Köpeklerin ne kadar duygusal canlılar olduklarını köpeklerle zaman geçiren herkes kolayca anlayabilir. Köpekler ağlar mı diye merak ediyorsanız köpekler hakkında böyle bir iddianın olduğunu duymuşsunuzdur. Köpekler gözyaşı dökerler ancak bildiğimiz gibi, duygusal olarak ağlar mı daha yakından bakalım. Kimse köpeğinin ağlamasını istemez.

İçindekiler

    Köpekler Ağlar Mı?

    Çoğu canlının göz sağlığını korumak için gözyaşına ihtiyacı vardır. Gözlerimizden yaş gelmesi duygusal olarak bir tepki verdiğimizin kanıtı değildir. Ani ve aşırı tozla karşılaştığımızda, hasta olduğumuzda gözyaşlarımızın aktığına şahit olmuşsunuzdur. Köpeklerde de benzer bir savunma mekanizması vardır yani köpekler gözyaşı dökerler. Peki, köpekler olarak ağlar mı?

    Sahiplerini, evlerini özlediklerinde, istediklerini elde edemediklerinde, hayatlarının son anlarını yaşarken veya şiddet gördüklerinde köpeklerin duygusal olarak nasıl tepki verdiğini merak ediyorsunuzdur. Köpekler küsebilir hatta depresyona girebilirler. Bu süreçlerin doğal bir nedeni olarak köpekler duygusal boşluk yaşayabilir ve ağlayabilirler. Evet, köpekler ağlar.

    Köpeklerde Ağlama Belirtileri

    İnsanların aksine köpekler ağladıklarını gizleme, belli etmeme eğiliminde değildir. Onların kendilerini anlatma biçimleri dürüst ve açık olmaktır. Bir köpek yanınızda ağlıyorsa ve sizden bir beklentisi varsa bunu kesinlikle anlarsınız. Köpekler ne için ağladıklarına bağlı olarak bazen içten içe bazen de sesli olarak ağlayabilirler.

    • Gözyaşları,
    • Ağlama sesi,
    • Havlamalarındaki farklılık,
    • Davranışsal değişiklikler köpeğin ağladığının belirtileri arasındadır.

    Köpekler Neden Ağlar?

    Köpeklerin ağladığına biliyor veya yeni öğrenmiş olabilirsiniz. Can dostlarımızın ağlamak gibi bir duygusal tepkiyi verdiklerini bilmek onların ne zaman ve neden ağladığını anlama sorumluluğunu bizlere yüklüyor. Köpeğinizin daha fazla üzülmemesi, üzüldüğü konuyu ısrarla ve daha içten yaşamaması için köpekler neden ağlar adlı içeriğimizi incelemeli ve köpeğinizin gözyaşı döktüğü sorunu kısa sürede ortadan kaldırmalısınız.

    Köpeklerin Ağlaması Nasıl Engellenir?

    Her ne sebeple olursa olsun köpeğinizin ağlamasını istemiyor olabilirsiniz. Rahatsız olduğunuz için değil tamamen köpeğinizi mutlu etme istediğinizden ve sorumluluk bilincinizden kaynaklanan bu istek çok değerlidir. Masum canların ağladığını görmek herkesi rahatsız edecektir ancak konu hakkında bilgi sahibi olmayanlar bu süreçte onlara yardım edemezler. Köpeklerin ağlamasını engellemenin en kolay yolu ağlamalarına neden olacak şeylerden uzak durmaktır. Artık çok geçse;

    • Hoşlandığı etkinlikler,
    • Sevgi ve ilgi,
    • Ödül maması,
    • Ortam değişikliği,
    • Profesyonel destek,

    Köpeklerin ağlamasını engellemek onların ağlamasına neden olacak olaylardan uzak durmalarını sağlamaktır. Fakat her zaman bunu başarmak mümkün değildir. Köpeğinizin daha fazla ağlamaması için ağlama nedeni olan olayı atlatmasına yardımcı olmalı, durumu ortadan kaldırmalısınız. Köpekler duygusal ve kolay unutmayan canlılardır. Belki de en doğrusu duygularını yaşamalarına izin vermek, yanlarına olduğunuzu hissettirmektir. Psikolojik olarak acil hissettiğiniz durumlarda veteriner hekimlerden profesyonel destek almayı ihmal etmemelisiniz.

    Pet_Paw 1085 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor