Doberman Kulakları Nasıl Dikleşir?

Doberman Kulakları Nasıl Dikleşir?

Köpek cinsleri hakkında konuşurken en çok akıllara gelen cinslerden olan Doberman cinsi hakkında merak edilen konuların başında Dobermanların kulakları gelir. Domerman kulakları nasıl dikleşir diye merak eden hayvan severler sadece işlemlerin nasıl yapıldığını değil, sonuçlarına ve neden yapıldığına cevap arıyorlar.

İçindekiler

    Doberman Kulak Dikleştirme

    Doberman Kulak Dikleştirme

    Doberman sahiplenme işlemi gerçekleştirenler, Doberman sahipleri kısada hayatında Doberman olan insanların büyük bir bölümü köpeklerinin kulaklarının dik olması gerektiğine inanıyor ve bu sürecin böyle devam etmesi için araştırmalar yapıyor. Tüm bunlara rağmen söylemek gerekir ki Dobermanların kulaklarının dik olması doğal bir durum değildir.

    Normal şartlar altında yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi dobermanların kulakları sarkık olur, dünyaya böyle gelmelerine rağmen insanlar tarafından dik kulaklı olarak büyütülmek istenmeleri de garip bir rastlantıdan ibarettir. Siz de köpeğinizin, dobermanınızın kulaklarını dikleştirmek istiyorsanız konu hakkındaki bilgilerle sizinleyiz.

    Doberman Kulakları Nasıl Dikleşir?

    Doberman Kulakları Nasıl Dikleşir?

    Doberman kulakları nasıl dikleşir sorusuna vereceğimiz yanıt iki madde ile mümkün olacaktır. Dobermanların kulaklarının aslında dik olmadığını, insanlar tarafından dikleştirilmek istendiğini söylemiştik. Bu süreçte sağlık ve izinlerin ne durumda olduğunu da içeriğimizin devamında değineceğiz.

    • Dobermen kulak kesimi ameliyatı
    • Dobermen kulak aparatı

    İki farklı madde ile doberman kulak kesimi sonrası doberman kulak dikleştirmenin yapılabileceğini söyledik. Normalde sarkık kulakları olan doberman kulak kesimi sonrası sarkık kulaklardan kurtulur fakat bu ameliyat tek başına dik kulaklar için yeterli değildir.

    Ameliyat sonrası sert bir doberman kulak aparatı kullanımı da zorunludur. Kulakları dik tutmaya yarayan bu kulak aparatıyla birlikte dik kulaklı bir doberman cinsi köpek sahibi olabilirsiniz. Ameliyat sonrası sağlıklı beslenme de oldukça önemlidir. Doberman yavrusu nasıl beslenir içeriğimizden konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

    Doberman Kulak Kesimi Ameliyatı Yasal Mı?

    Pinscher cinsi köpeklerin kulaklarının dikleşmesi için gereken adımları sizlerle paylaşmıştık fakat bu süreç okunduğunda bile biraz hayvan haklarını ihlal ediyormuş gibi geliyor olmalı. Birçok ülkede de tam bu nedenle doberman kulak kesimi yasal değildir. Bazı ülkelerde yasaklanmasına rağmen köpeklerin kulaklarının kesilmesine devam edilmektedir.

    Yasaklara, kurallara bakılmaksızın sadece görünüş değiştirmek için böyle bir ameliyata girişmenin etik olup olmadığı köpek sahipleri tarafından düşünülmeli ve sonuca göre ameliyat masasına geçilmelidir. Bizler gerekmeyen durumlarda köpeklerin böyle riskli durumlara sokulmaması gerektiğini düşünüyoruz. Doberman kulakları nasıl dikleşir sorusuna yanıt verdiğimiz ameliyat hakkındaki görüşlerimiz böyle.

    Doberman Kulak Dikleştirme Sağlıklı Mı?

    DOberman kulak kesimi ameliyatının doğrudan bir sağlık sorununa neden olduğunu söylemek abartı olacaktır. Gerekli olmadığını hatta gereksiz riskler barındırdığını söylemiştik ama steril ortamlarda, kaliteli veteriner hekimler tarafından yapılan dikleştirme işlemlerinin direkt sağlık sorunlarına neden olma ihtimali çok ama çok düşüktür.

    Sağlık sorununa doğrudan yol açmamasına hemen sevinmeseniz iyi edersiniz çünkü bunların yanında dobermanların sadece sağlıklarına odaklanmak hata olacaktır. Sağlıkları bozulmasa bile dikleştirme sonrası sosyal problemler yaşamaya başladıkları gözlemlenmiştir. Kulak dikleştirme sonrası dobermanlar sosyal olarak zorlanmaktadırlar.

    Dik Kulaklı Dobermanlarda Çiftleşme

    Kulakları dikleştirilen dobermanların sosyal olarak zorlandıklarından bahsetmiştik. Köpekler için, köpeğiniz için sosyalliğin önemi konusunda fikriniz olmayabilir. Köpeklerde sosyallik hem arkadaşlık duygusuna katkı verir, hem yalnızlık hissini yok eder hem de gerektiğinde sağlıklı çiftleşme ile meyvesini verir.

    Eğer kulak yapısından dolayı sosyalleşemeyen bir dobermana sahipseniz hem diğer sosyal detaylarda hem de çiftleşme sürecinde büyük sorunlar yaşayabilirsiniz. Doğal olmayan bir süreç olduğu için diğer köpekler tarafından dostunuzun dışlandığına şahit olma ihtimaliniz oldukça yüksektir.

    Pet_Paw 23747 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor