Kedilerin Kan Grubu Nedir?

Kedilerin Kan Grubu Nedir?

Kedilerin tıpkı biz insanlar gibi kan grupları vardır. Kedilerin kan grubu nedir sorusuna yanıtınız olmadığında minik dostunuz için kan gerektiğinde ciddi zaman kaybedebilirsiniz. Köpeklerde kan grubu konusu çok karışık ve zor öğrenilirken kedilerin kan grupları öğrenilmesi kolay, insanlarla benzerlik gösteren özelliklerdir.

İçindekiler

    Kedilerin Kan Grubu Nedir?

    Biz insanlarda olduğu gibi kedilerde de kan grupları vardır. Kedinizin hangi kan grubuna dahil olduğunu bilmek kan gerektiği durumlarda işinizi oldukça hızlandıracaktır. Kan gruplarının sanılanın aksine kedi cinsleriyle alakası yoktur. Çoğu canlı gibi kediler de kan ihtiyacı duyabilirler ve böyle durumlarda kendi kan gruplarının bilinmesi oldukça önemlidir. Kedilerin kan grubu nedir diye düşünüyorsanız;

    • A
    • B
    • AB

    Kedilerde en sık görülen kan grubu A, en nadir görülen kan grubu ise AB’dir. Biz insanlardaki gibi üç farklı grupta işlenen kanlar kedilerin hayatlarını sürdürmelerinde büyük rol oynarlar. Eğer bir gün kedinizin kana ihtiyacı olursa sadece uyum kanın kedinin vücuduna aktarılması gerekir. Aksi durumlarda ciddi sorunlar yaşanabilir. Kedi sahiplenme süreçlerinde kedinin kan grubunu sormayı veya sahiplenme sonrası öğrenmeyi ihmal etmemelisiniz.

    Kedilere Uyumsuz Kan Verilmesinin Sonuçları

    Kedinizin kan ihtiyacı olduğunu ancak bu süreçte hatalı bir uygulama yapıldığını hayal edelim. Uyumsuz kan aktarımı sonrasında kedilerde ciddi sorunlar meydana gelebileceğini söylemiştik. Kedilere uyumsuz kan verilmesinin sonuçlarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Böylece durumun ciddiyetini daha kolay kavrayabiliriz. Kedinize uyumsuz kan verilmesini engellemeniz gerekir.

    Yanlış kanın kediye enjekte edilmesinin etkilerini sizlerle paylaştık fakat durum erken fark edilmediğinde ölüme kadar varabiliriz. Kedinizin böylesine ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalmamasını istiyorsanız uygulama öncesi kan belirlemesinin yapılmasını sağlamalısınız. İnsanlarda olduğu gibi kedilerde de kan grubu belgesi, kartı bulunmaktadır.

    Pet_Paw 349 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor