Siyam Kedisi Kaç Tane Doğurur?

Siyam Kedisi Kaç Tane Doğurur?

Bir siyam kedisi sahibiyseniz ve çiftleştirmeye karar verdiyseniz, Siyam kedisi kaç tane doğurur diye merak etmiş olmalısınız. Sevimli yüzleri, dikkat çekici mavi gözleri ve oyuncu yapıları ile bu cins, ailemizin ve hayatımızın önemli bir parçası haline gelmektedirler. Siyam kedilerinin kaç yavru doğurduğu, dişisine ve kendi içlerinde ki cinslerine göre değişim göstermektedir. Gelin bu konuya birlikte bakalım.

İçindekiler

    Siyam kedisi kaç tane doğurur?

    Siyam kedileri 6 aylık olduklarında çiftleştirilmek için uygun olurlar. Çiftleştirilen siyam kedisi kaç yavru doğurur sorusu ise oldukça merak edilen bir konudur. İnsanlar evde baktıkları kedileri birçok farklı nedenle çiftleştirmek isterler. Bu nedenlerden bir tanesi kedinin kızgınlık dönemine bağlıyken, bir diğer neden ise tamamen sahibinin isteğine bağlıdır.

    Oyuncu ve sıcakkanlı kedi cinslerinden biri olan siyam kedisi kaç yavru doğurur diye baktığımızda bu sayı değişim göstermektedir. Siyam kedileri ortalama olarak, 6 yavru ile 7 yavru arasında doğurduğu bilinmektedir. 7 yavrudan daha fazla doğurdukları genelde çok nadir görülür. Nadir bir olay olsa da bazen 7 yavru dan daha fazlada doğurabilirler. 1970 yılında bir siyam kedisi 19 yavru doğurmuş oluşu buna güzel bir örnektir.

    Bu kedi cinslerinin kaç yavru doğurduğu kendi içlerinde yaşlarına ve en önemlisi sağlık durumlarına göre değişim göstermektedir. Bu gibi önemli faktörler dişi kedinin kaç yavru doğurduğunu önemli ölçüde etkiler. Bunun yanı sıra siyam kedi sahipleri genelde kedilerini kısırlaştırmayı tercih etmektedirler.

    Siyam kedisi bir seferde kaç tane doğurur?

    Siyam kedisi bir seferde kaç yavru doğurur sorusu çok merak edilen bir konudur. Tek seferde genel olarak 2 yavru veya 3 yavru doğurdukları bilinmektedir. Bu sayı bazen 5 bazen de 6 olarak değişim de gösterebilir. Kaç yavru doğurdukları tamamen yaşlarına ve dişiye bağlı bir durumdur.

    Güçlü kedi cinslerinden biri olan bu dostlarımızın hamilelik süreçleri dikkatle takip edilmelidir. Gebelik süreçleri 65 gün süren bu cinsin,  doğum süreçleri oldukça hassas geçmektedir. Yeterli ilgi ve bakım gösterilmezse, doğum hem dişi için, hem de yavrular için kötü sonuçlanabilir.

    Siyam kedisi yılda kaç kere doğurur?

    Siyam kedileri yılda 4 ile 5 kez doğum yaparlar. Gebelik sürelerine göre doğum süreçleri belirlenmelidir. Bu cins kızgınlık dönemlerinden sonra 9 ile 13 gün arasında hamile kalmaktadırlar. Siyam kedisi Kısırlaştırılmamış ise senede 3 veya 4 kere doğum yapmaları sağlıklı olarak kabul edilir. Siyam kedisi yılda kaç kez doğurur sorusunun cevabı bu şekildedir.

    Siyam kedileri kaç yıl yaşar sorusunun yanıtına bakarak ömrü boyunca bir siyam kedisinin ne kadar yavru doğurabileceğini öğrenebilirsiniz. Eğer siyam kedisi sahiplenmek gibi bir amacınız varsa bu konuda da Petbul ilanlarımızdan faydalanabilirsiniz.

    Pet_Paw 4644 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor