Köpekler farklı özellikleri ve farklı davranışlarıyla dikkat çeken canlılardır. Onları farklı klan özellikleri arasında bize çok şey anlatan kulakları da gelmektedir. Köpeklerin kulakları neden soğuk olur sorusuna gerçekten doğru yanıtlar bulabiliyorsanız köpeğinizin size ne anlattığını kolayca anlayabilirsiniz.

İçindekiler

    Köpeklerin Kulakları Neden Soğuk Olur?

    Köpeklerin vücut sıcaklığı yanında kulakları genelde daha soğuk olmaktadır. Bu nedenledir ki köpeklerin kulaklarının soğuk olması her zaman bir sorun teşkil etmemektir. Ancak bu sıcaklık farklılığı normalden çok fazla olduğu, aşırıya çıktığı durumlarda köpeğinizin için bazı önemler almanız gerekebilir. Köpeklerin kulakları neden soğuk olur?

    Köpeklerin kulakları diğer organlarının yanında daha ince ve dışarıya dönük durumdadır. Aynı zamanda köpeklerin kulakları köpekleri soğuktan koruyan tüy bakımından da oldukça eksiktir. Bu sebeple kulaklarının vücut ısılarına oranla daha soğuk ve serin olduğunu görmek genellikle mümkündür. Köpeğinizin kulakları farklı nedenlerle normalden çok daha soğuk olabilir.

    • Köpeğiniz yağmurda ıslandıysa,
    • Köpeğiniz soğuk havalarda doğrudan rüzgarla karşı karşıya kaldıysa,
    • Anestezi sonucu köpeğinizin kulağı geçici olarak hissizleştiyse,
    • Köpeğiniz hipotermi geçiriyorsa kulakları soğuk olabilir.

    Köpeğiniz kulaklarının ciddi olmasına neden olacak farklı bir hastalıkla savaşıyor olması da köpeğinizin kulaklarının sıcaklığını koruyamamasına neden olabilir. Köpeklerin hangi nedenlerle soğuk kulaklara sahip olabileceğini öğrendiniz. Köpekleri soğuktan korumak için ne yapmak gerekir, köpekler üşür mü?

    Köpekleri Soğuktan Korumak İçin Neler Yapılmalı?

    Sokakta yaşayan köpeklerin sadece kulakları değil, doğrudan vücut sıcakları normalden çok daha soğuktur. Özellikle soğuk havalarda sıcaklıklarını istedikleri ölçüde tutamazlar. Biz insanlar da dışarının havasını köpeklere göre ayarlayamayız. Bu nedenle sokak köpeklerini soğuktan korumanın tek yolu köpek sahiplenmedir.

    Sokakta üşüyen köpekleri eve almak, sahiplenmek gibi bir imkanınız yoksa onlar için yapabileceğini tek şey en azından soğuk ortamlarda uyumalarını engellemektir. Sokak köpeklerinin üzerinde yatabileceği battaniye, karton gibi eşyalar sayesinde daha sıcak ortamlarda uyumalarını sağlayabilirsiniz.

    Bir adım daha öteye gitmek istiyorsanız kartondan bile olsa köpekler için basit ve oldukça masrafsız kulübeler yapabilirsiniz. Kışları yapılacak bu sıcak evler köpekler için hayati önem taşımaktadır. Unutmamak gerekir ki köpekler sokaklarda sadece açlıkla boğuşmamaktadır.

    Pet_Paw 1960 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor