Kedilerin Kaç Kalbi Vardır?

Kedilerin Kaç Kalbi Vardır?

Günümüzde çoğu insanda büyük bir kedi sevgisi var ve bu durumu kalpten hissediyoruz ancak kalp sadece manevi duygular için çarpmıyor. Kedilerin kaç kalbi vardır gibi sorulara yanıt arayan kedi severler kedilerin anatomisi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak, doğru bilinen yanlışlara daha fazla kapılmamak istiyorlar. Petarkadaş ailesi olarak kedinizi ve kedinizin organlarını daha yakından tanımanıza yardımcı olmak istiyoruz.

İçindekiler

    Kedilerin Kaç Kalbi Vardır?

    Kedilerin kalp sayısının merak edilmesinin altında çok farklı nedenler yatabilir. Meraktan, sağlık durumlarından, öğrenme içgüdüsünden veya bazı söylentilerin doğruluğunu kontrol etmek için kedilerin kaç kalbi vardır diye düşünüyor olabilirsiniz. Bazı hayvanların hatta bazı memelilerin kalp sayısının biz insanlardan çok farklı olduğunu biliyoruz. Peki, kedilerin kaç tane kalbi var?

    Sizleri pek şaşırtmayacak bir yanıt vermek durumundayız, kedilerin bir tane kalbi vardır. Biz insanlarda olduğu gibi kanın vücutta pompalanmasını sağlar ve yeteri kadar sağlıklı değilse kediyi oldukça zor günler bekliyor demektir. Kedilerin sadece bir tane kalbi olduğu gerçeği bazı deyimlere inanan insanların kafasını karıştırabilir.

    Kedilerin Kalbi Kaç Parçadan Oluşur?

    Kedilerin bir kalbi olduğunu söylemiştik ancak kedilerin kalpleri hakkında konuşurken kalplerinin iki farklı parçadan oluştuğunu da söylemek gerekir. Kedilerin kalbi aynı hızlı çalışan ve benzer görevler üstlenen iki farklı parçadan oluşur. Gördüğünüz gibi kediler tek kalpleri olmasına rağmen iki parçaya sahiptirler.

    Kedilerin Dokuz Kalbi Var Mıdır?

    Bilinenin, söylenenin hatta çocuklar tarafından oldukça merak edilenin aksine kedilerin dokuz canı yoktur. Bu deyimin getirdiği sorunlardan birisi olarak aynı zamanda kedilerin dokuz kalbi de yoktur. Daha iyi anlatmak gerekirse ortada kedilerin dokuz farklı yaşam şansı olduğu ve bazı oyunlarda olduğu gibi bunun kalp sayısıyla alakalı olduğu düşünülmektedir. Daha önce kedilerin kaç canı vardır adlı içeriğimizde benzer bir konuya değinmiştik.

    Ancak düşünülenler sadece eğlenceli, anlamlı bir değimin çok yanlış yorumlanmasından kaynaklanmaktadır. Kedilerin ne dokuz canı ne de dokuz kalbi vardır. Onlar sadece bir tane kalp ve canla bizlerle birlikte yaşamaya devam etmektedirler. Eğer tek canlıları da sizlerle yaşamalarını istiyorsanız kedi sahiplenme ilanları arasından yeni hayat arkadaşınızı edinebilirsiniz.

    Pet_Paw 3027 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor