hiç zor değil. Kedinizin derisi olması gerektiği gibi olmadığında, gereğinden fazla kuru olduğunda ve hastalanmaya müsait olduğunda kedinizde kepeklerle karşılaşabilirsiniz.

    Kepeklenmeye Yatkın Kedi Cinsleri

    Neredeyse tüm kedi cinsleri kepeklenmeye yatkındır. Eğer kedinizin aşırı kiloları varsa ve derisi kurumaya başlıyorsa cinsinden bağımsız olarak kepeklerle savaşmak zorunda kalacağını tahmin etmelisiniz. Ancak bazı kedilerin diğer kedilerden daha fazla yatkın olduğu da yadsınamaz bir gerçektir. Kepeklenmeye yatkın kedi cinsleri;

    • British Shorthair
    • İran Kedisi

    Kepeklenmeye yatkın kedi cinsleri aslında obeziteye yatkın olmalarıyla listemizde yer bulmaktadır. Eğer bu güzel kedi cinslerinden bir tanesiyle birlikte yaşıyorsanız British Shorthair obezite problemi ve İran kedisi obezite problemi adlı içeriklerimizi okuyarak konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz ve kedinizi kepeklenmeden koruyabilirsiniz.

    Kedilerde Kepeklenmeye Ne İyi Gelir?

    İnsanların kepeklenme için gerçekten garip ama bazı durumlarda işe yarayan çözümleri mevcuttur. Kedilerde kepeklenmeye ne iyi gelir diye düşünüyorsanız büyüklerinizden öğrendiğiniz taktiklerden uzak dursanız iyi edersiniz. Zeytinyağı gibi insanlardaki kepek sorunu için kullanılan ürünler kediler için tehlikeli olabilir.

    Kedilerin kepeklenmesini engellemenin en kolay yolu kedinin deri sağlığını ve deri nemini korumaktır. Kedinin yaşadığı ortamın sıcaklığı da kepeklenme konusunda ciddi önem taşımaktadır. Kedinizde aşırı kepek fark ettiğinizde bir veteriner hekim görüşü almanız en mantıklı hareket olacaktır.

    Pet_Paw 660 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor