Kızgınlık Döneminde Dişi Kedi Nasıl Rahatlatılır?

Kızgınlık Döneminde Dişi Kedi Nasıl Rahatlatılır?

Kedilerin en çok zorlandığı, aynı zamanda sahiplerini en çok zorladığı dönemler arasında kızgınlık dönemleri gelmektedir. Kızgınlık döneminde dişi kedi nasıl rahatlatılır sorusuna yanıt arayan kedi severler dişi kedilerini rahatlatıp huzurlu bir uykuya dalmak istiyorlar. Kediler kızgınlık dönemindeyken onlarla yaşamak sandığınızdan daha zor olabiliyor.

İçindekiler

    Kızgınlık Döneminde Dişi Kedi Nasıl Rahatlatılır?

    Kızgınlık döneminde dişi kedi nasıl rahatlatılır diye araştırma yapıyorsanız dişi kedinizle başınız son zamanlarda belada demektir. Kızgınlık dönemine giren kedilerin sahipleri tarafından rahatlatılması zorlu bir süreçtir. Kediler kızgınlık dönemlerine girdiklerinde geceleri durmak bilmeyen miyavlamalar ve kapı tırmalamalar ile hayatınızı zorlaştırabilirler. Bu olumsuz etkileri ortadan kaldırmak için kedinizin kızgınlık dönemini atlatmasını sağlamalısınız.

    Kızgınlık dönemlerini kolay atlatmanın en basit yolu kısırlaştırmadır. Dişi kedinizi kısırlaştırdığınızda kedi kızgınlık dönemini çok daha rahat atlatır ve sorun çözülmüş olur. Ancak kısırlaştırmayan kedilerin çok daha sert geçireceği kızgınlık dönemi için yapabileceğiniz tek şey masajdır. Uykunuzla vedalaşıp kediniz kızgınlaştığında sırt ve kalça bölgesinde masaj yaparsanız kedinizi rahatlatmış olursunuz. Yaşadığınız zorluktan ders alıp kedinizi kısırlaştırmak için araştırmalara başlamalısınız.

    Sosyal medyada, bazı internet sitelerinde kedilerin çiftleşme istediğini kaybetmeleri için farklı uygulamalar önerilmektedir. Ancak masaj dışındaki uygulamaların ev ortamında sağlıklı olmayacağını, hekim gözetimi olmadan sonuçlarını bilmeyeceğiniz eylemlere bulunmamanız gerektiğini düşünüyoruz. Zorlu bir süreçten geçtiğinizi biliyoruz ancak kedinizin de ne kadar zorlandığını anlamalısınız.

    Kısır Kediler Kızgınlık Dönemine Girer Mi?

    Kısırlaştırılmış kediler kızgınlık dönemine girer mi sorusu kedi sahipleri tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Kedinizi kısırlaştırdığınızda alışkanlıklarını tamamen ortadan kaldıramazsınız. Dişi kediniz kısır olsa bile kızgınlık dönemi geldiğinde ritüellerini yerine getirmeye çalışacaktır. Bu süreçte kedinizle ilgilenerek onu rahatlatabilirsiniz.

    Kediniz kısırlaştırıldığında bile kızgınlık dönemine girebilir bu nedenle kızgınlık dönemine giren dişi kedilerin nasıl rahatlatılabileceğini bilmek çok daha önemlidir. Kediniz kısırlaştığında kızgınlık dönemine girebilir fakat verimli çiftleşme sağlanmaz yani kısırlaştırılmış kediler hamile kalmazlar. Gebelik konusunda içiniz rahat olabilir

    Pet_Paw 7545 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor